Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę zajść w ciąże

Polecane posty

Gość gość

już niedługo minie rok jak zaczeliśmy się starać.... a dziś mam 29 dc i już widzę, że mam plamienia czyli będzie ta przeklęta c***a. Mam już dość chyba rezygnuję z tego wszystkiego :(

Gość gość
Kochana doskonale Cię rozumiem. Dopóki się będziesz starać - nic z tego nie będzie :-(

Gość gość
Jak często uprawiacie seks? Jaki dni cyklu wybieracie? Byliście u lekarza? Czasem szkoda czasu. Odpuść bo stres powoduje blokadę - najlepiej urlop?

Gość gość
trzymaj kuźwa nogi na zyrandolu aby plemniki ci nie wypadały

Gość gość
Nasienie męża pierwsze do badania

Gość gośćlukrecja
A ja 6 lat bez zadnych zabezpieczen i nic :'(

Gość gość
kochamy się co 2-3 dni bez znaczenia na dni cyklu, owulację chyba miałam bo mierzę sobie temperaturę i od 20 dc mam wyższą temperaturę. Cykle mam około 32 - 34 dniowe. Z każdym miesiącem już rzeczywiście coraz bardziej się tym stresuję.

Gość gość
Może właśnie ta regularność współżycia omija dni płodne? W ciąże nie tak łatwo zajść wbrew pozorom. Wiele, wiele par zanim pójdzie się leczyć trafia do specjalisty od NPR i zachodzą i to, nie żaden katolicki cud tylko błąd w obliczaniu cyklu lub zwykły pech w współżyciu nie w te dni. Ja bym spróbowała wyznaczyć dni niepłodne i płodne. Cykl składa się z fazy niepłodnej względnie po okresie, fazy płodnej bezwzględnie ( owulacja/środek cyklu przy założeniu, że ona jest) i z fazy niepłodnej bezwzględnie. Komórka jajowa żyje 24 na dobę a plemnik może czekać aż kilka dni. Masz długie cykle wiec po okresie masz zapewne okres niepłodności ( choć okres ten nazywany jest okresem niepłodności względnej bo może tutaj wstąpić okres płodny - może ale nie musi) moim zdaniem ty masz wtedy niepłodne przy takich cyklach. Najlepiej to wyliczyć i współżyć - najlepiej w bardziej sprzyjającym miejscu, bez nakręcania się bo to bez sensu. Wiele par ma blokadę psychiczną. Jak to nie podziała, nalezy udać się do lekarza. Zbadać siebie i partnera. I zapewne stosować wspomagacze. Możesz też od razu iść ale pamiętajcie o tym cyklu. Płodnym się jest wbrew pozorom bardzo krótko w jednym cyklu. Szczególnie przy tak długich cykalch.

Gość gośćlukrecja
Doskonale Cię rozumiem,wspieram myslami

Gość gość
miało być ( dobę)

Gość gość
starajcie się celować w owulacje :) Nam to pomogło.

Gość gość
nie stać mnie na ciągły monitoring cyklu.

Gość gość
Dobrze radzą tutaj npr. To świetny sposób trzeba tylko się trochę podszkolić ale na wykresie potem wszystko pięknie widać. Sama myślałam Ze to jest przestarzałe i nie działa ale grubo się myliłam.