Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aż wstyd

Ból brzucha po cc

Polecane posty

Gość Aż wstyd

Witam, dziewczyny jestem prawie 6 miesiecy po cc i jak dotkne brzucha to czuje ból. Nie blizna ale brzuch. Wstyd się przyznać ale nie bylam na kontroli, jadę w przyszłym tygodniu. Miała tak któraś z was?

Gość gość
6 miesiecy bez kontroli?! :O

Gość Aż wstyd
Wiem wstyd, ale temat dotyczy czego innego... Nawalilam a teraz się boję....

Gość gość
i jaki to jest bol? pojawia sie bez wzgledu na miejsce dotkniecia? czy w niektorych miejscach jest silniejszy/slabszy?

Gość Aż wstyd
Taki ogólny, nie jest to mocny ból. Np jak dotkne brzucha pod pepkiem. Nie mam dużego brzucha po ciąży ale trochę kg mi zostało. Nie wiem co to może być. Zaniedbalam sprawę, a teraz się boję :-(

Gość gość
Ja też taki ból odczuwałam ale nie po takim czasie. Po pół roku to jeszcze jak np. dlugo bylam pochylona i potem się prostowalam to czulam ból w miejscu cięcia albo jak coś dźwignęłam. Taki ból przy dotknięciu to czułam jakieś 6-8 tygodni, nie pamiętam już. Ale na pewno nie 6 miesięcy. Idź szybko do lekarza.

Gość gość
Dobrze, że się wreszcie umówiłaś. Ja miałam dwa cięcia. Ból o jakim przez miałam tylko na początku połogu.

Gość gość
Może to zrosty lub jelita. Ja jestem po dwóch cięcia w odstępie 5 lat i odczuwałam ból przy mocnym dotknięchu tylko na początku, może przez miesiąc, półtora.

Gość Aż wstyd
No zachowałam się jak gowniarz, to wiem, ale oglądam trochę sprawę bo wszystko było ok. Okres dostałam po ok miesiacu. Niestety nie dane mi było karmić piersią, mimo miesiąca starań i przystawiania małej :-( jadę, jadę w przyszłym tygodniu bo już teraz zaczęłam się martwić. Nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na to czemu mnie boli. Mam nadzieje tylko ze to nic poważnego.

Gość gość
Też jestem pół roku po cc. Ostatnio odczuwalam trochę bólu nad cięciem, ale płytko i bardziej dyskomfort niż ból. Chyba związane z tym, że wraca mi tam czucie. Ale jak boli coś głębiej to konieczne musisz iść do lekarza, cesarka to jednak operacja i nie wyobrażam sobie by żaden lekarz nie spojrzał na to po jakimś czasie .

Gość gość
Może to endometrioza lub zrosty

Gość gość
Ja jestem rok po cc i nadal mam tak że jak się dotykam to jakby był zdrętwiały bo nie czuje go w ogóle. To moja druga cesarka i chodzę regularnie do lekarza bo od pierwszej cc mam endometroze i dodatkowo miałam dwie operacje wycięcia guzów i lekarz nie widzi nic podejrzanego. Tak więc może na zapas nie ma się co martwić