Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce mi sie iść do kościoła

Polecane posty

Gość gość

a jeszcze nie byłam.

Gość gość
to nie idź

Gość gość
Kościół, samotność, zimna posadzka, groźny Chrystus, wystraszona mała dziewczynka, wkurzony ksiądz, zakonnica grozi palcem, kara boska, grzech pierworodny, spisz listę grzechów, nie wchodź do kałuż, słuchaj starszych, nie biegaj po kościele, klękaj na chusteczce, podziękuj Bogu, nie myśl za dużo, można iść do domu. Zawsze bojaźń i drżenie. A jeśli to wszystko było po nic.

Gość gość
Znam wielu ludzi którzy chodzą do kościoła tylko ze względu na rodzinę znajomych przyjaciół. Wszyscy chodzą, więc nikt nie chce się wyłamać.

Gość gość
Ja chodziłam zawsze ze względu na Boga a cudzą opinię mam gdzieś.

Gość gość
Bóg ciebie też ma gdzieś.

Gość gość
to marz grzecha i sam siebie skazałes na cierpienie

Gość gość
Bóg sprzyja silnym, bogatym, zdrowym i zaradnym, a tych co tylko chodzą do kościoła i chcą mu się przypodobać, Bóg ma serdecznie w d.

Gość gość
Bóg jest najwyższą niesprawiedliwością.

Gość HusariaChrystusa
Nie. Ubogim daje łaskę. Jeśli jest się bogatym, trzeba się pozbyć bogactwa i stać się ubogim w Panu. Bogaty- BOGA TY - czyli się jak bogowie zachowują i należy tego unikać. U BOGI - U BOGA - chyba nie trzeba tłumaczyć. Poza tym to już dawno opisywali w jakichś artykułach Katolickich.

Gość gość
To dlaczego jesteś bogata, bezbożnico?

Gość gość
Już wiem, dlaczego księża są tacy podli i nie mają łaski Bożej - bo są bogaci.

Gość HusariaChrystusa
Pozbądźcie się wszystkiego i przelejcie na moje konto, bo taka jest wola Najwyższego.

Gość gość
Czasami tak bywa,ale mimo to warto uczestniczyć w eucharystii.Pracuję w Holandii i akurat wczoraj dobrze popiłem i nie chciało mi się jechać na 10,00 na holenderską mszę,ale pojechałem o 16-ej ( 20 km)dalej na polską mszę.Robię to dla własnej duszy a nie ku oczom sąsiadów.Jak mam naprawdę doła i lenia to zasłaniam okna,włączam internet i uczestniczę na żywo we mszy.Poczytaj sobie na stronie to sama stwierdzisz,że jednak warto. www.gloriapolo.net

Gość gość
Jasne ty sk*****elu, żerowanie na naiwnych jest tak stare jak religia.

Gość gość
Ile razy mam powtarzać, że mam w dooooooopie opinię sąsiadów??? Nie rozumiesz słowa pisanego? Zresztą moi sąsiedzi nie chodzą do kościoła.

Gość gość
Gloria Polo miała zaburzenia umysłowe tak jak większość ludzi po rażeniu silnym prądem.

Gość gość
Nie jestem bogata i nigdy nie byłam, a Bóg zawsze traktował mnie z najwyższą nienawiścią. Jeśli kiedyś nie będę miała za co zyć, popełnię samobójstwo przeklinając twojego boga.

Gość gość
masę ludzi chodzi do kościoła dla sąsiadów a na wsiach to jak rewia mody,szczególnie w Tajojkowie(opolskie)." Kaska,Maryska gotuj pierogi bo gooscje jadą!!!! ".Ale każdy musi sam wiedzieć czy chodzić,jezdzić,być w kościele.Wiara nie boli lecz kole co niektórych w oczy.

Gość gość
Przywódca sekty, David Koresh, też został rażony piorunem, w wyniku czego zobaczył w swojej głowie inny układ planetarny niż ten znany nauce, a następnie zrobił z tego swojego widzenia religię, znalazł idiotów którzy mu uwierzyli oraz urządził sobie harem, do którego przyjął mnóstwo "żon", z nieletnimi dziewczynkami włącznie. Prywatne objawienia bywają bardzo niebezpieczne.

Gość gość
masę ludzi chodzi do kościoła dla sąsiadów a na wsiach to jak rewia mody,szczególnie w Tajojkowie(opolskie)." Kaska,Maryska gotuj pierogi bo gooscje jadą!!!! ". x Już rozumiem czemu jesteś taka prymitywny - pochodzisz ze wsi.

Gość gość
hahaha,jestem teraz w Holandii a tu każda wioska to miasto i wogóle nie widać że to wiocha u nas w pl to normalne że psy d****i piją wodę.Almelo ( NL) to też wioska tylko że ma ok.50tyś mieszkańców

Gość gość
siła modlitwy andrzej dufek umarł był w niebie czysciec i słyszał ludzi kturzy sie za niego modlili nawet ci co uwazali sie za ateistów modlili sie i po przebudzeniu to powiedział jak sie modlili i przestali byc atesistami i dla tego moze o zmarłych trzeba muwic tylko dobrze bo nas słysza ,jego brat powiedział zeby bóg zabrał jego zamiast brata i sie zgodził bo on zyje a brat andrzeja 3 miesiace i do piachu bardzo agresywny rak a

Gość gośćsylwia
Bóg jest miłoscią ,chodzę tam dla niego,dla Słowa Bożego i Eucharystii.

Gość gość
Bóg jest nienawiścią, takim mi się objawił w całym życiu. Bóg opiekuje się złymi a prześladuje dobrych. Nagradza za zło a za dobro karze.

Gość gość
Im bardziej człowiek szuka boga tym bardziej bóg go niszczy. Bóg jest wszechmocny i nie potrafi nie uzyć swojej siły przeciwko słabszemu.

Gość gość
Bzduta!,to o czym mowicie jest dziełem szatana!a nie Boga.Bóg uzdrawia tak jak Jezus uzdrawiał.Polecam Dotyk Boga you tube albo gdzie dwoch lub trzech.s

Gość gość
Bóg nas sadystycznie dręczy dopóki nie zaczniemy go przeklinać. Nic innego nie przemawia do tego psychopaty.