Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spóźniająca się miesiączka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem nastolatką i miesiączkuję od około 2-3 lat. Okres mam trochę nieregularny, czasem pojawiał się kilka dni za wcześnie, ale nigdy, aż do teraz, się nie spóźniał. Moje ostatnie miesiączki były w dniach 15-19 grudnia, 16-20 stycznia, kolejna zjawiła się nieco wcześnie, mianowicie 11 lutego i trwała pięć dni. Od tego czasu minęło już 31 dni i zaczynam się lekko denerwować. Jestem dziewicą, więc ciążę mogę chyba wykluczyć, ale mimo wszystko jestem trochę zmartwiona. Moja waga jest w normie. Dodam, że przez ostatnie tygodnie miałam dość sporo stresu, z tego też powodu kilkukrotnie zażywałam Kalms (tabletki uspokajające, nie przedawkowałam), aby lepiej spać w nocy. Czy to możliwe, aby te czynniki wpłynęły na opóźnienie miesiączki? I jeśli nie pojawi się przez najbliższe dni, powinnam iść do ginekologa, czy zaczekać jeszcze trochę? Co prawda od kilku dni mam lekko obolałe piersi, od czasu do czasu lekko mnie zaboli w podbrzuszu, ale krwawienia nadal brak. Bardzo proszę o pomoc :/

Gość gość
Nie martw się! Stres może znacząco wpływać na miesiączkę. Najlepiej zrób coś dla siebie , zrelaksuj się , jeśli miesiączka nie pojawi się w następnym miesiącuidź do ginekologa.Pozdrawiam!