Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wózek spacerówka

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny od kiedy wy wasze pociechy wozilyscie w wózku spacerowym takim z regulowanym oparciem? Moja mała skończyła właśnie 3 msc ale taszczenie tej gondoli już mnie wkurza bo jest ciężka i każda część muszę osobno nosić i wtedy dopiero dziecko a taka spacerowka nie dość że jedno częściowa to lekka. Myślicie że za miesiąc mogę spokojnie już ją wkładać do spacerowki?

Gość gość
ale chcesz takiego maluszka przełożyć do parasolki? Są takie, które rozkładają się całkiem na płasko (np. mc laren), ale właściwie nie mają amortyzacji, mają małe kółka, to są zdecydowanie wózki dla starszych dzieci.

Gość gość
Właśnie z tą amortyzacja kiepsko. Chciałabym ja przełożyć do takiego wózka ale też nie chcę jej zrobić krzywdy

Gość gość
Wiesz ja bym poczekala tak do pół roczku chociaż. To jeszcze maluszek. My gondole używaliśmy długo, ale ja mam windę więc było mi wygodniej. Właśnie przeszliśmy na spacerówkę (wózek 2 w 1) i te pasy mnie dobijają, w gondole tylko włożyłam i w drogę

Gość gość
Fakt gondola w tym wygodniejsza a windy nie mam i piwnicy też nie. Więc dla mnie spacerowka była by wygodniejsza ale to najwyżej poczekam trochę.

Gość gość
Moim zdaniem to za wcześnie, dziecku będzie zwyczajnie niewygodnie. Niby większość spacerówek rozkłada się na płasko ale nie do końca, dla starszego dziecka to ok bo korzysta z tego raz na jakiś czas ale to jeszcze maluszek i gdyby musiał jeździć tak cały czas to tylko by się męczył. Ja bym poczekała do pół roku chociaż, aż zacznie sama siedzieć.

Gość gość
Dzięki za rady. Kupię spacerowke ale poczekam z uzyciem

Gość gość
Za małe dziecko na taką spacerówkę bez amortyzacji, w takich parasolkach moje dzieci jeździly tak od ok. 1,5roku i to na takie spacery krótkie, nie do spania, na dłuższe spacery i ze spaniem używałam dużej spacerówki z porządną amortyzacją. A nie możesz stelaża zostawiać gdzies na dole? Ja zostawiłam w garażu, ale może w aucie możesz trzymać? Albo przypięty zabezpieczeniem od roweru gdzies w klatce na dole? Albo najpierw znoś na dół sam stelaż a potem dziecko w gondoli.

Gość gość
Moje córki miały 7 mc. jak zaczęły jezdzić w spacerówce , ale to był maj, więc już bez śniegu.

Gość gość
Właśnie znoszę stelaz później gondole a na końcu dziecko. Nie znoszę w gondoli bo kiedyś o mało co by wypadło mi z rąk i wolę chuchac na zimne. W samochodzie kiedyś trzymałam ale facet od 8 do 18 zabiera samochód bo do pracy jedzie. Popytam się sąsiadów czy by im nie przeszkadzało jak wózek będzie stał złożony na dole. Postawiła bym u siebie na górze na klatce ale to ta sama robota wyjdzie. Jakoś się jeszcze przemęcze te parę miesięcy.

Gość gość
A może kup jakiś lekki wózek po prostu? Tylko, że to chyba spory wydatek, ale możesz poszukać używanych. Mam na myśli takie lekkie, nowoczesne. Musiałabyś poszperać w necie na ten temat. A może spacerówka kubełkowa? Tylko, że ona chyba też od 6 miesiąca.

Gość gość
14.24 hmm wózka drugiego tym bardziej gondoli nie kupię bo po jakimś czasie nie będę miała co z tym zrobić. Kupię spacerowke a jak przyjdzie czas to wtedy ja wsadze i będę wozić a póki co to muszę się przemeczyc z gondola albo chuste kupie. Ostatnio widziałam jak takiego maluszka dziewczyna nosiła w nosidle na szelkach więc chusta chyba będzie spoko

Gość gość
No to nie

Gość gość
Ja wybór wózka uwarunkowałam dużym siedziskiem spacerowym, żeby wózek z dobrą amortyzacją starczył dłużej niż na rok. Padło na Anexa Crossa, siedzisko naprawdę duże i składa się razem ze stelażem. Wózek z fajną amortyzacją , który wystarczy spokojnie do trzech latek

Gość gość
Też się kierowałam przy wyborze dobrą amortyzacją i możliwością w miarę wygodnego poruszania się po nieutwardzonych powierzchniach, dlatego zdecydowałam się na amelis hugo, czyli wózek funkcjonalny i bardzo praktyczny, nie jest zbyt ciężki i łatwo się go składa kiedy trzeba przewieźć i jestem z niego mega zadowolona.