Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
doriana79

in vitro ocena embriologiczna

Polecane posty

Witam, na in vitro zdecydowałam się w maju 2016 r.. Wcześniej były dwie inseminacje. Obecnie jestem po drugim pick up_ie, gdyż po pierwszym przy uzyskaniu 11 kumulusów, a w tym 6 dojrzałych komórkach jajowych 3 zostały zapłodnione, po 3 dobie dwie rozwijały się prawidłowo, jednak w 5 dobie gdzie tylko jedna rozwijała się prawidłowo to w 6 dobie wszystkie zatrzymały się w rozwoju. Obecnie jestem po drugim pick-up_ie, pierwsza doba za mną i juz wiem, że z 14 kumulusów, uzyskano 7 dojrzałych komórek jajowych z czego 3 zostały zapłodnione, kolejne informacje otrzymam w 3 dobie. Przy pierwszej próbie zdecydowałam się na PGD, a tym samym zamrożenie zarodków, do czego nie doszło ze względu na zatrzymanie ich rozwoju, ale decyzję o poddaniu badania zarodków podjęliśmy przed pick-upem ze względu na brak wyników badania karotypu i FMRI1. Obecnie zaplanowane jest podanie świeżych zarodków ponieważ kariotyp i inne badania genetyczne wyszły prawidłowo. Zastanawia mnie jakie macie doświadczenie w tej materii, pytam głownie o ocenę embriologiczną. Podzielicie się doświadczeniami?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować