Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak ruchów dziecka w 18 tc, w kolejnej ciąży

Polecane posty

Gość gość

jestem w 3 ciąży, w 1-wszej ruchy w 20tc, w 2 - giej 16 tc, a teraz już 18tc + 3 dni i cisza... Teściowa mowi ze kazdej kolejnej ciazy ruchy powinny być odczuwane wcześniej, zaczynam sie martwić. Tydzień temu u lekarza wszystko było ok, kazał czekać i się nie stersować.

Gość gość
Spokojnie, kazda ciąża jest inna. Jak na wizycie było ok to tak jest

Gość gość
Może masz łożysko na przedniej ścianie

Gość gość
Moze jestes troszke wieksza ? Im szczuplejsza osoba tym szybciej odczuwa ruchy dziecka.

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy czulam w 17tc, ale pewnosci nie mialam:) a w drugiej w 18tc za to od razu wyrazne i juz codziennie. Tez myslalam ze poczuje szybciej wiec sie nie tyle niepokoilam co irytowalam, ze jeszcze nie czuje. Teraz jestem w 26 i mala od jakiegos miesiaca tak hasa ze brzuch mi caly podskakuje, w 1 ciazy to dopiero wlasnie w 26-27 tc zaczynalam widziec te ruchy. Kazda ciaza inna.

Gość gość
Gosciu z 13:42, na to tez nie ma reguly bo w 1 ciazy bylam 10kg ciezsza i czulam szybciej:)

Gość gość
to zależy :) jak byłam na wizycie tydzień temu i było ok, to znaczy, że z maluchem wszystko w porządku przecież. Mimo że w drugiej ciąży czułaś już w 16 tc, a tu nadal nic. A wiesz, gdzie masz umiejscowione łożysko? Ja w pierwszej ciąży czułam ruchy jakoś około 19 tygodnia, w drugiej około 18. W trzeciej podobnie - około 18-tego. A łożysko zawsze mam przyjemność mieć na przedniej ścianie. Znam dziewczynę, która ruchy w pierwszej ciąży czuła w okolicach 17 tygodnia, a w drugiej w 15. A ja w 3 ciąży czułam prawie miesiąc później niż ona :) Także to zależy. Czas na odczuwanie ruchów jeszcze masz przecież :) Pewnie przed 20-tym tygodniem już będzie je całkiem dobrze czuć :)

Gość gość
jak byłaś - tam na początku jest błąd oczywiście ;)

Gość gość
Ty masz doświadczenia, ale ja z pierwszym dzieckiem w ogóle nie czułam ruchów.

Gość gość
Mój ginekolog mówi, ze czas na to aby czuć ruchy jest do 25 tygodnia i to, ze niektóre kobiety ich nie czuja to jest normalne.

Gość gość
Może już nie żyje