Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sa tutaj dziewczyny które mogą mi cos doradzić? FOTO

Polecane posty

Gość gość

Rozjasnialam wlosy jakies 2 tyg temu. Kolor wyjściowy to ciemny brąz. Ja wiem, ze nie od razu Kraków zbudowano , ale dlaczego wyszedł mi taki paskudny kolor ? Co gorsza nie jest jednolity bo jak widzicie na zdjęciu przebija taki żółty blond, z przodu jest to bardziej widoczne... To moje 1 rozjasnianie w ogóle. Wlosy nie były w super kondycji jak za czasów nastolatki kiedy bez specjalnego dbania były gęste i lejace no ale takiego siana sie nie spodziewałam. Nie piszcie, zebym poszła do fryzjera bo wlasnie raz fryzjer mi spieprzyl wlosy, wręcz spalił więc jeśli coś ma się stać tym włosom to przynajmniej " z mojej ręki " :) Co zrobić? Narazie nie wychodzę z domu bo wstyd ale w końcu będę musiala, jak poprawić ich kondycję ? Rozjaśnić jeszcze raz czy dac jakaś farbę ?

Gość gość
Jeszcze dodam, ze na wlosy po każdym codziennym myciu nakladam maski itp. Wykorzystalam juz olej kokosowy, maseczki kupne nawilżające z jakimiś olejkami (nie pamiętam firmy), odzywki domowej roboty np z żółtkiem, olejkami,miodem .. z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
up

Gość gość
Farbowalas wcześniej?

Gość gość
Farbowałam ale kilka lat temu, do czasu rozjasniania farba zdazyla zejsc.

Gość gość
Może spróbuj szampon niwelujący żółć, chociaz rzeczywiście nie wygląda to dobrze. Najgorzej, że sa nierówno odbarwione. Miałam wprawdzie tez kiedyś taki efekt, ale mam siostrę fryzjerkę, więc mnie ratowała z opresji.

Gość gość
"Rozjasnialam wlosy jakies 2 tyg temu. Kolor wyjściowy to ciemny brąz." - zachciało się być blondynkę :D a nie wiesz, nieudacznico, że nie rozjaśnia się ciemnych kolorów na blond? no sorry, teraz wiesz. poszłaś do wiejskiego fryzjera, a teraz chcesz porad? moja jest jedna, zmień lekarza bo masz niewłaściwego :P

Gość gość
9:22-Może spróbuję tego szamponu, ale na rudy to podziała? Wiem, fatalnie to wygląda ;) ale w niektórych miejscach moze były bardziej zniszczone i dlatego tak złapało.Z przodu mam wielkie jasne pasmo włosów :D 9:22 drugi wpis - chyba ty powinnas wybrac sie do lekarza. Z wiesniakami nie rozmawiam ;)

Gość gość
uważaj na słowa, blacharo :P

Gość gość
rudy się szybko wymyje, najlepiej przeciwłupiezowym...moze na zmianę z tym fioletowym stosuj, to się jakoś wyrówna

Gość gość
Chyba nie wiesz z kim piszesz, wiec to ja bym ci radzila uważac. To jak sie wypowiadasz swiadczy o tobie tak wiec powodzenia zycze :) zobaczymy czy bedziesz taka "odwazna "

Gość gość
To niemożliwe, że to robota fryzjera. Jeśli masz długie włosy i farbowalas jakis czas temu to i tak masz te farbę na wlosach. Dodatkowo, wejscie w blond z brązowych włosów to długi proces. Rozjaśnianie powinno być przeprowadzone stopniowo, na koniec należy nałożyć farbę. Ponieważ nigdy nie uzyskasz blondu przez samo rozjasnienie. Będziesz ruda. I jesteś. :)

Gość gość
kup farbe w odcieniu np ciemny blond, jasny szatyn, ale taka w zimnym odcieniu, powinno to przykryc. uwazam ze domowym sposobem raczej nie dasz rady zrobic sie na jasna platyne...

Gość gość
Dziekuje za rade, sprobuje :) Milego dnia Ci zycze;)

Gość gość
Najgorsze, że teraz nawet gdy położysz ciemną farbę będzie nierówno, a kolor bedzie po krótkim czasie splowialy.

Gość gość
Nie, nie. To moja robota ;) Chodziło mi o to, że wcześniej, kilka lat temu byłam u ponoć dobrego fryzjera i właśnie on mi spalił włosy. Dlatego już nie chodzę do żadnych fryzjerów. Koleżanka fryzjerka tylko mi podcina czasami i ona mi własnie doradziła żeby rozjaśnic jeszcze 2 razy i połozyc farbe... a mi się wydaje, że po 3 rozjasnianiach tych włosów juz nie bedzie. Nie chce platyny, może być jakiś beżowy, słomkowy czy inny , byle nie ..."kurczakowy". Farbowałam ponad 3 lata temu, szybko mi rosną więc ścięłam do takiej długości jaka tutaj mam. Przy rozjasnianiu mialam naturalny ciemny braz z miedzianym polyskiem i gdzieniegdzie jasniejszym brazem.

Gość gość
Jeśli przez trzy lata włosy od nasady głowy osiągnęły długość sporo za ramiona to gratulacje tak szybko rosnących włosów. Ja swojej farby pozbywam się od prawie półtora roku i odrost sięga dopiero za połowę czaszki. :) Dobra rada na przyszłość, ale każdy musi się sparzyć żeby zrozumieć. Nie rób takich rzeczy w domu. Kiedyś też zrobiłam sobie podobne. ;) Moje włosy dłuugo dochodziły do siebie. Jeśli robiłaś to sama to nie dziwi, że wyszło nierówno.

Gość gość
Powiem tak kolor masz tragiczny... Jeżeli mieszkasz w większym mieście poczytaj opinie na temat fryzjerów, jeżeli wieś trudno... Spróbuj udać się do miasta... Idź do fryzjera i powiedz jaka jest sytuacja zaryzykuj,może jakieś pasemka ci zrobi albo zamaluje. Jeśli mam być szczera to trochę nie rozumiem rozjaśnialas rozjasniaczem swój naturalny kolor i wyszedł taki jak na zdjęciu czy jak? PS: nie nakładaj za dużo masek daj włosom 'odpoczac ' Xyz

Gość gość
Żeby z szatynki zostać blondynką do koloru schodziłam przez ponad 2 lata rozjasniajac kolor o 2 tony stopniowo a Ty chciałaś od razu. Fryzjer powinien Ci o tym powiedzieć i myślę że powiedział. 0 8 tonów nie rozjaśnisz włosów w ciągu 2 tygodni tylko zniszczysz włosy

Gość gość
Teraz musisz iść do fryzjera.