Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu ludzie, którzy wpadają w ciągi alkoholowe kilkudniowe?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ile dnia potraficie pić , jakie ilości i jakie macie objawy jak już odstawicie? Jestem Kobietą, mój chłopak zdycha w domu po 5 dniach picia przez całe dnie. Pokłociliśmy się ostatnio i się upił, ale nie wiedziałam, że trwało to aż 5 dni. Pisałam do Niego dzwoniłam, ale miał tel wyłączony. Mysłałam, że nie chce kontaktu, a on sobie pił.

Gość gość
3 dni i dojdzie do siebie. Ja mialam ciagi ale wyszlam z tego. Dzis ciag trwa 5dni a jutro dwa tygodnie. Po co ci taki facet? Nie bedziesz miala z niego pozytku

Gość gość
mój najdłuższy ciąg to 19 miesięcy picia dzień w dzień, jak jednego dnia weszło 0,8 litra, drugiego 0,5 i tak na przemian, 2 detoksy, przy pierwszym 14 dni abstynencji, przy drugim tylko 6... stłuszczenie wątroby, zapalenie trzustki, palce "pałeczki dobosza". W końcu detoks z prawdziwego zdarzenia, 2 miesiące w ośrodku zamkniętym. Teraz spokój, abstynencja 2 lata, nawet jednego piwa, organizm się odbudował, obecnie biegam sobie ćwierćmaratony, forma jak nigdy przedtem ale z tą trzustką to uciekłem grabarzowi spod łopaty. Także radzę zacząć się leczyć. I nie pić ze smutku tak jak ja to robiłem po rozwodzie.

Gość gość
Zdarzyło mu się to pierwszy raz odkąd go znam. Raczej woli sobie zapalić trawki, niż wypić alkohol. Ostatnio ma trochę problemów, myślę , że dlatego chciał się "wyluzować" Jest przedsiębiorczym facetem, prowadzi swoją firmę, jest kochający przystojny i bardzo go kocham, dlatego jest mi potrzebny! Zadzwonił po pielegniarkę i przyjedzie do niego z kroplówką :D

Gość gość
Podziwiam Pana, że wyszedł Pan z takiego ciągu! Mój chłopak po tych 5 dniach czuje sie jakby miał umrzeć ;/ i ratuje się kroplówką. Pozdrawiam Pana i życzę dalszej wytrwałości!

Gość gość
Porozmawiaj z chłopakiem bardzo poważnie, razem z nim idźcie do terapeuty, adresy ośrodków profilaktyki i leczenia uzależnień są w internecie. Z doświadczenia wiem, że najtrudniej jest się przemóc i pójść ten pierwszy raz bo każdy myśli jaki to jest kozak i sam sobie poradzi, silną wolą zaprzestanie picia a terapeuta mu guzik pomoże. To jest gigantyczny BŁĄD. Taka terapia to jest jedna z najciekawszych przygód w życiu, proszę mi wierzyć! Wielu ludziom uratowało to życie, nawet jeżeli jest to tylko te 15 % uzależnionych, którzy z niej korzystali. Alkoholizm jest chorobą ŚMIERTELNĄ jeśli się go nie leczy. Co prawda wyleczyć tego całkowicie nie można ale zaleczyć jak najbardziej i normalnie sobie żyć długo i szczęśliwie. Proszę się spieszyć bo któregoś razu serce może nie wytrzymać kolejnego kaca i będzie tragedia. Pozdrawiam.