Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauwazylyscie ze coraz wiecej kobiet decyduje sie na 3 a nawet 4 dziecko ?

Polecane posty

Gość gość
Na poludniu Polski to normalne, wieksza biedy (nie mowie ze wszyscy z rodzinami wielodzietnymi sa biedni ale jak na razie wiekszosc) i wiecej katolikow. Im dalej na polnoc tym ta dendencja sie zmienia. Jestem z podkarpacia o fakt zauwazylam ze wiecej ludzi decyduje sie na 3 dziecko albo wpadlo. Mieszkam w Gdansku i tam jednak przewaza model 2+2 ewentualnie 2+1.

Gość gość
jest nas 7,5 miliarda a wy się cieszycie, że płodzicie się jak kroliki. Czekam aż ludzkosc przetrzebi nieco jakaś katastrofa albo choroba powodująca bezpłodnośc (najbardziej przydałoby się to Azji i Afryce). I nie, nikt na wasze emerytury pracować nie będzie, sami musicie sobie uzbierać, do tego czasu zusów nie będzie.

Gość gość
Cha cha bo w Indiach i w Afryca ilosc jest warunkiem rpzetrwania. Jesli Europa nie bedzie sie plodziec to arytmetyyka jest prosta: znikniemy.

Gość gość
No to co ze znikniemy ? Jak znilmiemy to nas nie bedzie i finał

Gość gość
nic takiego nie widze, standard to dwojka, jedynakow duzo, troje to wyjatek, a wiecej nikt ani nie ma ani nie planuje

Gość gość
ja też zauważyłam że kilku moich znajomych albo planuje albo spodziewa się trzeciego dziecka i wcale nie jakaś biedota tylko ludzie już ustatkowani, dobrze zarabiający, woj mazowieckie

Gość gość
nikt nie zniknie, bez obaw. Powinna być przymusowa sterylizacja po 2 dziecku. Albo nawet i po pierwszym :)

Gość gość
znikniemy, jako bialy czlowiek. Beda glownie mulaci i masy ludzi beda sie rpzemiszczaly. NIestety ale nasza cywilizacja jest na wymarciu.

Gość gość
To jest wylacznie tendencja w Polsce B, generalnie wschod i poludnie - katolickie kluby 500+. jestem z Trojmiasta, znajomi po trzydziestce glownie bezdzietni, ewentualnie 1 lub 2 dzieci jak juz sa ustawieni zyciowo.

Gość gość
Ja zastanawiam się nad czwartym dzieckiem ,ale jestem po dwóch cesarkach więc trochę boję się kolejnej ciąży. Pierwsze dziecko urodziłam SN XXX Ja identycznie, jestem na półmetku 4 ciazy, mam za sobą SN i 2 CC. Położne mi mówiły ze miały nawet kobiety po 5 cc i wszystko ok. Ale na pewno to ciaza podwyższonego ryzyka.

Gość gość
Nie zgodzę sie ze to tenedencja w POlsce B. Ja z kolei zauważam ten "trend" wśród ludzi zamożnych, ustawionych, mających duże domy i samochody.

Gość gość
Ja jestem z warszawy. Sporo moich znajomych z pracy ma 3lub planuje 3. Jednak i tak najwięcej rodzin w moim otoczeniu ma 2 dzieci.

Gość gość
Warto jeszcze zauważyć że w tym momencie na dzieci decyduje się nasze pokolenie, z wyżu demograficznego, więc nic dziwnego że tych kobiety w ciąży jest sporo... Ale tak ogólnie- nie, nie zauważyłam żeby tych rodzin wielodzietnych nagle zrobiło się jakoś więcej. Fakt że w ostatnim roku czy dwóch urodziło się w rodzinie trochę dzieciaków, ale taki sam "wysyp" mieliśmy 5 lat temu, pięcioro w jednym roku u kuzynostwa ;) Ale zwykle te ciąże teraz to jednak pierwsze albo drugie. My się zdecydowaliśmy na trzecie i czwarte, owszem :P 10 lat temu jak braliśmy ślub to planowaliśmy od razu rodzinę wielodzietną.

