Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko z zespolem Downa. Urodzilabys ?

Polecane posty

Gość gość

Znacie kogos, jakas rodzine z takim dzieckiem ? Zdecydowalybyscie sie na urodzenie ?

Gość gość
Nie. Jestem matką i wiem jak trudno jest wychować zdrowe dziecko. To jak dopiero poradzić sobie z dzieckiem upośledzonym, skazanym na opiekę przez całe swoje życie? Usunęłabym ciążę póki czas.

Gość gość
Nie !!!!!!!!!

Gość gość
żadnego bym juz nie urodziła,mam jedno 17 letnie i zdrowe,zdawałoby sie że jak dziecko z pieluch wyskoczy to juz z górki.Tymczasem stolec prawda,około 14 r.ż zaczyna się dopiero hardcor. W życiu,bycie matką to tylko ładnie wygląda z zewnątrz.

Gość gość
'stolec prawda' - hahahahah, milusio to napisałaś odpowiadając na pytanie - nie, nie urodziłabym

Gość gość
Dlaczego ? Jak mozna zabić dziecko dlatego, ze jest chore ? Przeciez z takim dzieckiem da sie normalnie żyć.

Gość gość
Nie wiem co bym zrobiła i mam nadzieję że nigdy nie będę musiała podejmować takiej decyzji czy usunąć czy wychowywać chore. Zresztą czasami się człowiek zapiera że tak i tak zrobi a życie weryfikuje swoje

Gość gość
Nie

Gość gość
Pewnie tak W ciąży prze 2 mc mieliśmy błędną diagnozę o ciężkiej chorobie córki i zdecydowaliśmy się urodzić. Na szczęście powtórne badania rozwialy problem i córka była w duzo lepszym stanie Po rocznej rehabilitacji jest całkowicie zdrowa.

Gość gość
O tak na pewno normalnie bym żyła z wiecznie sliniacym się, nic nie ogarniającym ekshibicjonista. Dziękuję, już w ogóle bym wolała dzieci nie mieć

Gość gość
Co Ty pieprzysz ? Dzieci z glebokim autyzmem sa czesto gorsze pod wzgledem zachowania i codziennego zycia , niz dzieci z ZD. A tego w ciazy nie przewidzisz i co wtedy z takim sliniacym sie ekshibicjonista bys zrobiła ? W worek i do rzeki ?

Gość gość
Nie. Mam dwójkę i starczy. Trzeciego, nawet zdrowego dziecka bym już nie chciała. To harówka nie z tej ziemi. Nie jestem męczennicą.

Gość gość
Raczej tak. Ostatnio widzialam dziewczynke ok 1,5-2 letnia, zachowywala sie zupelnie zwyczajnie, mowila duzo, do tego byla bardzo ladniutka:) moglabym smialo porownac z moim zdrowym. Wiem ze sa tez ciezkie przypadki, ale wiele z takim dzieckiem mozna wypracowac, nie piszcie bzdur ze wszyscy ludzie z zd to sliniacy sie ekshibicjonisci...

Gość gość
Jako że pytanie jest hipotetyczne to odpowiedź też. Tak urodziłam dziecko z zespołem Downa, moje dziecko. Mam nadzieję że nigdy mnie to nie spotka. P.s. a to jest ten całkowity zakaz aborcji czy nie?

Gość gość
Znajoma mojej bratowej urodzila 3cie dziecko z zespołem downa, na badaniach nic nie wyszło. Miała depresje, przezyła szok.

Gość gość
Głupie kwoki gderające o normalnym życiu z dzieckiem z ZD - pewnie, że można z takim dzieckiem żyć normalnie. Po prostu do śmierci masz pod opieką 80kg niemowlę. A co potem z tym dzieckiem?

Gość klocuch
Down by Cię urodził, czy Ty byś urodziła downa?

Gość gość
Nie urodziłabym.

Gość gość
Gdybym wcześniej wiedziała to nie.

Gość gość
Nie. To jest obciążenie dla całej rodziny, na całe życie. Mam córkę, ona też by na tym ucierpiała. Moja przyjaciółka ma dorosłą już siostrę z ZD, to jest KOSZMAR.

Gość madralinskaKasia
Do smierci? Czlowiek z zespolem downa zyje do 40lat ignoranci

Gość gość
7.21 moze nie niemowlę, ale mentalnie taki 3-5 latek czyli ktoś kto nie potrafi przewidzieć konsekwencji swoich zachowań, nie zauważa przyczyny- skutku

Gość gość
08:13 A skąd taka pewność? Ja pracuje w ośrodku dla osób niepełnosprawnych i sporo osób z ZD jest po 40 roku życia. A cóż to za życie, to jest wegetacja. A odpowiadając na pytanie autorki. Nie, nie urodziłabym, świadomie, dziecka chorego czy to z ZD czy inna chorobą. Mam już dziecko i nie potrafiłabym odstawić go na dalszy plan przez chorobę drugiego, nie potrafilabym poświęcić siebie i całego życia.

Gość gość
A ja nie wiem co bym zrobiła. Rozwalają mnie za to mądrości jak to niby z takim dzieckiem normalnie się żyje. Taaaa i może jeszcze zwiedza się świat :)

Gość gość
Urodziłam i wychowuję. Kocham tak samo jak pierwsze zdrowe.

Gość gość
Nie urodziłabym

Gość gość
Chyba nie, ale nie zycze nikomu zeby musial stawac przed takim wyborem :(