Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

córka dostala propozycje awansu na dyrektora działu w korporacji.odradzic jej?

Polecane posty

Gość gość

Córka powiedziała mi ,że w swojej firmie dostała propozycje awansu na dyrektora działu. Czy wg was odradzić jej to?powinna odrzucic te propozycje? Ona ma dwoje dzieci o obawiam sie ,,że juz calkiem nie bedzie miec czasu dla nich..Ja jako babcia tez wiele nie moge pomóc ,bo mieszkam daleko i dzieci zdane sa na opiekunkę.. Boje sie ,że bedzie miala wiele wiecej na glowie jesli przyjmie te propozycje.Czy wy byscie sie zdecydowaly na taki awans jesli wasze dzieci bylyby jeszcze małe.Mają 2 i 4 lata.

Gość gość
Szczerze?? Nie zastanawiałabym sie ,gdyby mi zaproponowali awans na DYREKTORA GENERALNEGO,ale w tej sytuacji chyba nie.

Gość gość
niech przyjmie oferte w rzeczywistosci zmienia sie zakres obowiazkow godziny sobie ureguluje i bedzie miala innych pod soba super sprawa gratuluje

Gość gość
co wy chrzanicie?? DYREKTOR DZIALU W KORPO TO SUPER SPRAWA? NA JAKIEJ PODSTAWIE UWAZACIE ,ŻE TO FAJNIE MIEC INNYCH POD SOBĄ??Obowiązkow jest jeszcze więcej i cholerna ODPOWIEDZIALNOSC ZA WSZYSTKO ,a pensja wcale nie wyższa niż ma kierownik dzialu.Wiem to od brata ,który własnie pracuje w korpo. Nie chcialabym takiego awansu.

Gość gość
ja bym przyjela:)moze jakbym zobaczyla pensje netto 4 tysiące to bym przyjela.

Gość gość
gość dziś 4 netto to ma starsza księgowa w moim dziale...

Gość gość
12:40w jednej firmie będzie dyrektor działu w innej tym samym będzie się zajmował kierownik działu. Czytaj stanowisko to samo. U mnie jest kierownik działu, kierownik wydziału dyrektor zaczyna się dopiero w pionie czyli którymś tam szczeblu a pionów jest chyba 7w calymnkorpo.

Gość gość
księgowa moze i zarabia 4 tysiace netto ,ale dyrektorzy i kierownicy działów czesto zarabiaja tyle samo chyba co księgowe. chyba ze w warszawie pracujecie to tam zarobki wyzsze

Gość gość
To chyba provo! Dlaczego cokolwiek miałabyś wybijac z głowy dorosłej córce? Corka jest samotna matka? Nie ma ojca dzieci ktory wspolwychowuje i wspolprpwdzi dom? Czy on nie prscuje zawodowo? Córka chyba sama wie jakie są jej wartości i na czym jej zależy. Sama powinna podjąć decyzję. Ty jako matka / babcia wspieraj cokolwiek postanowi. To córka i maz podejmują decyzje.

Gość gość
a co ty masz do odradzania czy doradzania?córka dorosła chyba wie co robić.Poza tym to prowo:)

Gość gość
Wszystko zależy od tego, jakie są wymagania na tym stanowisku. Może wcale nie trzeba więcej pracować, nawet mniej, ale np. odpowiedzialność większa?

Gość gość
Mówicie autorce żeby odradziła córce a gdybyście same dostały taką propozycję to pewnie nie zastanawiałybyście się ani minuty tylko się zgodziły! Ludzka zazdrość nie ma granic... Oczywiście powiedz jej żeby PRZYJĘŁA ofertę :) Kobiety nowoczesne nie siedzą i nie bawią dzieci w domu jak kury domowe, wszystko można pogodzić! Karierę i macierzyństwo tym bardziej, jestem tego przykładem. Pozdrawiam

Gość gość
Prowo, bo osoby, które mają predyspozycje do pracy na szczeblu managerskim nie pytają mamusi o poradę. Poza wszystkim - pensja dyrektora w korpo to od 15 tys. w górę, i co więcej - takie stanowisko w CV otwiera drogę do dalszej kariery. W przypadku zmiany pracy rozmawia się już z innej pozycji, o innych pieniądzach i innych warunkach. Nie znaczy to, że jest miło, lekko i przyjemnie, ale wszystko jest dla ludzi.

Gość gość
Pewnie ze to prowo,ktorych na tym dziale pelno,coraz wiecej kazdego dnia.

Gość gość
To nie prowo.zle to rozumiecie bo corka nie bedzie dyrektorem ogolnym tylko dyrektorem dzialu,jednym z wielu w tej korpo.wiec o jakiej kasie wielkiej piszecie?