Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzine Objawy????

Polecane posty

Gość gość

Od razu napiszę - nie mam 20 lat i nie trzeba mnie uświadamiać, że sex jest w gumce. Już nie raz uprawiałam sex, ale do rzeczy. Przerabiałam lęk po sexie, oczekiwanie na okres jak na zbawienie i motyw z pigułką 24 po kiedy do stosunku doszło. Na koniec lutego miałam okres i jakoś w jego ostatnim dniu byłam z chłopakiem. Spaliśmy na nago, ale nie było stosunku. Ot tyle co się poprzytulalismy. W tamtym tygodniu pojawił mi się okres , więc uznałam, że te dwie noce to po prostu spaliśmy obok siebie bez ubrań i tyle. Od kilku dni męczą mnie rano jakieś mdłości, jakby mi się chciało od czasu do czasu wymiotować. Nie myślałam w ogóle o pigułce po , ponieważ nie odbył się stosunek. Dodam tylko, ze w domu rodzinnym jestem pod wpływem silnego stresu. Nie wiem przecież jeżeli stosunku nie było , chyba że on mial jakiś mini orgazm o czym ja nie wiem. ALe mówił, że nic nie było... Temperaturę ciala mam jakąś obniżoną i schudłam ( ze stresu). Więc zastanawiam się jakim cudem mam Takie objawy? Nie jestem wiatropylna i potem już u niego nie nocowałam Kupiłam dziś test ciążowy , bo po prostu nie mogę wytrzymać w takiej "głupiej" niepewności mimo tego, że miałam już okres. Miała bym pewność bo przecież tak to wszystko ok, tylko te głupie objawy. :S. Zrobię go jutro. Dziewczyny co myślicie?

Gość gość
Oprócz mdłości cały czas mi się odbija.

Gość gość
ciąża urojona!

Gość gość
Nie wiem , dziwnie się czuje, ciagle czuje jakieś mdłości , albo robi mi się ciemno przed oczami i te mdłości i na wymioty - oczywiście nie wymiotuje, ale czuje jakby mi się chciało...

Gość gość
A niby jak miałabyś zajść!! Ogarnij się. Masz problemy z psychiką i stąd te wszystkie objawy.

Gość gość
Nie wymyślała bym sobie ciąży urojonej" - gdyby nie te dziwne fizyczne objawy. Zgłupieje chyba.... do jutro rana zupełnie. Może to sa jakieś objawy nerwicy, albo problemów z żołądkiem? Wrzodów czy sama nie wiem...:(

Gość gość
Nie wiem jak problemy z psychiką mogą wpływać i mieć związek z objawami ciązy. "urojonej". Nie mogę teraz myśleć o macierzyństwie mimo, że bym chciała , ale nie w mojej sytuacji.

Gość gość
Ja mdłości miałam zawsze przed okresem, jak karmiłam piersią też miałam silne mdłości spowodowane wysoka prolaktyna. Na pewno nie jesteś w ciąży nie ma takiej opcji dziewczyno. Mdłości możesz mieć też ze stresu- nerwica ma wiele twarzy

Gość gość
Jutro zrobię rano test. Dziś już pod wieczór nie chce się stresować. Mnie przed okresem nic nie było. Za to zaczeły mi się od jakiś 2 lat problemy z cerą a kiedyś miałam nieskazitelną. Okres mam zawsze w 1 dniu tak bolesny, że zwijam się z bólu. Teraz też taki był i trwał 4 dni. Najgorsze chyba jest to, że mam swój wiek może gdzieś tam chciała bym dziecka, ale nie moge go mieć teraz i już schizuje za każdym razem po stosunku lub nie stosunku.

Gość gość
To teraz cofnij się do szkoły podstawowej i przerób rozdział z książki od biologii dotyczący zapłodnienia. Może i masz więcej niż 20 lat ale mentalnie jesteś na poziomie nieuswiadomionej 10 latki.

Gość gość
Nie musze tego przerabiać, bo wiem kiedy dochodzi do zapłodnienia z biologii. I nie obrażaj mnie. Po prostu dziwna sytuacja się zdarzyła i czuje się dziwnie. Tak bym nawet o tym nie pisała.

Gość gość
Najwidoczniej nie wiesz skoro zadajesz tak głupie pytanie. Ale czekaj była już taka sytuacja kiedyś. Pewna kobieta zaszła w ciążę bez stosunku. Jeden, jedyny przypadek w historii to był.

Gość gość
Będziesz udawała swoją wyższość teraz przede mną? Owszem wiem jak dochodzi do stosunku i nie muszę się uświadamiać , ponieważ to nie mój pierwszy stosunek. Mimo, że nie było pełnego stosunku może coś przeoczyłam ...i wszechwiedząca głowo domyśl się jak ? A jak nie wiesz to sama się dokształć.

Gość gość
Ale jak można przeoczyć stosunek, wytłumacz mi to, bo ja, osoba w wykształceniem medycznym tego nie pojmuje. Żeby był stosunek musi dojść do penetracji czyli kontaktu penisa mężczyzny z pochwą kobiety. A żeby myśleć o ciąży musi być wytrysk nasienia w pochwie. Plemniki nie mają ani skrzydełek ani nóżek żeby mogły przemiescić się z penisa mężczyzny do pochwy śpiącej obok kobiety bez penetracji. Teraz zrozumialaś?

