Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zanik miesiączki

Polecane posty

Gość gość

Mam 16 lat. Miesiączkuje od +/- 3 lat. Nie sa to regularne okresy. Niestety ostatnią miesiączke dostałam 27 stycznia. Nigdy nie współżyłam. Czy może mieć to związek z utratą masy ciała ? Waże 53kg przy 177cm. A jeszcze od niedawna jestem w trakcie przejścia na wegetarianizm. Pomozcie .. jak "odzyskać" okres ?

Gość gość
tak to skutek odchudzania! wg kalkulatora to:BMI 16.92 WYCHUDZENIE (CIĘŻKA CHOROBA/ANOREKSJA) Co zrobić skończyć odchudzanie i zacząć jeść!

Gość gość
a koleżanka mi mówiła , że to efekt księżyca pełni księżyca i jego wpływ na zanik. a ja ważę 87 kg i się nie odchudzam

Gość gość
Mam 28 lat i zanik miesiaczki oczywiscie pierwsza mysl to ciaza. Wiec wizyta u gin i okazuje sie ze nie ciaza a wczesna menopauza :-( Musze przyjmowac cyclo-progynova i nie bede miala dzieci :-(

Gość gość
"gość dziś a koleżanka mi mówiła , że to efekt księżyca pełni księżyca i jego wpływ na zanik. a ja ważę 87 kg i się nie odchudzam" Aha, jeszcze jakieś teorie? U ciebie raczej to problemy hormonalne!

Gość gość
Problem w tym ze jem normalnie co 3-4h 5 razy dziennie. Jedynie nie jem zupelnie slodyczy I odstawilam mieso. Czy jak troche przytyje to jest szansa aby okres powrocil ?

Gość gość
napisz dokładnie co jesz jednego dnia -opisz menu Jaka kaloryczność? Ile schudłaś i w jakim czasie?

Gość gość
Schudlam 10 kg na przestrzeni 8 miesiecy. Moje menu: Sniadanie: Owsianka z owocem + orzechy 2 sniadanie: Jogurt naturalny z owocem Obiad: Warzywa z kasza/makaron/ryz + tofu/ciecierzyca/fasola/awokado Podwieczorek: Koktajl warzywny/owocowy lub zupa warzywna Kolacja: Jajka/jogurt/orzechy + warzywa

Gość gość
16 latka, odchudzająca się - tak od tego mogłas przestac miesiączkować. Sama tak parę razy miałam, że po 3-6 miechów bez miesiączki. Sam wegetrianizm nie jest zły, ani szkodliwy, tylko trzeba jeść odpowiednio zróznicowane produkty. Wprowadź do diety soje, kasze gryczaną, szpinak, brokuły, buraki. A teraz dodatkowo zażywaj codziennie tabletki z żelazem np. Ferovit. To za parę miesięcy powinnaś zacząć miesiączkować.

Gość gość
Mieso trzeba czyms zastapic a ty tego nie robisz

Gość gość
Zastapiam mieso tofu I roslinami straczkowymi

Gość gość
Zastepuje * przepraszam autokorekta