Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Radach

Jak prowadzić fimę z nieruchomościami?

Polecane posty

Gość Radach

Prowadzenie firmy z nieruchomościami to skomplikowane zajęcie. Wybieranie nowych lokali do zakupy wiąże sie z ogromnym ryzykiem. jestem ciekawy, w jaki sposób tego typu firmy decydują o wyborze konkretnej działki lub mieszkania? czy korzystają z jakiegoś oprogramowania? Mają jakąś wtyki w radach miast? Jak to się robi?

Gość gość
Oczywiscie, że korzystają, bo bez tego teraz cieżko ocenić wartośc inwestycji. Bardzo przydatne w tym wszystkim jest oprogramowanie gis, dzięki któremu możliwe jest scalanie wielu danych na jednej mapie. Sensowne wyjaśnienie całego procesu możecie znaleźć tutaj: http://www.arcanagis.pl/piec-najwazniejszych-korzysci-wynikajacych-z-wykorzystywania-analityki-lokalizacyjnej-na-rynku-nieruchomosciami/ . To cenne wskazówki dla wszystkich firm, które zarządzają nieruchomościami.

Gość Radach
Bardzo fajny ten artykuł na arcanagis. Myślę, że coraz więcej firm będzie korzystało z takiego rozwiązania w swoim biznesie. wiem, że równiez inne branże, jak bankowość korzystają z gisów przy wyborze odpowiednich lokalizacji swoich siedzib.

Gość gość
przede wszystkim trzeba ciągle analizować rynek, dzięki czemu możemy wyprzedzić konkurencję i zainwestować w odpowiednie nieruchomości. Oznacza to, że trzeba sprawdzać na bieżąco plany inwestycyjne miasta, migrację ludności etc. To opragramowanie, o którym wpspomniałeś nadaje się do tego idealnie.

Gość rouzer
Coraz więcej firm korzysta z oprogramowania gis i łączy je z własnymi danymi i tymi zebranymi przez administrację publiczną. Odpowiednia analityka pozwala wybrać lokalizację, która przyniesie w przyszłości największe korzyści. Warto spojrzeć na ten artykuł: http://www.arcanagis.pl/przestrzenna-analityka-biznesowa/ . Zagraniczne firmy od wielu lat mają takie oprogramowanie u siebie. Polscy przedsiębiorcy, którzy inwestują zagranicą też nauczyli się z niego korzystać.

Gość gość
Wcale mnie to nie dziwi. Wiem, że nawet taki starbucks wykorzystuję te technologię po to, żeby określić, gdzie będzie największe zapotrzebowanie na mrożoną kawę, także całkiem szerokie spektrum możliwości

Gość Madzia882
Z pewnością takie oprogramowanie może przydać się w biznesie i zwiększyć jego zyski. U nas zarządca nieruchomości wykorzystuje również ciekawe rozwiązanie, ale jest ono przystosowane dla ułatwienia komunikacji pomiędzy mieszkańcami w blokach. Jest to tzw. E-wspólnota, która sprawdza się idealnie. Zresztą spójrzcie sami: http://lemmonhouse.pl/strefa-klienta/ - mieszkańcy mają dostęp o dowolnej porze do dokumentów całej wspólnoty, istnieje możliwość zgłaszania usterek co jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Jest też dostęp do e-kartoteki, co również jest bardzo przydatne.