Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MlodaMamaWroclaw

nowy raport ktory mowi ze 43procent porodow w Polsce to cc zapraszam do dyskusji

Polecane posty

Gość MlodaMamaWroclaw

Wlasnie ogladam poranne wiadomosci. Babka sie chwali ze standardy sa w Polsce przestrzegane. Ze jest super i norma WHO to 10%. Ciekawe skad WHO bierze te swoje dane. Ja wam powiem czemu kobiety wola rodzic przez cesarke. Bo w Pl jest chu.jnia. Sama pamietam swoj porod jako traume. Lezalam na plecach podpieta pod ktg caly porod. Jak krzyknelam przychodzila polozna i mowila zebym sie zamknela pozniej powiedziala ze dziecko nie chce wyjsc bo to moja wina.. Podano mi okscytocyne bez pytania. Po 16h xrobili mi cc. Zzo to fikcja. A to wszystko na najlepszej porodowce we wroclawiu. Strasznie jest. Tyle wam powiem i wkurzaja mnie cizie z tv ktore gloryfikuja porod i chwala sie jak w Polsce jest super. Ponad 50procent sal to sale z boksami. Jak tu rodzic "po ludzku" no jak?

Gość gość
Ja swojej żony na krok nie odstępowałem podczas porodu. Chcieli nawet podcinać żonę na co żona się nie godziła bo niby z jakiego powodu ma być krojona skoro poród nie jest niczym zagrożony. Lekarz powiedział "żeby było szybciej". Żona odpowiedziała, że woli pomęczyć się o godzinę czy dwie dłużej niż potem nosić szwy przez kilka tygodni. Doszło do ostrej wymiany zdań między mną a lekarzem, który uparł się na podcinanie. Wcześniej chciał zaaplikować żonie oksytocynę na co żona też nie wyrażała zgody i też musiało dojść do słownej awantury z lekarzem. Kiedy poinformowałem lekarza, że pacjentka ma prawo nie wyrazić zgody na dany zabieg lekarz odpowiedział - "naczytali się państwo głupot z internetu". Tak czy siak obroniłem żonę przez niechcianym podcinaniem i aplikowaniem syntetycznej chemii do żył. Poród był dłuższy ale za to w pełni naturalny. Żadne szwy po podcinaniu nie były konieczne.

Gość gość
Ameryki nie odkrylas. Wiadomo ze w pl sa takie warunki ze lepiej zaplacic za cc i miec z glowy

Gość gośćxhcv
Ja mialam to samo co Ty autorko. 14h w szpitalu pod kroplowka i nic, cora nie mogla sie wydostac bo wazyla prawie 5kg a oni na chamca chcieli sn. W koncu mlodej spadlo drastycznie tetno, ja zemdlalam i ocknelam sie jak mnie na wozku wywozili na blok operacyjny. Mloda miala okoloporodowe wylewy krwi do mozgu od tego uderzania glowka o kanal rodny ale o tym dowiedzialam sie dopiero gdy miala 1rok, po wizycie u neurologa. Tak wiec jakbym teraz miala rodzic znow to chocbym miala brac providenta to wezme i urodze 'po ludzku'. Na stole operacyjnym.