Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurzają mnie matki chorych dzieci

Polecane posty

Gość gość
A ja troche z innej beczki.Mam znajoma,jest chora.Ma normalna prace,calkiem,calkiem zarabia,mieszkanie ma od rodzicow,samochod ma od rodzicow,ba swieta w prezencie od nich dostaje kilkanascie tysiecy,ma pania do sprzatania,wakacje za granica dwa razy w roku,a jak tylko sie zbliza sie okres rozliczen PIT,to fb wstawua,zeby przekazac 1% na nia!Noz k****,ale dla mnie to przegiecie juz.

Gość gość
To jest chamstwo w takim razie bo zarabia swoją choroba

Gość gość
Niestety ale często jest tak że te biedne i bez znajomości, nawet nie poproszą o pieniądze, nawet nie wiedzą że moga, albo nie mają takiej siły przebicia. A z drugiej strony mamy tupeciarzy, mają sporo kasy, żyją w luksusowych domach, samochody ful wypas, a na swoje chore dziecko zbiórka od innych - czy to na operacje, czy to na leki do kuracji kilku miesięcznej itd. Sama mam niedaleko taką rodzinkę i widzę, ze już dawno mogli by dzieciaka wysłac na operacje, wystarczy ze sprzedali by jedno ze swoich luksusowych samochodów, ale po co? :) lepiej zrobić stronkę na FB, artykuł w lokalnej prasie i odstawić teatrzyk, dziecko nam cierpi i choruje wesprzyjcie nas, bo potrzebujemy 100tys na operacje ((a przecież sobie niczego nie odmówimy, wy nam dajcie za darmo ;) )

Gość gość
Uwazam, że kobiety, które dycyduja sie na urodzenie chorego dziecka (mam na myśli te, którym w ciązy wykazało wadę płodu) powinny podpisywać oswiadczenie, że wszelkie koszty leczenia dziecka po urodzeniu pokryja ze swojej kieszeni. Wtedy może jedna z druga pomyslalyby rozsadnie, przecież to okrutne w stosunku do tego dziecka skazywać je swiadomie na cierpienie i marnej jakosci zycie. Egoizm i tyle. Chca sie poczuć ważne kosztem innej istoty.

Gość gość
Zgadzam sie z autorem

Gość gość
Ja mam troszkę inne przemyślenie. Uważam, ze takie dziecko, na które łożone są pieniądze z róznych akcji, 1% itp. ma olbrzymi dług wobec społeczeństwa i w przyszłości powinno swoim życiem "oddać" go w postaci służby społeczeństwu. Może głupie, ale jesli miliony zl poszłoby na dziecko, które jako dorosłe kradnie lub zabija, zesłałałabym do kamieniołomów.

Gość gość
12:11 dobra, ale to masz te optymistyczne założenie że będa sprawni, bo ile jest takich co do końca życia ledwo dycha. W sensie, albo co kilka godzin podłączone do jakieś aparatury, albo co kilka lat kolejne operacje i długie rehabilitacje, itd. Takie to wiadomo ręta przez całe życie i nawet dnia nie przepracuje. Ale co zrobisz, nic, tak juz jest w krajach cywilizowanych i dla ludzi co mają kasę. A w krajach 3-świata, albo dla biedaków czeka śmierć - słabe jednostki odpadają, jak to mówią tam jest selekcja naturalna.

Gość raibosh
W krajach tzw cywilizowanych pies ma czasem więcej praw niż człowiek. W przeciwieństwie do człowieka ma prawo do eutanazji. Gdy nieuleczalnie zachoruje nie musi żyć i zdychać w męczarniach.

Gość gość
Mój punkt widzenia jest nieco zbliżony do tego który prezentuje autorka, ale ja się nie wkurzam bo nie mam na co. Nie integruję się z żadnymi akcjami społecznymi, spam można usuwać bez czytania, posiadanie facebooka jest na własne życzenie. Jeśli tego wszystkiego nie mam, nie czytam, nie uczestniczę to w praktyce o niczym nie wiem i nic mnie nie wkurza.

Gość gość
My mamy córkę z autyzmem i nie prosimy ludzi o pomoc. Sami dbamy o to żeby zapewnić jej godny byt, dobrą szkołę ( codziennie dowozimy ja ponad 20 km ). Nie wyobrażam sobie żeby pisać blog, ujawniać swoje dane, publikować jej zdjęcia, stygmatyzować ją na całe życie... Po co? Dla tych kilku groszy?