Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zła mama ?

Polecane posty

Gość gość

Już nie wiem co robić , patrzę na swoje dziecko i nie wiem czy je kochać czy nienawidzić ? Ale zacznę od początku . Gdy dowiedzialam się ze zostanę mama byłam najszczesliwsza na świecie , całe życie na to czekałam . ChoDziłam dumna w ciąży jak paw, pokoik był gotowy , wyprawka ,i zaczęło się . Poród koszmar 16 godzin , pełno kroplowek i.masaży , męka. Zawsze myślałam ze będę płakać gdy tylko zobaczę mojego skarba i owszem płakałam , ale ze szczęścia ze już po wszystkim . Położyli mi dziecko A ja nic nie czułam dosłownie nic , była.mi obojętna . Wróciliśmy do domu i dalej nic . Zdenerwował mnie ze płacze , że ciągle chce jeść . Presja karmienia piersią a ona nie chciała cyca. Patrzyłam na nią u się zastanawiałam co ja zrobiłam . Cierpiałam i cierpię do dziś . Zawsze chciałam mieć dużą rodzinę , kocham.dzieci , ale chyba nie swoje , tzn opiekuje się nią , gotuje , przecieram , spędzamy czas non stop razem bo mąż nie ma czasu, ale mam już czasem.dość . Na zakupy jest mi nawet ciężko wyjść bo dzidzia nie.lubi jeździć we wózku. Ciągle ja nosić.też już nie.Mam siły. Czasem mam takie myśli , że ona mi wszystko zabrała , że tracę przez nią życie . Obwiniam się za takie myśli , bo co to dziecko jest winne , chce je kochać , i chce żeby czuło się kochane ale już czasem nie mam ani sił ani cierpliwości . Zazdroszczę mama które widuje , spacerują z wózkami , uśmiechnięte , a ja wiecznie w tych czterech ścianach bo dziecko nie chce do wózka. Mąż chce drugie dziecko A ja się boję , że nie dam rady . On nie rozumie ile trzeba poświęcić czasu i energii na wychowanie takiego malucha . Dla niego rodzicielstwo to chwila zabawy i tyle , a gdzie reszta ? Czasem już nie wiem czy to ze.mną jest coś nie tak ?

Gość Fajnie jest
Nie jesteś złą mamą.Cierpiałaś podczas porodu i dlatego masz uraz.Z czasem wszystko się unormuje, dzieciątko zacznie raczkować, potem chodzić i zapomnisz to co złe.Zaczniesz się cieszyć że masz maluszka w domu.Pozdrawiam.

Gość gość
Ile dziecko ma? Mój też darl się w wózku tak od 2do 8 miesiąca. Bylo lato w chuście gorąco. Brałam go na spacer. Siadałam na ławce i kładłam sobie na brzuchu lub na kolana. Teraz ma 11 miesięcy. Lubi wózek bo ze spacerówki wszystko widzi, a jak uśnie to dwie godziny luzu. A Ty autorko może masz depresję lub obniżony nastrój po porodzie i tarczycę trzeba zbadać. Lubi plątać figle po ciąży.

Gość gość
Niczego mądrego nie wymyśliłaś to szok spowodowany macierzyństwem, obowiazkami, ale przede wszystkim przywiązaniem do noworodka. Tylko pamiętaj o mężu, nie pozwól aby poszedł w odstawke

Gość gość
Kup sobie chuste, naucz sie wiazac, bierz dziecko i wychodz na spacery. Dni szybko beda zlatywac. A dziecko rosnie i potem jest juz lepiej. Ja co prawda nie mialam takich odczuc, jak Ty, ale i tak na kolejne dziecko sie nie zdecyduje, uwazam ze to harowka. Teraz mam dziecko 5 letnie i jest super. Jakbym miala teraz wrocic do pieluch, zabkowania, nieprzespanych nocek to bym sie zalamala.

Gość gość
Poczatek jest przerypany ale chyba jak zaczyna chodzic i wszędzie wlazic tez bo non stop trzeba pilnować patrzec i tak przez caly dzien, to chyba nudne

Gość gość
U początek to tez horror. Ja mam wrażenie, że coś fajnego mi umknęło w tym czasie jak syn był niemowlakiem. Był tylko płacz, wiecznie mu coś było, kolki i w wózku tez nie chciał jeździć. Zero radości z macierzyństwa. Byłam wiecznie zmęczona i zła. Teraz juz ma prawie 4lata a ja znowu jestem sobą.

Gość gość
Tak juz jest ciezko na poczatku. Kp,noszenie, przytulanie poga poczuc bliskosc z dzieckiem. Nie poddawaj sie. Bedzie lepiej.

Gość gość
23.04 p********ie.. :/

Gość gość
Otrzymujesz wsparcie od męża?