Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy życie bez prądu było by bardziej wartościowe?

Polecane posty

Gość gość

Bo myślę ze tak.Ludzie by pracowali tylko dł zachodu słońca, ogólnie fajnie by było gdyby tak zapalić świeczki wieczorem,nie siedzieć przed pudlem,laptopem,tabletem,telefonem,podziwiali by się przyrodę, ludzie byliby bardziej ludzcy,wrazliwsi na innych,elektronika pożarła nam czas,i serca

Gość gość
i masa ludzi by umierała... twoja matka, babka by nie dożyly wiecej niz do 70 tki... dzieki prądowi jest masa aparatury medycznej

Gość gość
No tak wybacz to mi dk głowy nie przyszło :/ masz rację, ale i tak technologia pozarla ludzkość :/

Gość gość
A moja babcia i tak nie dozyla 70tki,ani jedna ani dtuga

Gość gość
Życie autora zawsze będzie g_wno warte :P.

Gość gość
Szczerze to człowiek wiele do szczęścia nie potrzebuje. Obcowałby człowiek z przyrodą, pracowałby w polu, zbierając ziemniaki, nie stresowałby się różnymi urzędami. W nocy czytałby w klimacie różne książki przy świeczce, no i uprawiałby może seks, jakby miał z kim.

Gość gość
20:43 głupi argument, bo równie dobrze można wymienić ile osób umiera przez prąd - w wyniku porażenia prądem, przez zwarcia, przez poparzenia urządzeniami na prąd itd itd. A kiedyś nie było tej całej aparatury a ludzie zdrowsi byli i dłużej żyli niż dzisiejsze pokolenia zdechlaczków.

Gość życie w 1789
prąd to zbawienie a zarazem klątwa, pięta Achillesa obecnej cywilizacji, bez prądu GINIE 90% cywilizowanego świata, uzależnieni są od prądu jak od narkotyku

Gość gość
i było by więcej dzieci. Bo co robić w długie wieczory?

Gość gość
i ludzie umierali, mniej przeludnienia

Gość gość
Tak sobie tylko wyobrażałam ..jak ludzie byli by czuli względem członków rodziny wieczorami,i za dnia,takie te życie bogatsze by było. Zamiast kompa gry na dworze z dziećmi, planszówki w domu itd.Fakt z żywnością było by może ciężej, i sprawy lekarskie,ale czy ja wiem ...

Gość gość
Co robić wieczorami? Książki odzyskali by polot,a ludzie byliby mądrzejsi i bogatsi w wyobraźnię

Gość gość
obecna cywilizacja to jeden wielki hooj i moralne bankructwo, na szczęście już niedługo będzie koniec tego syfu

Gość gość
Dziś zlikwiduj inernet a połowa ludzi wyląduje w psychiatryku bo nie wstawi foty obiadu na fb.

Gość gość
Dzisiejszy świat to bagno.

Gość gość
generacja Pokemon, życiowe peezdy przyklejone do srajfonów

Gość gość
U naszych południowych sąsiadów w Dechticach Matka Boża w orędziach zapowiedziała erę bez prądu już wkrótce ..