Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ILLAMASQUA

Polecane posty

Gość gość
Ty się dowiedz kretynko co znaczy w języku oficjalnym "we belive that". Co mnie obchodzi jak to tłumacza prawicowcy :o

Gość gość
spadaj dziadek

Gość gość
No akurat orendż ma rację Otulona.

Gość gość
Już się prawiczki obsraly :)

Gość gość
Masz tłumaczenie (z kontekstem), nawet Ifciowe TVPinfo takie właśnie podało: – Sądzimy, że napastników było trzech, ale musimy dokończyć czynności by mieć pewność. Na pewno trzech zostało zabitych - oświadczył przedstawiciel Scotland Yardu.

Gość gość
Mazac swinska krwia nawet po smierci i pokazywac publicznie.

Gość gość
gość dziś [10:34 X Głupawy kodowiec, zwolennik "ubogacania" dał piskliwy głosik. Idź jełopie klęknij przed ojcem Mateuszem, może da ci potrzymać za kitkę.

Gość gość
Ten wywiad Komorowskiego o polowaniach, kolanku, ten wiersz..... Jaciępierodolę, jaka żenada :o :o :o :o :o "bul" to przy tym pikuś :o

Gość gość
1

Gość gość
BARABARA

Gość gość
qrwa, skąd ty takie strony Iftara w necie wynajdujesz? :D :D :D

Gość gość
(tylko nie wciskaj kitu o poszukiwaniach rzetelnych i obiektywnych źródeł informacji, wystarczy poczytać tam nagłówki :o )

Gość gość
Dla niej to rzetelne i pewne źródło informacji, tam wyczytała o kanapkowym puczu :)

Gość gość
Spadaj natręcie.

Gość gość
zona Krauzego konkretnie poplynela w DDTVN :D m.in. z tym, iz Europa zmienia ksztalt i kolor i nie nalezy w zwiazku z tym panikowac (to o emigrantach) :D

Gość gość
''Prezydentura Dudy tak się nie liczy, że lepiej być prezesem PZU, a nie szefem jego kancelarii''. O odejściu Sadurskiej. Nic dodać nic ująć.

Gość gość
Jestes pewna ze dobrze przetlumaczylas z angielskiego? :D

Gość gość
‘four men were believed to be trapped’

Gość gość
Przetlumacz sobie to zdanie i blagam, nie brnij w bzdury o jakichs kontekstach "policji". Ewidentnie nie masz pojecia o czym piszesz, a tak sie sklada, ze tu ja akurat mam.

Gość gość
ktos kto zyje w PL,ciagle cos chce bezposrednio na polski jezyk tlumaczyc.. A sama przetłumaczyła sobie dosłownie. Otulinka jest najepana :)

Gość gość
Podgladasz Hajzera?

Gość gość
*Chajzera, po sprawdzeniu :)

Gość gość
Dominika Figurska i jej mąż Michał Chorosiński 10 lat temu przeżyli poważny kryzys. Dominika wyprowadziła się wówczas z domu i zamieszkała z kochankiem, jednak po pewnym czasie postanowiła wrócić do męża. Potem znów poczuła się źle w małżeństwie i czmychnęła do swojego "przyjaciela", ale ponownie wróciła. Następnie wyjechała z mężem na wakacje, jednak po powrocie doszła do wniosku, że jednak woli kochanka... W międzyczasie zaszła w ciążę. Na szczęście Chorosiński uznał dziecko i od tamtej pory są razem, zaś Dominika postanowiła zostać ekspertką od moralności i życia w zgodzie z katolickimi wartościami. Podobnie jak wiele osób, które zbłądziły, jak "święty Paweł" Chazan czy Jerzy Zelnik, który w młodości nakłonił partnerkę do aborcji, jest bardzo radykalna w swoich poglądach. Opowiada się za nakazem rodzenia za wszelką cenę oraz przekonuje, że "wierność jest sexy". Wprawdzie dla Dominiki przez pewien czas nie była, no ale teraz już jest. W rozmowie z "katolickim tabloidem" przekonuje, że nigdy nie odeszła od wiary, a nawet w czasach, gdy zdradzała męża, ciągnęło ją do kościoła.

