Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy taki trening wystarczy aby schudnąć z 5kg i wyrzeźbić tu i ówdzie.

Polecane posty

Gość gość

Po ciąży wyglądam nadal seksownie-kiedyś bardzo dużo ćwiczyłam -karate 2h x3 w tygodniu plus 1,5h w sobote. Ale ciało już nie to. Troche przytyłam po zaprzestaniu karmienia. Chciałabym zrzucić 5kg i wyrzeźbić brzuch uda ,zgubić boczki. Czy CODZIENNIE ćwicząc serie z Mel B (3x10minut wieczorem różne-brzuch klatka i plecy plus nogi lub kardio i 2 razy 10minut rano brzuch i klatka plus plecy) dam rade osiągnąc to co zamierzam. Zastanawiam sie czy w moim przypadku starczy. Bo dalej jestem w stanie zrobić np 100 brzuszków i 40 pompek ot tak. (w czasach świetności i 80-100 pompek było to nic plus np 300 brzuszków). Mam 165cm i ważę 63 kg gdzie nie wyglądam przysięgam na tyle. Max 58 mi dają bo to co cwiczyłam przez 15 lat swoje zrobiło. W moim przypadku wystarczą takie ćwiczenia?? Chętnie bym wróciła na treningi ale raz mało czasu dwa chyba juz wyrosłam z napieprzania się.

Gość gość
Ktoś może też ćwiczy z Mel B??I widzi efekty??

Gość gość
Autorko 75%sukcesu w zrzuceniu wagi to dieta. 20%cwiczenia i 5%regeneracja. Poza tym to że robisz x brzuszków nie oznacza,ze wykonujesz to ćwiczenie dobrze technicznie i za da to efekt. Po wpisane ilości podejrzewam że właśnie tak jest. Ale nie o to pytasz. Moim zdaniem nie, w ten sposób nie schodniesz. Może coś tam wyrzezbisz. Ćwiczyłam z mel b, chodakowska i po 1.5 miesiąca zobaczyłam efekt taki jaki osiągnęłam po treningu ułożony przez trenera po 4-5 razach. Wg mnie szkoda Czasu.

Gość gość
Schudniesz miało być.

Gość gość
10.17 ale bredzisz :O 70% to dieta? Chyba żartujesz. Teraz jest jakaś nowa moda na wmawianie ludziom, że dzięki opracowanym dietom i treningom za kasę zrzucą tłuszcz :D A zasada jest jedna - bilans energetyczny musi być na 0 lub poniżej, inaczej nie schudniesz nigdy. Jeśli wozisz tyłek samochodem to nie schudniesz tak szybko. Jeśli robisz dziennie kilkanaście kilometrów na rowerze to schudniesz nawet jeśli zjesz golonkę na obiad. Prosta sprawa.

Gość gość
Jaka opracowana dieta? Skoro dla ciebie slowo dieta oznacza opracowana dieta przez dietetyka to nie mam pytań. Pisząc dieta mam ma myśli racjonalne odżywianie i mniejsza ilość kalorii. I Sory, Ale jeżeli masz dobrze ułożony trening to spadasz szybciej i efektywniej. Sprawdziłam jedna i druga wersję (czytaj ćwiczenie z YouTube i ćwiczenie ma siłowni z ułożony treningiem) i zdecydowanie ta druga opcja daje lepsze rezultaty. A kolejna kwestia jest to, że nawet jeżeli będziesz miała ujemny bilans kaloryczny niekoniecznie wysmyklisz mięśnie. Wystarczy że zajadasz np. 3000 kcal a spadasz 3300. Niby bilans ujemny, ale nie wysmyklisz ciała tylko wyrobisz mięśnie jak kulturysta. Zwłaszcza jak będziesz jadła za dużo wegli i bialka.

Gość gość
Schudnąć przy tych ćwiczeniach raczej nie schudniesz. Do tego potrzebna jest odpowiednia dieta i trening cardio. Robię trening Mel B na pośladki razem z innymi treningami (moim zdaniem 10 minut to za mało, dlatego dokładam ćwiczenia innych trenerów na tę partię), czasami wykonuję też jej ćwiczenia na brzuch i abs. Ćwiczę od początku roku, mamy środek marca i jakie efekty widzę? Bardziej napięte i jędrne ciało, widocznie zmniejszony cellulit, nie jestem już taka rozlazla jak byłam - jestem młoda, ważę 57 kg, nigdy nie rodziłam, ale cellulit był. Do tego mam ładniejsze pośladki - podniosły się i zaokrąglily. Kg nie zgubiłam, ale też i się nie starałam, mięśni też nie zbudowalam - bez obciążeń się nie zbuduje. Mam po prostu zgrabniejsze ciało i czuję się ze sobą lepiej. Treningi Mel B są bardzo fajne, babka zaraża entuzjazmem i przyjemniej mi się z nią ćwiczy. No z Chodakowską nie mogłam ćwiczyć, jej podejście mnie wręcz demotywowalo.