Gość gość
12:38 a ile masz lat? Ja też się trochę obawiam kolejnej ciąży z racji swojego wieku, poza tym naczytałam się dużo że łożysko może wrastać w bliznę chociaż lekarz na wizycie powiedział że mam pięknie wygojoną tą bliznę że bardzo ładnie to wygląda ,ale sam fakt trzeciej cesarki trochę mnie przeraża ,boję się też rozchodzenia szwów :-O

Gość gość
Po co idziecie na latwizne i rodzicie CC potem takie dylematy

Gość gość
gość dziś Na poludniu Polski to normalne, wieksza biedy (nie mowie ze wszyscy z rodzinami wielodzietnymi sa biedni ale jak na razie wiekszosc) i wiecej katolikow. Im dalej na polnoc tym ta dendencja sie zmienia. Jestem z podkarpacia o fakt zauwazylam ze wiecej ludzi decyduje sie na 3 dziecko albo wpadlo. Mieszkam w Gdansku i tam jednak przewaza model 2+2 ewentualnie 2+1. xx Tez jestem z Gdanska i mam 3 znajome rodziny co maja po 4 dzieci :) I nie , nie bezrobotna patologia :P Moi znjaomi maja tez i po 2 dzieci , jedynakow nie znam wogole, tym bardziej bezdzietnych.. Tu gdzie mieszkam obecnie 4 to standard :) choc tendencja jest raczej ku 3 :)

Gość gość
Bezdzietnych nie znasz, bo oni sie w takim towarzystwie nie obracają.

Gość gość
"Tu gdzie mieszkam obecnie 4 to standard" Fantazja, fantazja, moja fantazja:)

Gość gość
To chyba tylko na wsi bo ja w miescie tego nie widze. Jedno max 2 dzieci i duzoooo par bez dzieci .

Gość gość
Haha, w Gdansku rodziny 2+4 lub 2+3 to zdecydowana mniejszosc. Chyba ze jestes z Oruni lub innej dzielnicy "rzadzacej sie wlasnymi prawami" tyle ze tam zadna z tych matek nie pracuje, a 500+ to raczej idzie na napoje procentowe a nie na dzieci. Bogate rodziny wielodzietne nie siedza na kafeterii, bo maja inne, bardziej "ekskluzywne" zajecia :)

Gość gość
To ja po 2 CC i SN. Mam 36 lat, to bedzie moje ostatnie dziecko. U mnie lekarz rowniez ocenil blizne ok. Poprzednie ciaze mialam lekko problematyczne (plamienia), te znosze bardzo dobrze, do dzis dzien pracuje:-)

Gość gość
To jesteś młodsza ode mnie Ja skończyłam 40 lat gdy zajdę w ciążę i urodzę to będę miała 41 :-O

Gość gość
PiS swoim 500+ rozkręcił was. Nie uwierzę że tak bardzo chętnie rodzą 3/4 dziecko. Dają kasę to się rodzi i to szczególnie na Podkarpaciu.Zobaczycie jak to będzie kiedy dzieci dorosną,zabiorą 500+ a wy zostaniecie bez pracy, a pozniej bez emerytur.Oj będzie się działo,będzie wesoło.

Gość gość
do zeszłego roku planowałam dwoje które już mam odchowane a teraz już staramy się o 3 :)

Gość gość
My też z 2 dzieci, dobre warunki mieszkaniowe i bytowe zastanawiamy się na 3 dzieckiem. Starszy syn ma już 11 lat, córka 3 lata i czas podjąć decyzję. W firmie dobre układy, większość pracy mogę wykonywać w domu, mąż pomaga. Chętnie jeszcze takiego bobaska bym przytuliła. Na razie jeszcze rozważamy, ale męża znów ciągnie do pieluch, więc pewnie będzie kolejny członek rodu S. :D

Gość gość
Mój chłop chciał teraz nie chce, muszę usunąć :(

Gość gość
Ja mam 28 lat, i wlasnie sie dowiedzialam ze jestem w 4 ciazy :) najstarszy synio ma 4,5 r

Gość gość
Mam 2 dzieci, moi znajomi mają po 2-4 dzieci, jedna ma jedynaka. Łódź

Gość gość
Planuje czwarte Mam 31 lat ,najmlodsz ma dwa latka prawie ,Lublin

Gość gość
Mam dwie corki ,w planach napewno chociaz jeszcze jedno a moze dwoje.Ale to za rok, jak wybuduje sie nasz nowy domek.