Gość gość
Kryzys bierze się z braku zrozumienia, przebaczania, nieumiejętności prowadzenia dialogu, z ran - tłumaczy dojrzale w katolickim tabloidzie. Z braku szacunku. Rezygnacja z własnych racji, przyzwyczajeń, to trudne zadanie. Uważam, że jeśli ktoś założył rodzinę, to nie ma ważniejszej rzeczy niż walka o to, żeby w niej było dobrze. Trzeba szukać dróg porozumienia. Trzeba razem zjeść kilka beczek soli i będzie dobrze. Szukać kompromisów. Mówimy o małżeństwie jakby to była droga przez mękę. A tak nie jest. Czasem bywa ciężko, ale ile jest radości i szczęścia. To wspaniale mieć obok przyjaciela, kochanka, opiekuna i kumpla do wszystkiego. Najbliższą osobę, z którą wiele nas łączy, mamy wspólne cele, na przykład wychowanie dzieci. Dziennikarze Dobrego Tygodnia nie byli niestety skłonni dopytać, jak krytykowany przez Dominikę "brak szacunku" ma się do wielokrotnych zdrad i zajścia w ciążę z kochankiem. Na pewno zrobią to następnym razem.

Gość gość
Nie wiem czy ty do mnie piszesz kobieto, ale wez sobie definicje z Cambridge'a: Believe Hold (something) as an opinion; think. ‘I believe we've already met’ ‘four men were believed to be trapped’ Z racji wyksztalcenia i 20 lat wykonywanego zawodu oraz miejsca zamieszkania uwazam ze znam bardzo dobrze angielski. Ale do zrozumienia oficera policji mowiacego "we believe" wystarczy 2 lata rzetelnej nauki na kursach w PL. Albo i mniej. A ty mi probujesz wcisnac jakis kit o kontekscie "policji"?? I cos majaczysz o tym ze mieszkasz w DE, i ze tam sa inne dialekty, a Polacy chca wszystko doslownie? O co ci kurfa chodzi, i jakie ty masz doswiadczenie w dialekcie pana policjanta? :D

Gość gość
Nie rozumiem, czemu jestem meczacy? Wytlumacz mi, czlowiekowi po filologii, dlaczego tlumaczysz "we believe" jako wierzymy? :) Skoro tak dobrze znasz angielski ze kolejny dzien upierasz sie przy swoim zdaniu, to chyba udowodnienie swojej racji nie bedzie dla ciebie zbyt meczace? :)

Gość gość
W sieci nie brakuje filmików dokumentujących zdarzenie, mimo to prezes, w tradycyjnym dla siebie stylu wypiera rzeczywistość i zaprzecza, że cokolwiek takiego miało miejsce. Zdecydowanie zaprzeczam, jakoby miało dojść do linczu czy rzucania przedmiotami. Było tylko kilka wrogich okrzyków - przekonuje dziennikarza Wirtualnych Mediów. To zupełnie jak rok temu w Opolu, gdy przekonywał, że masowe wygwizdanie go jest... wyrazem sympatii ze strony publiczności. Przypomnijmy: Publiczność WYGWIZDAŁA Kurskiego w Opolu! "W wielu krajach aplauz wyraża się poprzez gwizdy, dlatego witam również cudzoziemców..." Na pytanie dlaczego świadomie naraził się na gniew stołecznych kibiców, prezes odpowiedział beztrosko, że wszystkiemu winien jest... "zew kibica". Jestem człowiekiem kochającym piłkę i lechistą z krwi i kości. Trenowałem w tym klubie jako trampkarz, potem przez wiele lat działałem w organizacjach kibicowskich. Poczułem zew kibica - tłumaczył.

Gość gość
Heheheh, czyli Otulinka nie potrafi wyjasnic swojej oryginalnej wiedzy z zakresu anglistyki. Woli widziec Shatyna. To Shatyn tez konczyl filologie ang? Dobra, nie ma co pastwic sie nad koniem. Dobrej nocy :)

Gość gość
No to na chooy wyklocasz sie o konteksty angielskich slow, skoro nawet bez kontekstu tlumaczysz je jak krowa na rowie? :D

Gość gość
I jeszcze biedna oburzona ze natret, bo dama od dwoch dni wciska kity, a ktos ma czelnosc jej napisac ze piertoli jak potluczona. Jak ty sie znasz na reszcie poruszanych tematow jak na angielskim to ho ho :)