Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dr Omułek hab

tu rozmawiamy o wszechświecie materii energii czasie i metafizyce

Polecane posty

Gość dr Omułek hab

zapraszame :classic_cool:🖐️

Gość energia to wszystko
Mam własną teorie na temat stworzenia wszechświata przez Boga, długo zastanawiałam się nad tym jak Bóg stworzył cały kosmos i doszłam do wniosku że albo Bóg jest ukryty w każdym atomie. Po prostu jest jego częścią albo Bóg wcale nie jest ukryty w atomach i nie stanowi ich części te obie teorie wynoszą 50%/50%. I oprócz tych dwóch wymienionych wyżej teorii mam jeszcze jedną dotyczącą pierwiastków i uzyskiwania dowolnej substancji jaką tylko chcieliby uzyskać w laboratorium chemicznym chemicy... Otóż Bóg storzył świat za pomocą różnego rodzaju energii. Oto z czego Bóg pozyskał energie bądź sam się w nią przemienił : -energia kątu, -energia kryształu, - energia światła -energia koloru (widmo) (tęcza) - energia wodoru - energia wody, -energia ducha, -energia jonizacji (naelektryzowanie) Za pomocą tych energii Bóg tworzy dowolne pierwiastki i substancje, żeby była jasność przy użyciu tych energii Bóg stworzył nie tylko skały, minerały, gwiazdy, planety, ale też model cząsteczki DNA. Dlaczego mało wiemy o cząsteczce DNA ? Bo niewiele wiemy o zastosowaniu www energii. Gdybyśmy wiedzieli więcej o energiach dzięki którym dwie nitki przeplatają sie wzajemnie ze sobą mam tu na myśli nici w kształcie spirali jedna to DNA druga to RNA bylibyśmy o krok bliżej do rozwiązania zagadki : skąd się wzięło życie na Ziemi? Zacznijmy od początku DNA .... Początek DNA zaczyna się w głębokich głębinach oceanicznych...Początkiem DNA są : algi morskie, wodorosty, koralowce i inne rośliny morskie. Pytanie skąd wzięły się rośliny porastające głębiny oceaniczne? - Ze soli mineralnych zawartych w oceanie? - Ze światła ultrafioletowego przedzierającego sie przez głębiny morskie? - Z energii jonizacyjnej która wypełniła morskie dna oceaniczne ? Podobnie jak to było z jonizacją bursztynów - A może oceany niegdyś były lądolodem tak samo jak dzisiaj lądolodem jest Antarktyda . I to właśnie kształt a precyzyjniej kąt krzyształu lodu sprawił że na dno oceaniczne zaczęła docierać bądź tworzyć się obca energia która to tak na dnie głębin oceanicznych zbudowała 2 nitki które potem zwinęła w jeden rulon i tak powstała spirala DNA i RNA. A z ich powstaniem pojawiły się koralowce, algi morskie, i wodorosty? Możliwe że ta energia jest istotą inteligentną i myślącą ... I to ona jest wszechświato twórcza

Gość gość
Cytat z biblii " Co z prochu powstało w proch się obróci" jeżeli faktycznie Bóg stworzył cząsteczkę DNA za pomocą ww opisanych energii to cząsteczka DNA może z powrotem rozłożyć się na te energie czyli może ponownie wrócić do stanu pierwotnego . To nic nowego! to po prostu proces obiegu energii w przyrodzie! Tak sobie myślę.... że skoro w głębinach morskich w okresie prehistorii jako pierwsze powstały algi, wodorosty i koralowce, to w pierwszej kolejności należałoby zbadać geny roślin czułych na promieniowanie UV być może ustalenie tych genów 'czułych na UV stanowiło by cenną wskazówkę do poszerzenia wiedzy o DNA ? Takimi roślinami są -dziurawiec - kasztanowiec -świetlik, -chyba paproć -dojrzewające czereśnie - pokrzywy -figi -korzenie lipy Promieniowanie UV w połączeniu z energią jonizacji oraz energiami kryształu i konkretnego kątu tworzą 2 nitki które wzajemnie sie przeplataja czyż to nie dziwna teoria ?

Gość dr Omułek hab
dla istnienia wszechświata nie jest niezbędny Bóg