Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy! Bardzo się boję.

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dni bardzo dretwieja mi nogi. Najbardziej czuje to w nocy. Poczytałam w Internecie i przestraszyłam się że to Stwardnienie Rozsiane. Innych objawów nie mam. Dodam też ze choruje na niedoczynność tarczycy. Co wiąże się z częstymi brakami wapnia magnezu żelaza i potasu w organizmie. Pomóżcie proszę! Mam 22 lata. I nie przezyje jeśli to będzie sm.

Gość gość
a skad przy niedoczynnosci niedobor wapnia?

Gość gość
Tak powiedziano mi po wycięciu tarczycy. Pierwsze co to miałam wszystko zdretwiale. Łącznie z twarzą. Musiałam brać wapn w tabletkach. Miałam codziennie mierzone stężenie wapnia. Ostatnio o tym zapomniałam. Stres,praca, zła dieta, litry kawy.

Gość gość
ja nie mialam wycinanej tarczycy a tez wapni niski z tym ze nie jem wiele nabialu bo insulinogenny jest. w udach czuje takie dretwienie i gleboko umiejscowiony ból

Gość gość
No ja nabiału wgl mało. Mleka nie pije. Czasami twarozek albo jogurt. Ale to raz na miesiąc dwa i w takich małych ilościach. Bardzo się przestraszylam ze to sm. A to być może właśnie taka błahostka jak wapń.

Gość gość
I u mnie takie napięcie i drętwienie mięśni w łydkach czuje. A gdy długo siedzę to i na Posladkach i udach. Dodam ze po operacji (2h po) lekarz "klepal"mnie po twarzy i czułam dretwienie. Więc spadki wapnia bardzo często się pojawialy potem.