Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiany w programie 500 plus, drżyjcie wyłudzaczki i konkubentki !!!

Polecane posty

Gość gość
To nie jest program demograficzny bo gdyby taki byl to kasę powinny dostać TYLKO te dzieci które urodziły sie od 03.2016 a nie te która juz sa . To jest program socjalny który ma pomoc wyprowadzić wiele rodzin z biedy . Ogolnie uważam ze ten program jest jedna wielka porażka .

Gość gość
To jest program demograficzny dlatego dają 500 zł od drugiego dziecka, A ustawa mówi tylko o tym na co pieniądze można przeznaczyć, uważam że powinni to zmienić i dawać pieniądze od 3 dziecka

Gość gość
Jedno jest pewne, na pewno nie zagłosuję na partię, która wprowadzi progi finansowe na 500+. Wolę już żeby wcale tego programu nie było. Przełknęłam dyskryminację państwa w stosunku do rodziców jednaków. Moim celem nigdy nie były pieniądze, a jedynie chęć posiadania dzieci. Trzy lata staraliśmy się o drugie, zaczęliśmy zanim program zaistniał. Jednak czuję się dyskryminowana z powodów własnej odpowiedzialności. Do tej pory jako matka jedynaka i osoba z dochodem nie dostałam od państwa ani złotówki. Nie obchodzi mnie co i jak zrobią. Jeśli 500+ ma być formą kombinowania i wyłudzeń, kosztem uczciwych obywateli, niech zniosą ten program. Albo wszystkim, albo wcale. My z mężem sobie poradzimy, tak jak radziliśmy sobie do tej pory.

Gość gość
gość dziś To jest program demograficzny dlatego dają 500 zł od drugiego dziecka, A ustawa mówi tylko o tym na co pieniądze można przeznaczyć, uważam że powinni to zmienić i dawać pieniądze od 3 dziecka X A może lepiej od piątego, skoro to program demograficzny? Kolejny przejaw dyskryminacji. Nikt nie zdecyduje się na kolejne dziecko. Prócz bogatszych, których na to stać. Tylko, że oni bez tego dadzą radę,więc ma powstać coś w stylu order z ziemniaka za rozród? I zdecyduje się jeszcze jedna grupa. Patologia. Dla tatusia pijaka co rok prorok nigdy nie jest przeszkodą w życiu, a dodatkowe pięćset pójdzie wiadomo na co.

Gość gość
"gość dziś To jest program demograficzny dlatego dają 500 zł od drugiego dziecka," To po co dają kasę na dzieci które juz sa? to jest program socjalny .

Gość gość
Po to, żeby łatwiej było się zdecydować na kolejne.

Gość gość
"gość dziś Po to, żeby łatwiej było się zdecydować na kolejne." a ci co nie majja wcale dzieci ? takich par jest bardzo duzo . Co z nimi ? W wielu krajach to własnie na pierwsze dziecko dostaje sie najwięcej kasy . Pozniej im więcej dzieci tym mniej pieniędzy .

Gość gość
8:59 dostajesz pewnie zwrot za dziecko w rozliczeniu rocznym:D

Gość gość
"Powinni kontrolować na co każdy wydaje albo kazać faktury przynosić. Ma być tylko i wyłącznie na dziecko. " No jasne. Jeszcze więcej papierologii i dwa razy więcej urzedników nie zatrudnią żeby to wszystko sprawdzali, niech rząd jeszcze poniesie gigantyczne koszty zatrudnienia ich, a może ja sie tam jeszcze załapie do roboty w tych paragonach

Gość gość
Rozdaja nasze wspolne pieniądze lekka reka by miec przyszly elektorat na nast.wybory.Przeciez to wie nawet male dziecko,ze to program socjalny,nie demograficzny na większą dzietność.

