Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wirus HPV u dziewczyny???

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj dziewczyna oznajmiła mi, że robiła badanie na wirusa raka szyjki macicy i okazało się, że jest zarażona jakimś tam typem. Słyszałem o tym i sądziłem, że przenoszenie wirusa jest "dziedziczne", bo jej matka też miała problemy z nowotworem i dlatego dziewczyna robiła test. Tylko, że w necie napisane jest, że tego się nie dziedziczy od matki tylko zaraża przez kontakty seksualne i możliwe, że dziewczyna mogła mnie zdradzić? Mówiła, że nikogo przede mną nie miała, a z tym wirusem u faetów też nie przelewki.

Gość gość
Lepiej nie rób jej minety bo w gardle też można mieć tego wirusa a ostatnio coraz więcej nowotworów w tym obszarze u młodych ludzi

Hey, niestety też mam HPV i tak to prawda że główna droga zakażenia to kontakty seksualne. Ale jeśli jesteś jej pierwszym partnerem to zapewne nie możliwe.. jeżeli jej matka miała nowotrów np szyjki,o***tu,sromu.. zapewne miała wirus HPV, więc będąc w ciąży mogła zarazić dziecko ponoć ten wirus może ale nie musi przejść na płód lub można zarazić się od matki przy porodzie naturalnym. Więc nie jest powiedziane że np. oszukuje cię w kwesti ze jestes jej pierwszym partnerem .. możliwe że jest nosicielką wirusa w grupie wysokiego ryzyka nowotworu przez swoją mame.. U mężczyzn natomiast wirus nie jest tak groźny jak u kobiet.. jedyna opcja to szczepionka, prezerwatywa nie chroni przed tym wirusem niestety ..

Gość gość
Często podczas badania ginekologicznego cipki dochodzi do takich zakażeń. Dlatego nie chodzimy gdy nie ma problemów zdrowotnych. Ja mam zawsze przy każdym badaniu cipki męża i pilnuje ginekologa by nic nie dotykał w gabinecie po założeniu rękawiczek gdy coś dotyka to prosi o zmianę! ! Wspierał porody.