Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedrożny jajowód,czy mam jeszcze szansę na dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Witam,z mężem o dziecko staramy się od 1.5 roku.Przez rok miałam monitoring owulacji.Wszystko w porządku,owulacja zawsze z lewego jajnika. Badania męża super. Dziś miałam badanie sono hsg.Okazało się,że lewy jajowód niedrożny. Drożny mam tylko prawy,ale co mi po prawym,jak owulację zawsze mam po stronie lewej. Lekarz wspomniał o in vitro.Mam 27 lat,mąż 29. Czy mamy szansę na naturalną ciążę? Do swojego lekarza idę za tydzień,więc na pewno dowiem się czegoś więcej.

Gość gość
Masz szanse ale owulka musi byc z drugiego jajnika

Gość gość
Ciężko będzie...

Gość gość
Niech wywoluja owulacje clostillbegytem, w koncu powinno urosnac jajeczko na prawym.jesli masz jeden drozny jajowod to jak najbardziej masz szanse na naturalna ciaze.

Gość gość
Koleżanka nie chodziła po ginekologach lecz oczyszczała ziołami u O. Bonifraci. Trwało to około roku ale zgubiła inne schorzenia jak problem z wątroba itp.

Gość gość
No zobacze,co lekarz mi zaproponuje,na wizycie.Szczerze jestem przerazona. Dobrze,miec troszke nadzieji.

Gość gość
Nie powinnas sie az tak martwic skoro masz jeden drozny jajowod,tylko trzeba popracowac nad owulacja z niego. Sprobuj z clo