Gość gość
gość dziś 8:59 dostajesz pewnie zwrot za dziecko w rozliczeniu rocznymsmiech.gi X Tak się składa, że zwrot w rozliczeniu rocznym różni się od 500 plus. Dodatkowo, owszem należy mi się, ale jak wspomniałam nie migamy się z mężem od uczciwego placenia podatków. Praktycznie wiec zwrotu nie mamy, bo mamy wyższe zarobki.

Gość gość
Mamy z mężem na rękę w sumie 3200zł i mamy jedno dziecko (4 lata) i dla głupiego 500+ na pewno drugi raz w ciąże nie zajdę. Jeżeli jakaś rodzina decyduje się na dzieci z powodu tego programu to chyba naprawdę jest to tylko patologia. Te progi są beznadziejne. Wynajmowaliśmy mieszkanie przez prawie 3 lata, ale teraz mieszkamy u teściów, bo nie dawaliśmy rady z opłatami. Na życie zostawało nam trochę ponad 1000zł, jak się trafił dentysta, albo choroba dziecka to nieraz musieliśmy się pożyczać u rodziców. Teraz jest lepiej, remontujemy powoli dla siebie piętro domu, jakoś wspólnymi siłami dajemy radę. Szukam pracy na cały etat, bo dziecko nam się do przedszkola nie dostało i musiałam pracować na 3/4, żeby móc jednocześnie przy pomocy mamy mojej zajmować się dzieckiem. Mam dwie koleżanki, które celowo zmniejszyły etat w pracy, albo nie przyjęły awansu, bo by straciły 500+. Uważam generalnie, że to dobry pomysł, to 500+, ale powinni SPEŁNIĆ OBIETNICE WYBORCZĄ, w której obiecywali 500zł na KAŻDE dziecko. W wielu cywilizowanych krajach taki socjal istnieje i jest ok, u nas jest jakis podział na dzieci lepsze i gorsze. Wszystko przez te progi. Dla tego zrąbanego państwa rodzina 2+1, która zarabia 2401zł to juz burżuazja, co jest dla mnie chore.

Gość Agnieszka71
Tutaj jest świetny artykuł podsumuwujący zmiany ;)

Gość Agnieszka71
Tutaj jest ciekawy, krótki artykuł podsumuwujący zmiany (zapomniałam dodać link)

Gość gość
500 plus nie jest programem demograficznym tylko stricte socjalnym! gdyby był to program demograficzny to nie obejmowałby dzieci które już są, a jedynie te które urodziły się po wprowadzeniu programu

Gość gość
To jest program demagogiczny. Zaczynają przy nim majstrować, bo zlikwidować się boją, ale kolejna ekipa nie powinna mieć z tym problenu.

Gość gość
hahahhaha jak peło zlikwiduje 500 plus to pisłowie z pisu będą się pytać na co kasa z 500 plus poszła oni są wszyscy w szachu A co najlepsze wiele rodzin przez ten program zdecydowało się na drugie dziecko żeby potem nie okazało się że zanim urodzą pincetek już nie będzie ahahhah

Gość gość
Nie zlikwiduja bo strach im na to nie pozwoli

Gość gość
Ja uważam, że powinno być więcej kontroli i większy nadzór nad rodzinami, które pobierają świadczenie. To są pieniądze na dziecko, a nie na nowy samochód ojca czy fryzjera matki x x to nie sa zadne pieniądze na dziecko! nie jest powiedziane, ze trzeba je wydawac na dzieci, mają byc ogólna pomoca dla rodziny, zachęta do rozmnazania

Gość gość
To są pieniądze dla Całej rodziny! Czyli nowy samochód - owszem. Lepsza jakość jest.

Gość gość
dokładnie masz 4 dzieci każde musisz gdzieś zawieść do tej pory nie mogłam wziąć kredytu na auto bo spłacam hipoteczny a teraz mam auto i możemy razem jeździć bo jest 7 osobowe :-p to podniosło standard życia moich dzieci jak i mnie samej bo mam więcej czasu jak nie muszę się tłuc miejskimi wszędzie .