Gość gość
Ja to wiem, że z medycznego punktu - książkowego czy jakie go kol wiek innego, żeby doszło do zapłodnienia musi być męzczyzna w kobiecie. To nie był mój pierwszy stosunek. Zaczynam się zastanawiać czy on po prostu może doszedł jakimś sposobem, a potem mnie dotykał z tym na rekach ...chociaz mówił, że nic nie było. Teraz to nawet nie wiem czy w to wierzyć czy nie. Było coś takiego ze on chciał we mnie wejść, ale ja nie dałam rady, Nie wiem za bardzo byłam spięta, i ogolnie ściśnięta. Dlatego uważałam, że nic nie mogło z tych 2 wieczorów wyjść mimo, że on chciał. Bardziej chciałam u niego nocować niż z nim sex uprawiać. A teraz mam dziwne objawy, dlatego się DZIWIE !!! bo to jest moim zdaniem niemożliwe bym zaszła , jak nie miałam stosunku.

Gość gość
Bo sobie te objawy wmowiłaś. W psychice się coś dzieje i masz objawy somatyczne.

Gość gość
Masz poważne objawy, które mogą oznaczać coś poważnego przy czym ciąża byłaby błogosławieństwem, ale nie ma na nią żadnych szans. Do lekarza!

Gość gość
To jest niemozliwe.

Gość gość
nie masz 20 lat, ale 15??? :D I seks uprawiałaś, a tutaj taka "spięta" byłaś, że nie szło??? hahahhaa no gdzie ciąża? na głowę upadłaś? :) nie jesteś w ciąży.

Gość gość
Akurat tak się składa, że nie mam 15 lat. I nie zawsze jestem rozwarta i gotowa by facet wszedł. Taką mam anatomię. U ginekologa jak byłam tez mnie wszystko boli jak mnie badał. więc nie ma to znaczenia. Biorąc pod uwagę fakt, że sex uprawiam niezbyt często to tak jestem spięta i ciasna mimo, że to nie był 1 stosunek. I z tego powodu facet nie zawsze może we mnie wejść nawet jak chce.

Gość gość
Pewnie, ale najlepiej się śmiać nie znając sytuacji .

Gość gość
Uratowałam mi dzień autorko. Jesteś najgłupszą osobą jaką tu kiedykolwiek czytałam, a wchodzę tu z 8 lat :D To co piszesz jest nawet za głupie na prowo.

Gość gość
*uratowałaś

Gość gość
Idz pochwal się sąsiadom, że czytasz głupie tematy na kafe. Pewnie też cię wezmą za wariatkę. To tak na pocieszenie, że się ze mnie wyśmiewasz. Moje stosunki wyglądają tak a nie inaczej, bo mam pewną traume z przeszłości po jednym stosunku dlatego pewnie moje życie sexualne nie jest tak obfite jak wasze. I nie ma nic w tym dziwnego, że tak odczuwam ten temat. No ale wszech wiedzące tutaj przecież się nie domyślą i pozostaje im się tylko pośmiać. No bardzo śmieszne.

Gość gość
Nie chodzi juz o twoja blokadę ale jesli nie bylo pełnego stosunku to nie moze byc ciąży. No pomysl.

Gość gość
Jutro zrobie test z rana dla pewnosci. Stosunku nie było jednak pomyslalam czy aby mi na palcach czegoś nie przeniósł, a to już moglobyc możliwe. Chociaż nie mówię, że tak się stalo. Dostalam okres równo w terminie, wiec powinno mnie to niby uspokoić. Mysle tez o tym ze moze z uwagi na stres który przechodzę od dłuższego czasu dostalam okropnej nerwicy. Mam jakies problemy gastryczne a psychika tez ma sie juz od dawna w nie najlepszym stanie. Odbijac mi sie może też z powodu problemów z wątroba albo zołądkiem. Tak więc moze to razem robi mi taką mieszankę dziwną , że wywoluje mi objawy "podobne" do ciążowych. Okaże się jutro.

Gość gość
Zrobiłam test rano. Wyszedł negatywny. A i tak mi się wszystko wywraca do góry nogami w brzuchu... Ehh sama już nie wiem skąd mam objawy ciążo "podobne". Jestem chyba pod wpływem za silnego stresuu ;((( Grunt, że nie jestem w ciąży.

Gość gość
"gość wczoraj Nie wymyślała bym sobie ciąży urojonej" - gdyby nie te dziwne fizyczne objawy. Zgłupieje chyba.... do jutro rana zupełnie. Może to sa jakieś objawy nerwicy, albo problemów z żołądkiem? Wrzodów czy sama nie wiem...smutas.gif gość wczoraj Nie wiem jak problemy z psychiką mogą wpływać i mieć związek z objawami ciązy. "urojonej". Nie mogę teraz myśleć o macierzyństwie mimo, że bym chciała , ale nie w mojej sytuacji." Owszem można mieć aż takie objawy. Poczytaj sobie o ciąży urojonej: http://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/choroby-psychiczne/ciaza-urojona-przyczyny-objawy-leczenie_36497.html

Gość gość
Miałam na myśli to , że ja nie mam jeszcze silnej "potrzeby posiadania dziecka". Kobiety zdaje się mają takie rzeczy kiedy chcą dziecka, a go nie mogą mieć i dochodzi w ich głowie do ciąży "urojonej", którą sobie wmawiają, albo wymyśliły. Ja sobie takich rzeczy nie wmawiam. Dzięki za link.