Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Złamanie ręki...

Polecane posty

Gość gość

Witam czy zrastanie kości boli?

Gość gość
Up up

Gość gość
Nie boli.

Gość gość
Bo moja córka twierdzi że boli a jak dam jej syrop przeciwbólowy to po pół godz twierdzi że już nie boli. Nie wiem czy udaje czy co...

Gość gość
Złamanie boli tylko pierwsza noc, potem ok tygodnia jest dziwne uczucie ale raczej bólem bym tego nie nazwała a potem nic nie czujesz o tym ze coś jest nie tak przypomina Ci gips. Miałam standardowe złamanie i złamanie z przemieszczeniem.

Gość gość
Tak może boleć. Zwłaszcza na początku. Przecież ręka jest obolała, spuchnięta. Jak ma nie boleć? Co gips ma właściwości przeciwbólowe? Przy złamaniu często występuję skręcenie. Ile jest po złamaniu?

Gość gość
Po złamaniu jest dwa tygodnie.

Gość gość
Spróbuj ją oszukać - daj jej zamiast przeciwbólowego jakiś inny podobny lek (w sensie witaminy) i zobacz co powie po tych 30'. Ale wydaje mi się że może ją boleć.

Gość gość
Właśnie ja nigdy nie miałam złamania i nie wiem jak to jest.

Gość gość
Ręka może boleć. Trzeba sprawdzać czy nie puchnie. W którym miejscu to złamanie? Jeżeli po dwóch tygodniach dalej boli ręka to trzeba udać się do lekarza. Musisz zaobserwować z córką, kiedy ta ręka boli? Bo trzeba pamiętać, że mięśni nie pracują, czasami stawy unieruchomione bolą. Nie do końca jest to ból a raczej taki dyskomfort, ale owszem może wydawać się, że boli.

Gość gość
Kość ramienna jest złamana. Założony ma opatrunek elastyczny i jest cała ręka owinieta z tulowiem. Czy puchnie to nie wiem bo nie mam możliwości tego sprawdzić

Gość gość
We wtorek mamy Rtg i konsultacje z lekarzem może coś powie więcej. Zauważyłam że najbardziej ja boli po południu. Nie rano wieczorem czy w nocy tylko właśnie tak między 12 a 15