Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w Norwegii zrywanie malin

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny! Pisze tutaj aby zapytać Was czy miałyście styczność z pracą w Norwegii przy zbiorze malin... Dostałam taką propozycję, to byłby mój pierwszy wyjazd za granicę do pracy. Mam wiele obaw przed tym, martwię się , że nie dam rady fizycznie, bo to jest jednak za granicą, tam się jedzie by zarobić i nie pracuje się tam 8h... Jednak w tej propozycji co mnie może trochę pocieszylo jest to, że podobno pracuje się tam w swoim tempie i że zbiory są pod folią w pięknej lokalizacji, bo nad samym morzem. Po prostu napiszcie jak to wygląda na prawdę, jeśli oczywiście miałyście z tym styczność ;)

Gość gość
w Norwegii rosną maliny? chyba ściema jakaś

Gość gość
gość wczoraj zbiory to HARÓWA, nie wierz w żadne bajki, max wyzysk, jedź jak chcesz ale nie oczekuj cudów

Gość gość
Nie przesadzajmy z tą harówą,jak człowiek chce pracowaćto sobie poradzi a jak jest leniem to nic mu nie będzie pasować.sPRAWDZ DOBRZE OFERTĘ...skąd ją masz,z Urzędu Pracy???Ja zbierałam maliny iborówki ale w Polsce,dlatego jeśli oferta jest pewna to jedz bo zarobisz dużo więcej jak w kraju. Praca na świeżym powietrzu jest lepsza jak pod folią, Upewnij się że chodzi o same maliny,żeby na miejscu nie okazalo się,ze chodzi też o truskawki bo farmerzy czesto traktuja je jednakowo tyle ze praca jednakowa nie jest ;) praca jest na akord ale dobrze by placili nie mniej niz 100koron na godzinę.Jak z mieszkaniem,wyzywieniem,czy sa dodatkowe koszty,czy ktos moze pojechac z tobą?

Gość gość
W norwegii zarobisz 5000zl wydasz 4000zl. Wybieram PL.

Gość gość
Nie, praca nie jeste z Urzędu Pracy, przyjaciel rodziny mojego wujka jest tam kierownikiem w tej firmie. Podobno z Polski jedzie w tym roku 50 os, tam jest hotel za który sie płaci, wyzywienie już w swoim zakresie, najlepiej zabrać ze sobą kogoś ze wzlędu na to, że bedzie raźniej we dwie (tu też jest chetna moja przyjaciółka) a pokoje też są dwuosobowe. Na początku by sie zaklimatyzować i przyzwyczaić prca trwa ok 3-4 godzin przez kilka godzin, wypłata jest co tydzień

Gość gość
Jakbys sie szmato uczyla to bys miala normalna prace w biurze. Kolejna imprezujaca miernota bez ambicji :D

Gość gość
Nie masz większych ambicji? Sorry, ale nie lepiej byłoby się zakręcić na jakiegoś bogatego męża czy coś w tym stylu? Ale jak chcesz to idź w maliny! xD

Gość gość
dlaczego ja obrazacie?? nie wiecieile ma lat,na poczatek dobr praca na start. Nie kazdemu mamusia z tatusiem daja wsystko pod nos. a rady o bogatym mezu dobre dla prostytutki. Zycie,jedzenie tm jest drogie ale moim zdaniem jak nie masz rodziny typu maz dzieci to warto

Gość gość
Warto jedz. Ja wiecznie zbierałam truskawki u siebie i jakoś dawało się radę. A jako gówniarz zbierało się wiśnie i tez szło zarobić.