Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nianiodylemat

Polecane posty

Gość gość

Czy pozwalacie/pozwalałybyście niani jeść podczas pracy?

Gość gość
Bo mamy problem. Niania na uwagi, by nie jadła przy dziecku, odpowiada, że ma prawo.

Gość gość
A w czym przeszkadza to ze je?

Gość gość
Słucham? A Ty jesz, pracując? Ona to robi podczas zajmowania się dzieckiem. Z tego, co wiem nawet na spacerze.

Gość gość
Dokładnie, a w czym problem ? Dziecko chce to samo a niania je jakiś fast food czy co ?musisz nam napisać skąd ta prośba żeby nie jeść przy dziecku

Gość gość
Nadal nie czaje w czym problem. Tak, jem pracując ( np kanapkę ,obiad jem już w kuchni ). Ba,do toalety w pracy nawet chodze. I herbatę pije przy biurku. Prowo.

Gość gość
Serio, nie widziałam, bo nauczycielka jadła w czasie lekcji albo urzędniczka, obsługiwała mnie, mlaskając. Niania pracuje z moim dzieckiem i ono nie musi się zajmować samo sobą i patrzeć, jak ona je. Nie pracuje 8h, tylko 4, więc powinna je poświęcić na pracę. Normalny pracownik je w czasie przerwy, a nie pracując. A bezpieczeństwo? Co, gdy wózek się jej wysunie z ręki, bo drugą będzie jadła?

Gość gość
Nauczycielka czy urezdniczka ma przerwy na jedzenie. Niania raczej takiej przerwy nie ma. Nie powie dziecku, teraz siedz 20 min a ja jem obiad. Posilki musi jakos polaczyc z opieka. Tak jak zajmujac sie wlasnym dzieckiem jemy przy nim. Nie mozesz zabronic jej jesc ani pic. Przeciez nie je przez cale 8 h pracy, tylko rozumiem normlanie, je kanapke czy owoc.

Gość gość
Ale ona nie pracuje 8h. Wtedy mogłaby jest w przerwie, gdy dziecko śpi. Pracuje 4h, więc nie ma pilnej potrzeby jedzenia, za to dziecko w tym czasie nie śpi, więc potrzebuje jej troski.

Gość gość
Jestem nianią i nie pracowałabym u rodziny, która zabraniałaby mi jeść/pić/korzystać w toalety.

Gość gość
Jestem niania i jemy razem :)

Gość gość
Razem nie mogą jeść absolutnie. Mała wymaga karmienia i nie wyobrażam sobie, żeby niania trzymała jej widelec, a patrzyła w inną stronę-na swoje danie.