Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak się zachować i jak odmówić?

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry Dostałam z mężem zaproszenie na ślub-kuzyn ze strony męża. Mąż ochoczo potwierdził, że oczywiście będziemy, tylko mamy straszne długi, jest spora szansa, że komornik mężowi siądzie na konto. Dodam, że dojazd jest daleki, 500 km w jedną stronę, kasę trzeba dać i jakieś dobre wino też- bo tak sobie zażyczyli, no i ubiór dla mnie. To wyjdzie coś ok. 1500 zł najmniej. Jak teraz to wszystko odkręcić, jak przekonać męża, że to nie jest dobry pomysł jechać się bawić, a niedługo nie będziemy mieć co do garnka włożyć... Mamy na utrzymaniu 5-cio letnie dziecko. Pomóżcie

Gość gość
normalnie odmówić , zawsze możecie coś wymyslić a to że maż urlopu nie dostał a to delegacja, ok wiadomo rodzina rodziną, ale twoj mąż powinien zrozumieć fakty że NIE STAĆ was na pójście na wesele, powiedz mu jasno i wyraźnie że ważniejsze jest dla ciebie utrzymanie waszej trójki i pieniądze na podstawowe potrzeby , niż wydawanie na głupoty ( głupotą jest siedząc po uszy w długach jechać na wesele a potem nie mieć co jeść, tym bardziej mając komornika na głowie)

Gość gość
też mi sie tak zdaje pogadaj z mężem żeby to odkręcić,pojedziecie znowu sie zapożyczycie a potem dziecku kto wytłumaczy że nie może zjeść tego czy tamtego albo pójść tu czy tam bo nie ma pieniążków, wesele to 1 noc, a żyć trzeba cały miesiąc potem

Gość gość
współczuje męża tylko tyle powiem

Gość gość
Do gość: no powiem tak mąż raz mi przyznaję rację raz nie... a termin ślubu się zbliża, po co narażać też młodych jeszcze zdążą odmówić nasze zaklepane miejsca i nie ponosić w związku z tym kosztów za nas

Gość gość
Poza tym mąż boi się swojej rodziny, że się obrażą. Dodam , że myśmy robili skromne przyjęcie na 15 osób- najbliższa rodzina a Ci co teraz się żenią to nawet nie zadzwonili ani kartki z życzeniami nie wysłali a Ci co chcieli w tym mój wujek, koleżanka, inni kuzyni ze strony męża potrafili albo zadzwonić z życzeniami, albo przesłać kartkę z życzeniami. Więc tym bardziej nie mam skrupułów odmawiać, on też nie powinien ich mieć

Gość gość
Powiedz wprost mężowi, że ty nie pojedziesz, bo was na to nie stać i jeśli on chce, to niech jedzie sam, to taniej będzie, a jak nie, to jego problem, w jaki sposób się wykręci.