Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naciąganie skóry na siusiaku dziecka !!!

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie,na jednej z grup dla matek przeczytałam takie pytanie : " co jaki czas naciąga się skóre na siusiaku żeby się nie zrósł?" . Szczerze,to pierwszy raz słysze o czymś takim. Ani położna,ani lekarz nigdy nie wspomnieli słowem o naciąganiu skóry. Nigdy więc tego nie robiłam. Syn ma 10 miesięcy i lekarz nigdy nie powiedział,że coś jest nie tak. Szczerze,to wydaje mi się,że takim naciąganiem można zrobić dziecku krzywdę,przecież jak zrobi się coś nie umiejętnie to coś można uszkodzić,coś może pęknąć - tak na logike biorąc. Czy rzeczywiście powinno się naciągać skóre na siusiaku czy to kolejny wymysł jakiejś psychopatycznej mamuśki?

Gość gość
Co lekarz to rada. Po urodzeniu syna usłyszałam, żeby nie ściągać. Dziś ma 7 lat i jest po zabiegu stulejki. Sciagaj.

Gość gość
Ściagaj przy kapieli , tam gromadzą sie bakterie.

Gość gość
Tez radze sciagac. Moj brat niedawno mial zabieg rowniez na stulejke. Takze sciagaj poki nie jest za pozno

Gość gość
Nie ściągaj! Naciągając możesz spowodować,że skóra popęka. Ma być tak jak jest,dziurkę widać?widać i tak ma być! A stulejka tworzy się między innymi z nieudolnego ściągania skóry.

Gość gość
Mi też nikt nie mówił o tym dopiero teściowa. Mąż miał ściągamy napletek przez chirurga bo teściowa właśnie tego nie robiła... Mąż do dziś to pamięta. Robiłam to ale bardzo delikatnie. Pediatra pierwszy raz próbowała to zrobić na bilansie 2latka i cały napletek dobrze zszedł. Co lekarz to inaczej mówi. Dawniej się to praktykowało, teraz mniej. Sama widzisz po forum...

Gość gość
Napletek jest przyrosnięty do pewnego wieku ale potem jak nie schodzi to jest problem. Maści sterydowe, czy chirurg właśnie.

Gość gość
Ja odciagalam przy kąpieli, ale tylko do momentu oporu, nigdy na sile ! Mylam tam, i tyle. Z biegiem czasu, stopniowo zaczelo sie tego napletka coraz więcej odsuwac. Teraz syn ma.4 lata i sam sobie tam myje, sciaga mu sie caly napletek już. Nigdy nie mielismy z ta kwestia żadnych problemów.

Gość gość
Mi też nikt nie powiedział, że mam ściągać skórkę, w wieku 2 lat Młody zaczął się cały czas łapać za siura, swedzial go, bo zebrała się mastka, wtedy pediatra dala skierowanie do chirurga, starszy pan od razu powiedział, że trzeba odkleic, na siłę po znieczuleniu miejscowym ściągnal mu. Po zabiegu syn bal się robić siku, wrócił do pampersow, ale po jakichs 2 tyg było już ok. Zaleceniem było co wieczór ściągać skórkę, myć, smarować maścią z Wit A i naciągac.

Gość gość
Wkladaj mu tez cos pomiedzy palce u stop zeby sie nie pozrastaly.wkladaj cos do nosa i uszu bo dziurki sie pozrastaja.

Gość gość
Durne i puste matki nie myja swoich dzieci az brudem zarastaja!powinni wam dzieci odebrac!

Gość gość
Tu Autorka . Dzięki dziewczyny ! Nigdy takiej krzywdy dziecku nie zrobie. Właśnie rozmawiałam z sąsiadką,która jest pielęgniarką. Powiedziała,że absolutnie sie tego nie robi. Jak ma sie zrobić stulejka to sie zrobi i nic temu nie zapobiegnie .

Gość gość
Pielegniarka to nie lekarz.ona nie ma wiedzy i wyksztalcenia.ona sama decydowac nie moze w niczym.

Gość gość
Zrób tak jak uważasz- to twoje dziecko i tylko Ty i ono poniesie konsekwencje wyboru. Lepiej pytać lekarza a nie pielęgniarki.

Gość gość
Naciągnąć!!! . Mowi ojciec trzech synów bez stulejki.

Gość gość
O fujjjj jaki temat. Dobrze że mam córki

Gość gość
Mój syn tez jest po zabiegu. Nigdy tego nie robiłam chociaż mama mi radziła.

Gość gość
Jasne, że naciągac. Delikatnie! Nic na siłę. To już duże dziecko a nie małe niemowlę to tym bardziej.

Gość gość
gość dziś za to sklejone wary sromowe to przyjemny temat :D

Gość gość
Ściągać przy kąpieli.

Gość gość
Normalnie nie wierze ze sa matki z takimi pustymi łbami!od tej pory jak zobacze jakas z wozkiem na miescie to jej nie pomoge w niczym,nawet miejsca nie ustapie za to ze ma pustote w glowie.

Gość gość
9:53, o fuuu, Ty lepiej zobacz czy Twoim dziewczynkom się wargi nie zrastaja...

Gość gość
10:17 nikt na Twoja pomoc nie czeka, nie spinaj

Gość gość
Dziewczyny, ja mam pytanie, jak mój synek był malutki to lekarka powiedziała żeby nie ściągać, więc tego nie robiłam. Może to głupie pytanie ale jak wygląda ta stulejka, tzn synek ma dziurkę ale skórka nie odkrywa napletka tylko troszkę, ta dziurka ma tak z 7mm średnicy. Teściowa zaczęła mu tam kiedyś grzebać ten w płacz bo go bolało a ona wyjechała na mnie że go zaniedbałam że ma stulejkę! Synek ma trzy lata. Przepraszam za chaotyczną wypowiedź ale nie wiem co o tym myśleć:-(

Gość gość
Miało być nie odkrywa żołędzi

Gość gość
Jestem pielęgniarką na oddziele chirurgii dziecięcej i jak najbardziej ściąga się delikatnie napletek u chłopców, każdy z chirurgów na naszym oddziale ma takie zdanie w tej kwestii.

Gość gość
Debilne matki maja 9miesiecy zeby przestudiowac wszystko na temat dzieci a tu sa co maja 2latki i nie wiedza nic a w tym przypadku to 3lata edukacji o dzieciach a nadal pustota we łbie!

Gość gość
3letniemu chłopcu cały napletek powinien już schodzić. Powinnaś przy kąpieli tez tam go myć. To już za duży chłopiec żeby to zaniedbac. Idź do lekarza i powiedz o co chodzi.

Gość gość
Teściowa ma rację. Ona pewnie dobrze wie o co chodzi i go "zbadała".zrobiła coś czego ty nigdy nie raczyłaś.

Gość gość
Ta tesciowa tez jest walnieta z opisu.przeciew wy macie swoich facetow ktorzy znaja anatomie penisow i lepiej wiedza co i jak niz jakies psychiczne tesciowe i matki.