Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jedzenie hummusu i jarmużu to oznaka luksusu ?

Polecane posty

Gość gość
humus jest ohydny

Gość gość
Moj maz uwielbia humus na kruchym chlebie :) ja tez lubie , pycha

Gość gość
gość dziś Humus jest tani i smaczny, ale bardzo tuczy. x łoj tam :P raz - nie zawsze, dwa razy - nie wciąż :P

Gość gość
gość 2017.03.27 Hahaha, jak to jedzenie jarmużu i hummusu oznacza bycie snobem? :D W naszej rodzinie to jest normalne, że na stole gości zarówno jarmuż jak i hummus. .

Gość gość
:D HUmmus to jedzą ubodzy Arabowie a jarmużem karmiono więżniów w Auschwitz .Do tego brukiew .

Gość gość
Dlatego lepiej zrec karkowke i sztuczne kielbasy hahaha

Gość gość
16:22 ale oczywiście buractwo z korpo myśli ze żre pokarm bogów. Snoby

Gość gość
gość dziś HUmmus to jedzą ubodzy Arabowie a jarmużem karmiono więżniów w Auschwitz .Do tego brukiew . " X kiedy przeczytałam tytul od razu to pomyslalam, ale z racji, ze tu siedzi patologia z kilkorgiem dzieci kazde z innym facetem... wiec nie ma się czemu dziwic. W szkole sredniej omawiane sa lektury na ten temat ale chyba co 10 ta mature ( w starym systemie bo w nowym to każdy tłumok zda) inaczej wiedziałby o czyms takim.

Gość gość
A nawet jeśli tak jest, że hummus jedzą ubodzy Arabowie (wcale nie tylko, po prostu to potrawa bliskowschodnia :-) ) , to co w tym złego? A jedzenie schabowego to oznaka przynależności do wyższej klasy społecznej czy co? Akurat ja wolę hummus od dań polskiej kuchni i wcale nie jest to efektem żadnej mody. Zawsze wolałam obce kuchnie, a jeśli jest to (jedzenie hummusu i jarmużu) teraz takie modne, to nawet dobrze. Każdemu wyjdzie na zdrowie. Dobrze, że ludzie chcą próbować nowych smaków i wyjść poza utarte schematy. Ale jeśli wolą pozostać przy gołąbkach - ok, m i nic do tego... Swoją drogą, po co komuś zaglądać do talerza? Nie macie większych problemów?

Gość gośćJOANNA
Ja za hummusem nie przepadam, ale robię dla męża bo on lubi. Ja za to wolę zupę z ciecierzycą lub pasztet wege z soczewicy robić, z pieczarkami i orzechami. zdrowy i pyszny na cieplo i na zimno. Jarmuż daję do sałatek lub do sosu pomidorowego do makaronu. Nie jemy mięsa, ale córka je. często jemy różne nie takie tanie sery, sporo orzechów, ja kocham granaty i miechunkę, mąż kocha za to awokado i kaki. ale lubimy też wszelkie kopytka, nalesniki ( i te zwykle, z mąki pszennej z jajkami, jak też te zdrowsze na gryczanej; czasem robię nalesniki wegańskie). lubimy zupy fasolowe, krupniki, ogórkową. kocham botwinkę.