Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból zatok.

Polecane posty

Gość gość

Czy mialyscie ból zatok po przebytym przeziębieniu? Czy to coś poważnego czy choroba jak każda inna? I czy udać się do lekarza rodzinnego czy do laryngologa? A może nie panikowac tylko robić np. inhalacje?

Gość gość
Idź do lekarzach, chyba do laryngologa jest skierowanie potrzebne. Ja nie leczyłam zatok i teraz byle katar kończy się zapaleniem zatok. To jakiś koszmar.

Gość gość
A jak leczy się zatoki? Lekarstwa, czy jakieś krople do nosa? Dopiero w piątek będę mogła iść do lekarza a mam uczucie jakby mi zaraz miało nos rozsadzić. Cały czas biorę tabletki przeciwbólowe i pomaga ale nie mogę w nieskończoność ich brać.

Gość gość
Ja raz nie poszlam od razu do lekarza jak dostalam zapalenia zatok. Leczylam kilka dni ibupromem zatoki i nasivinem. Tak sie zalatwilam, ze z nosa lala sie ropa a bol taki ze w nocy spac nie moglam. Po wizycie u lekarza przez 10 dni leczylam antybiotykiem. Teraz muszę dbac bo byle jakis katar i juz bol zatok. Kupilam irigasin i jak tylko sie zaczyna plukam zatoki, pomaga.

Gość gość
Dzięki za odpowiedz. Ja bez ibupromu też zasnąć nie mogę. Pierwszy raz w życiu mam coś takiego. Ból nie do zniesienia. Widzę ze bez lekarza się nie obejdzie. Także już nie będę zwlekać.

Gość gość
Przeplucz sobie zatoki Fixsinem. Mi pomoglo.

Gość KarinkaMaja
nie ryzykuj z leczeniem się samemu. ja kiedys mialam taki ból starszny i probowalam sie leczyc sama, ale ostateczmnie zglosilam sie do przychodni radan-med w gliwicach (stad jestem) i pani laryngolog okazala sie aniolem, ktory uratowal mnie przezd tym bolem. pozniej pani w recepcji umowila mnie na kolejna wizyte i wszystko zostawilo po sobie swietne wrazenie ;)