Gość gość
Aha dodam, że ćwiczę jakąś godzinę, 3-5 razy w tygodniu - zależy od mojego samopoczucia i chęci. :-)

Gość gość
Akurat na jakości ćwiczeń po 15 latach na sali to troszeczke się znam. Przerabiałam ABS A6W zwykłe brzuszki deskę i multum innych ćwiczeń. Nie wiem co w tym dziwnego że ćwicząć te 10-15 lat można bez problem zrobić 300 brzuchów prawidłowo. Mój ojciec ma 55lat do tej pory robi szpagat i te 300 brzuchów.-tylko on ma czarny pas, ja skończyłam na zielonym za to z mistrzostwem polski naprawdę nie chce sie chwalić ale uważam że ilości które wypisałam wykonane prawidłowo nie są niczym wielkim w stosunku do pracy jaką wkładałam przez kilkanaście lat. Odchudzanie nigdy nie było mi potrzebne aż do teraz. Też nie uważam ze musze już teraz i na zaraz bo to głupota ale te 5kg do lipca byłoby fajnie. Dieta? Nie jem słodyczy, mało pieczywa, małe porcje duzo wody zielona herbata prawie nie smaze jak coś to na oleju kokosowym jak mięso to indyk głównie. Też nie bede sie katowac mocno bo czasu brak a w pracy jestem 9 godzin. Wezmę te uwagi do siebie i moze wiecej kardio wprowadzę. Będzie cieplej to też rower.

Gość gość
wiesz skoro twoje mięśnie są ma tyle mocne że jesteś w stanie pstryknąć 100brzuszkow to już powinnaś mieć brzuch wyrzeźbiony. Być może problem polega ma tym że te mięśnie są pokryte warstwa tłuszczu. Więc może nad tym trzęsą się bardziej skupić.

Gość gość
Tu autorka-tak mi sie wydaje że tłuszcz jest bo naprawde jestem w stanie np bez przygotowania ćwiczeń tą całą serie na brzuch Z melB zrobić bez zająknięcia-troche ciągnie pod koniec ale jakoś cieżko nie jest. To samo było z A6W (aerobiczna 6 weidera) bez problemu czy to 1 czy 3 czy 15 dzien. Ale tłuszczyk jest. To samo nogi umięśnione-mam opięte na jeansach-widać kształt uda a nie "proste rury" ale obwód mógłby się zmniejszyć.

Gość gość
Autorko no to raczej musisz zgubić tłuszczyk. Bo co z tego że masz mięśnie skoro są przykryte tłuszczem i ich nie widać. A żeby zrzucic efektywnie tłuszcz to musisz jeśv mniej kalorii czyli dieta i więcej kardio i interwalow.

Gość gość
Mniej żryć więcej ruchu np na jeźdźca dużo się spala i modeluje brzuch z udami tak po 15 min 4razy w tyg zapraszam na zajęcia

Gość gość Aneta
Odnośnie rzeźby ciała, po tym jak schudniesz, to jak bym pomyślała jeszcze o Largomass

Gość gość
Cwiczylam z mel b i nieiwdzialam żadnych efektów mimo diety. Z chodakowska zresztą te z jakoś niespecjalnie poza poproawa kondycji po ciąży. Za to siłownią 3 razy w tyg dała dużo lepsze efekty niż 5 razy w tyg trening z trenerem z tv. Niestety sztangi i zajęć na żywo niezastapisz treningiem w domu.A ciało po ciąży niestety wymaga więcej wkładu.

Gość gość
Autorko ale my rozmawiamy o tym jaka niesamowita byłaś kiedyś czy o tym ze teraz już taka nie jesteś i chcesz coś zmienić.... ja przeviegalam 10 km robiłam 500 brzuszków nosiłam xxs i miałam mięśnie brzucha a po ciąży skóra została ... Niestety mimo treningów na siłowni zajęcia cardio, sztanga bez diety nie dawały efektu. Owszem wróciłam do rozmiaru wróciłam do kondycji ręce miałam lepiej wyrzezbione niż w czasach swietlnosci ale brzuch już nieten.. A ćwicząc tyle ile cwiczylas to chyba robiąc mel b jednocześnie prasujesz bo niejwiecej to jest stopień trudności jej treningów. Idź na body pump zrób trening ze zmiennym obciążeniem na sztandze u nie gadaj jaka to ty specjalista jesteś ...

Gość Sanddrita
Trening jest bardzo istotny, ale jeszcze istotniejsza jest dieta z ujemnym bilansem kalorycznym. Niestety ja do tego dołożyłam niesprawdzony suplement - Calominal i skończyło się na bólach żołądka. Na szczęście po jego odstawieniu przeszło. Uważajcie na ten suplement.

Gość Mammamia22
Zgodzę się z Tobą koleżanko, ten calominal to jakaś kompletna porażka. Mi te bóle pojawiły się co prawda dopiero po miesiącu stosowania, ale do tego czasu nie schudłam nawet kilograma.

Gość gość
W 4 tugodnie schudłam 5 kg, bez ani jednego ćwiczenia i bez głodzenia się - stososwałam dietę jogurtową, a raczej po protu jadłam dużo jogurtów nat.i kefirów a odstawiłam fastfoody, ograniczyłam słodycze i alkohol. Efekt utrzymuje się od 8 mcy, później spadły jeszcze 2 kg, chociaż jej wszytsko. 173cm, 31 lat, po 1 porodzie Waga wyjściowa 67 Waga obecna 60

Gość gość
Poczytaj sobie trochę różnych blogów i artykułów, na pewno znajdziesz coś dla siebie. Ja podrzucam Ci naprawdę fajny artykuł http://przyrostmiesni.pl/?q=node/2

W sumie, według mnie, jest to jednak niestety dość często ocenić, ponieważ wszystko zależy od konkretnych przypadków. Przykładowo, trening i poszczególne jego etapy powinny też być dobrane w odpowiedni sposób w zależności od typu sylwetki danej osoby. Co więcej, warto również stosować różnego rodzaju potreningowe odżywki dla lepszego i trwalszego efektu. Spójrzcie sobie choćby tutaj w tym celu https://www.budujmase.pl/sklep/odzywki-potreningowe/ Jest tam sporo ciekawych propozycji w tym zakresie, z którymi warto się zapoznać :)