Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zamiast 500 plus powinny być kartki na wózki, pieluchy, mleko w proszku itp

Polecane posty

Gość gość

skonczyloby sie robienie bachorów dla 500 zł, skonczyloby sie wydawanie kasy na ciuchy, smartfony, restauracje, kino i pierdoły, a przede wszystkim na wódke i papierosy

Gość gość
No bo dziecku 6+ jest potrzebny wózek albo mleko w proszku :D

Gość gość
Zamiast SWOJEGO wynagrodzenia powinnaś otrzymywać kartki na prąd,światło,chleb i...ser.Ja tak chce ! I koniec.

Gość gość
No no. Ja swojemu 5latkowi ode kupić zatem mleko w proszku :-)

Gość gość
Jejku za pięćset złoty żyjecie w takich luksusach? :D

Gość gość
Ja tez mojemu 13 latkowi kupie pieluchy i mleko.

Gość gość
13 latek to już powinien roboty dorywczej szukać żeby mieć kase na kondomy

Gość gość
gość dziś skonczyloby sie robienie bachorów dla 500 zł, Taki jest cel tego programu.

Gość gość
mój 15 latek to by w sumie mogł sobie zostawic ten wózek na wypadek wpadki, lol

Gość gość
Nie. Powinny być ulgi podatkowe, dofinansowania do żłobków, przedszkoli, opieki niań dla osób pracujących, zniżki na kulturę...

Gość gość
A co masz bol d**y ze ty nie dostajesz ?

Gość gość
Ona myśli, że za te 500 to my zyjemy na koszt dzieci jak królowe. ;)

Gość gość
same bzdury tu piszecie, ulgi podatkowe przecie zbyły, i nic nie dały, a złobki i przedszkola i tak sa dofinansowywane, w Polsce tez rzeczy i tak sa b tanie... ludzie sie moim zdaniem najb boja utraty pracy, jak streaca prace i beda miec dziecko to nic im nie da znizka nakulture, jak nie beda miec na jedzenie. niania jak sie nie ma pracy tez niepotrzebna raczej

Gość gość
Ja mam troje dzieci i zrezygnowałam z pracy, odkad bierzemy 500 plus, bo wole siedziec z dziecmi w domu niz zaiwaniac i prawie ich nie widziec. I gie mnie obchodzi co ty autorko o tym myslisz. Zauwazylam, ze najwiecej sie rzucaja ci co nie dostaja dodatku, zwykla zawiść. Ludzie ich wybrali w demokratycznych wyborach, a wy sie rzucacie na ludzi ze biora pieniądze, ktore im sie należą.

Gość gość
no nie tak zaraz naleza, bo zostaly najpierw zabrane rozniez tym ktorzy ich nie dostaja np, rodzinie z dizeckiem ktora lekko przekracza dochod 800zl.os po to aby dac ludziom o dochodach 5 tys. na osobe, nie jest to ok

Gość gość
500 plus to moze byc dla prawiczka a nie dla matki

Gość gość
gość dziś no skoro ktos ma dwojke i wiecej dzieci to mu sie należą, wiec czemu sie dziwicie ze ludzie pobieraja pieniadze ? To ja mam sie zrzec dodatku, bo ktos ma bol d**y o to, ze jemu sie nie nalezy ? Maz pracuje, ja tez zawsze pracowałam, a teraz wreszcie moge pobyc z najmlodszym w domu zamiast oddawac go do zlobka, jak poprzednia dwojke.

Gość gość
gość dziś ten co zarabia 5 tys/os placi wieksze podatki niz ci co maja dochod 800/os więc czemu ma sie im niby nie należeć ?

Gość gość
Celem tego programu jest właśnie to żeby rodziło się więcej dzieci ale niektórzy chyba tego nie rozumieją i wypisują tutaj bzdury.Już nie można słuchać stwierdzeń typu zrobiła sobie dziecko dla 500+ .Ludzie przecież po to jest ten program.

Gość gość
1815 no ja jestem zdania ze to prostactwo powinno byz zniesione, jakim tokiem myslenia dziecko potrzebuje dodatkowe 500zl, a inni ludzie nie potrzebuja nawet 50zl ?

Gość gość
matka ma sex za darmo wiec niepowinna dostawac nawet 100zł prawiczek powinien dostac minimalną czyli okolo 120zł na miesiac na prostytutke.

Gość gość
przez program 500+ namnozy się bahorów a jak dorosną to wyjadą z kraju i tyle będzie z nich pożytku...

Gość gość
"gość dziś gość dziś ten co zarabia 5 tys/os placi wieksze podatki niz ci co maja dochod 800/os więc czemu ma sie im niby nie należeć ?" A co w tymi co maja np 5 dzieci a rodzice wcale nie pracują ? Wiecie ile jest takich rodzin gdzie rodzice głoszą hasło "szlachta nie pracuje " i śmieją sie z tych co robią za najniższa? Skoro patole i nieroby dostają 500 + plus inne zasiłki to tym bardziej powinny dostawać osoby które pracują i maja jedno dziecko.

Gość gość
Mam jedno dziecko, drugie w drodze. Pracuję ja i mąż. Mamy wysokie zarobki, płacimy wysokie podatki, nie mamy zwrotów, radzimy sobie sami. Uważam, że 500 plus nam się należy. W końcu coś nam się będzie od tego państwa należało.

Gość gość
19:40 Kur/wisko z ciebie

Gość gość
500 plus jest po to zeby sie wiecej dzieci rodzilo. Jakis polaczkom za granica moralnosc nie przeszkadza bracelet benefitow z w kraju jest jazgot na calego.

Gość gość
Dlaczego mnie wyzywasz? Czujesz się lepsza?

Gość gość
Jesli 500+ jest po to zeby bylo wiecej dzieci to jaki sens ma dawanie kasy na dzieci ktore juz są? Niech dają tylko na te dzieci co teraz przychodza na świat.

Gość gość
a no dają po to aby patola miała za co chlać.... Polska- to piękny kraj...

Gość gość
bo łatwo wydawać cudze pieniądze - czyli nasze...