Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cholestaza Ciążowa

Polecane posty

Gość gość

Witam was. Jestem w 19 tyg. Ciazy. Pare tygodni temu mialam robione badania pod katem HCV, wynik : reaktywny-dodatni :( dostalam skierowanie do poradni chorob zakaznych. ( wizyte mialam wczoraj) lekarz podejrzewa u mnie cholestaze ciazowa ( od tygodnia bardzo swedzi mnie cale cialo) przepisala mi UROFALK 250. Dzisiaj odebralam tez wyniki morfologii i prob watrobowych. Wyniki w normie oprocz: WBC- 11.1 norma (4.0-10.0) Aspat- 40.00 norma (5.00-40.00) Alat- 45.00 norma (5.00-41.00) Czy powinnam sie martwic i biegiem leciec do lekarza ??? I jeszcze czytalam ze ten urofalk powoduje grozne uszkodzenia plodu :( boje sie brac te leki ... pomocy.

Gość gość
Up up

Gość gość
Tak, idź do szpitala, skonsultuj też leki z innym lekarzem. Cholestaza jest bardzo groźna, trzeba być pod stalą kontrolą.

Gość gość
Może poproś telefonicznie o konsultację w przychodni? Ja mam na szczęście Medicover, i tam lekarz sam dzwoni zaraz po otrzymaniu wyników, ale wiem że w mniejszych przychodniach można się też poradzić telefonicznie, proszą lekarza do telefonu, tzn. przełączają mu rozmowę do gabinetu - przynajmniej u mnie.