Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie lekarskie

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny mam pytanie szukam w necie ale nie mogę znalesc może ktoras mi pomoze. Mam już jedno dziecko które ma prawie 4 lata, teraz jestem w ciąży i poszlam na zwolnienie lekarskie. Moje starsze dziecko jest chore i tu moje pytanie: czy ojciec dziecka może isc na zwolnienie lekarskie na chore dziecko mimo ze ja siedze w domu na zwolnieniu?

Gość gość
A po co mąż w domu jeszcze? Masz leżące zwolnienie?

Gość gość
Sam powiedział ze chętnie zajmie się corka:) nie nie mam lezacego

Gość gość
Dzieki:)

Gość gość
no ja to po co? pewnie chcą sobie gdzieś bryknąć na kilka dni, więc udają że dziecko obłożnie chore i trzeba się nim zająć. A przeca matka nie moze, bo jeszcze wirusy, bakterie i pasożyty przejdą na dzidzi pod serduszkiem mamuni, więc ojciec się musi wziąć opiekę, no bo jak to? nikt się dzieckiem nie zajmie?

Gość gość
Dziecko nie jest obłożone chore ale do przedszkola iść nie może z glutem do pasa i z kaszlem że aż wymiotuje. Wyjechać nie chcemy żeby bardziej nie przeziębic córki. Ale dzięki za Twoją wyczerpujace stwierdzenie

Gość gość
Autorko a jak byś napisała że chcesz posłać dziecko z kaszelkiem do przedszkola, to by się tu wrony zleciały i jedna przez drugą krakały

Gość gość
Ale autorka i tak jest w domu więc na dobrą sprawę po co jeszcze tam mąż? Choć jakby nie było i tak przez opiekę będą do tyłu z pieniędzmi więc w sumie jeden pies.

Gość gość
Tak 60 dni należy się takiego zwolnienia na dziecko

Gość gość
NIE. On mógłby wziąć tylko gdyby dziecko nie miało innej opieki. jeśli dziecko ma do 2 lat to może bez względu czy w domu jest inna osoba mogąca sprawować opiekę a tak ZUS wstrzyma wypłatę zasiłku i wyjdzie wam tyle ze on będzie na bezpłatnym wolnym.