Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

The End..

Polecane posty

Gość gość

„Błędem jest spoglądać na wczoraj dzisiejszymi oczyma, chcieć, by wszystko było tak, jak dawniej podczas gdy i Ty i ja jesteśmy już inni. Błędem jest wierzyć, że można ponownie odzyskać westchnienia, które już były lub ponownie pocałować tymi samymi pocałunkami. Niemowy nie krzyczą, głusi nie słyszą muzyki, literami przeszłości nie napiszesz teraźniejszości, a miłość, która przeminęła, nie może wrócić, nie może…” -Marwan-

Gość gość
A co jeśli nie przeminęła?

Gość gość
Prawda o miłości, która przeminęła

Gość gość
Jak miło mi to słyszeć :-)

Gość gość
22.18 Tak.

Gość gość
"Miłość nie przemija a jak przemija to to nie miłość a g*******e zauroczenie" ~ Ja

Gość gość
Nieprawda.Miłość czułam wiele lat,do jednego człowieka spośród wszystkich których znałam.Potem straciła na sile a teraz już tylko delikatnie się tli...i to była miłość.

Gość gość
Nie wierzymy.

Gość gość
my? :D

Gość gość
23;00 mogłabym sie pod tymi słowami podpisać

Gość gość
Bzdury gadacie, prawdziwe uczucie w miarę upływu lat tylko się wzmaga. Ale owszem są okresy uśpienia gdy już myślisz że minęło.

Gość gość
U Ciebie jest tak,u innych inaczej.U mnie nie dość że uczucie wyblakło to jeszcze zupełnie zginęła tęsknota.Cieszę się że tak się stało.Przez wiele lat uczucie było bardzo prawdziwe i ogniste.Było ale nie ma.Zresztą to kolejny dowód na to że nic nie trwa wiecznie.

Gość gość
23:18 A miałaś/-eś z tą osobą kontakt przez cały ten czas?

Gość gość
to już nie ważne. 🖐️

Gość gość
Na pewno był zerowy kontakt.

Gość gość
Nie ma recepty, czasami zerowy kontakt nic nie zmienia.

Gość gość
"Wielka miłość" to najczęściej niezrealizowane uczucie, piękne, bo nie było okazji by się pozawodzić, w tym się zapętlamy i tkwimy. Jakby się zrealizowało, to byśmy tego tak nie idealizowali, bo życie jest szare, jak cała rzeczywistość. Na początku bywa pięknie ale taka jest kolej rzeczy. Z tymi miłościami też by tak było. A jak "miłość" została na etapie najwyższych emocji i coś ją przerwało na tym etapie, to tak ją zapamiętaliśmy i tak ją zakonserwowaliśmy, a trzeba pamiętać, że to tylko nasza wyobraźnia idealizuje co by było gdyby. W każdym razie, warto sobie to uzmysłowić i urealnić, będzie się wtedy w stanie odmrozić i żyć przyszłością a nie przeszłością....

Gość gość
Bzdury.

Gość gość
Bzdury podszyte fałszem.

Gość gość
Bzdury jakiegoś idioty/idiotki na siłę przekonującego ludzi, że jeśli on/ona stracił swoją miłość przez głupotę, to i reszta powinna zrobić tak samo i "żyć przyszłością".

Gość gość
06.01 Prawda, czytałam bardzo podobne kwestie w literaturze z seksuologii.

Gość gość
8.17 Źródło!? Jak nie, to mataczysz!

Gość gość
Internet powstał po to by masa "doświadczonych" i "uczonych"mogła przekonywać tłumy do swoich podglądów wątpliwej podstawy i jakości.

Gość gość
Czytała to pewnie u Wisłockiej, która żyła w trójkącie i w tym burdelu wychowywała córkę :-D

Gość gość
08.21 Poczytaj chociażby "Psychologię miłosci" prof. B. Wojciszke, kultowy juz podręcznik, zawiera liczne badania, nie goloslowne teorie. Czytałam także liczne książki prof. Starowicza ale to już bardziej wynik jego kilkudziesięciu lat pracy terapeutycznej - O miłości, O kobiecie, O mężczyźnie itp.

Gość gość
Widzę ze strasznie Was zabolało jak ktoś zasugerował iż Wasze niespełnione uczucie może się kiedyś skończyć. A trwa czesto z samego podsycania, karmienia się fantazji, uzaleznienia od myślenia o tej osobie. Wierzcie sobie w co tam chcecie, ja napisałam tylko iż zgadzam się z czyjąś opinia :)

Gość gość
O rany, to oczywiste że gdy ktoś zostanie opuszczony w momencie gdy jego uczucie miało największe nasilenie może sobie stworzyć ołtarzyk niespełnionej miłości. Ale to tylko wycinek z bardzo szerokiego tematu jakim są emocje człowieka.

Gość gość
A wielka miłość to najczęściej związek , też małżeństwo, który przetrwał w szarej dzielonej z sobą codzienności i wspólnie pokonywanych trudnościach całe lata. I nie chodzi tu o trzymanie się za rączkę czy spijanie sobie z dziubków lub choćby ukryte spotkania na ******ie.Rozejrzyjcie się, naprawdę brakuje Wam przykładów w rodzinie i otoczeniu?

Gość gość
Zasypać, zasypać pustosłowiem, wmieszać jakieś nazwisko, tytuł i sranie w banie i zalecać wypatrywać w przyszłości nowe rypaanie.