Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsze objawy ciąży tuż po zapłodnieniu

Polecane posty

Gość gość

witam. jestem przerażona.. kochaliśmy się z chłopakiem w dniu owulacji bez prezerwatywy ale i bez wytrysku. to była sobota. od dwóch dni boli mnie podbrzusze, tak jakbym miała kamienie. odczuwam też dziwne pieczenie w pochwie i podbrzuszu również. dziewczyny myślicie że doszło do zapłodnienia???

Gość gość
Przeczytaj to co napisałaś i zastanów się na jakiej podstawie my mamy wiedzieć czy doszło do zapłodnienia?

Gość gość
Nie ma objawów tuż po zaplodnieniu.

Gość gość
tzn wiem, że jasnowidzami nie jesteście, ale może macie jakieś doświadczenia z tym związane. jakie wy miałyście objawy? i w ogóle czy to jest prawdopodobne że jestem w ciąży. ewidentnie boli mnie to podbrzusze i odczuwam dość silne pieczenie. czy tak się dzieje w 5 dniu od zapłodnienia...?

Gość gość
to co to może być?? ten ból mi doskwiera bardzo.. troszkę jest niepokojący. nigdy tak nie miałam

Gość gość
Chyba na łeb upadlas. Napisz w końcu konkrety,kiedy był ostatni okres w którym dniu cyklu był stosunek, kiedy spodziewana jest kolejna miesiączka. Ile ty masz lat? Bo wnioskuję że 15-16.

Gość gość
20. sorry.. trochę brak mi doświadczenia. To tak: okres skończył się 9 marca. stosunek był w dniu, kiedy wypadała owulacja i sądzę że tak było, bo miałam objawy, bolały mnie jajniki i wydzielało się spooro śluzu. następny okres wypada 2 kwietnia

Gość gość
Objawow na tym etapie nie ma.

Gość gość
A jaki Cię? Uczucie bólu brzucha jakby kamień był, nie smakuje Ci jakiś produkt?

Gość gość
Ciąża możliwa ale objawów na tak wczesnym etapie nie ma. Musisz czekać do terminu okresu i zrobić test. Dlaczego się nie zabezpieczacie?

Gość gość
Bez prezerwatywy? to całkiem możliwe, stosunek przerywany to nie antykoncepcja. Na opisywane objawy trochę wcześnie. Możesz zrobić test,jeśli nie wyjdzie powtórz za kilka dni. Co to za głupota? najwięcej wpadek jest właśnie ze stosunku przerywanego.

Gość gość
nie. nie mam innych objawów poza tym bólem. tzn trochę mi słabo ale to pewnie z nerwów. zabezpieczamy się, ale zawsze chwilkę robimy to bez. głupia jestem.. wiedziałam że mam dzień owulacji a mimo wszystko się zgodziłam na chwilkę bez gumki....

Gość gość
nie tak łatwo zajść w ciążę, nawet gdyby Twój partner doszedł w środku bez zabezpieczenia w dniu owulacji, to nie oznacza, ze na pewno zajdziesz w ciążę, czytałam ze w takiej sytuacji jest jakieś 20-25 % szans na ciąże jeżeli oboje są perfekcyjnie zdrowi, u Ciebie marne szanse skoro nie było wytrysku, ale jakieś tam małe ryzyko ciąży jest (imo bardzo małe i nie ma się co denerwować na zapas, a na przyszłość powinnaś się zabezpieczać zawsze)

Gość gość
Noo tak,nerwy Cię nie opuszczą do zrobienia testu. Postaraj się choć trochę wyluzowac bo dojdą jeszcze inne objawy urojone. Wiem że to niełatwe,pewnie każda z nas przechodziła takie chwile niepewności,będzie dobrze.

Gość gość
kurczę dziewczyny dziękuję wam :* jak to dobrze że istnieją tacy ludzie jak wy. wszystkiego dobrego wam życzę. i jeszcze raz dziękuję. obiecuję - będę uważać ;)

Gość gość
Musimy się wspierać,nie ulegaj facetowi! nigdy w tych sprawach! To taka dobra rada starszej koleżanki która weź sobie do serca na przyszłość. Powodzenia.

Gość Misiaa1234
Witam. Mam pytanko może mi pomożecie :( około 12dc miałam owulacje przy cyklu 26 dni ostatni okres miałam 5. 10. Kochałam się z chłopakiem no i teraz nie wiem co się ze mną dzieje. Kilka dni po owulacji bardzo słabo się czułam zawroty głowy było mi słabo, później doszło do tego straszny ból lewego jajnika i ból brzucha jak na okres. Zgaga cofanie się wszystkiego tydzien przed okresem zaczęły mnie boleć piersi nie wiem czy może mieć to coś wspólnego i od owulacji miałam gesty biały śluz. Teraz jest 21dc mam ból piersi ale jajniki już nie bolą i śluz jest wodnisty. Proszę poradzić mi :( może któraś już tak miała :( bardzo chciałabym być w ciąży a do okresu 5 dni.