Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

50letnia sasiadka zalila sie ze rzucila prace by bawic wnuka bo corka sie miga

Polecane posty

Gość gość
Nie da się tego ocenić znając tylko relację z jednej strony... widziałam już takie babcie które opowiadały jak to matka zaniedbuje dziecko, swoje obowiązki w domu itd, a znając tą matkę wiedziałam że to ogarnięta dziewczyna która sobie świetnie radzi, ma dojrzałego partnera który też wie co należy robić, i naprawdę nie ma powodu do głupich uwag. A uwagi były np. o jedzeniu byle czego i o tym że nie ma normalnego obiadu- tyle że dla babci ten brak normalnego obiadu oznaczał brak mielonych z buraczkami... Są też ludzie którzy na siłę się pchają, nieproszeni, a potem robią z siebie ofiary i demonstrują wszem i wobec ile to nie dają od siebie, bo potrzebny im do szczęścia cudzy podziw albo litość. A autorce przypominam że dziecko ma oboje rodziców.

Gość gość
15:19 a co powiesz na to ze moj maz i jego rodzina oraz moj ojciec uwazaja ze oddac dziecko do zlobka to patologia, wstyd i hanba a prawdziwy mezczyzna potrafi przez ten jeden rok utrzymac rodzine, bo jest mezczyna a nie trokami od kaleson, jak twoj ojciec i faceci ze srodowiska, w ktorym sie obracasz :)

Gość gość
o, właśnie o takim braku solidnej kindersztuby jak ta z 15:21 wspominałam. Wstyd sobie tylko robicie przed użytkownikami forum.

Gość gość
15:23 Twoje zmanipulowane chłopy =/= racja ogólnoświatowa. I kto mu fałszywie pojmowane poczucie honoru?

Gość gość
zanim corka zrobi aplikacje, x czyli po prawie. Bez aplikacji to nawet dobrze nie zarobi, wielu uprawia wolontariat w kancelarii i tak gdzieś do prawie 30tki za aplikację będzie musiała zapłacic- łączny koszt 3 lat- opłata za egzaminy , wpisy, naukę, składki, ksiązki to lekko licząc 25 tyś. W trakcie praca praktycznie za darmo dla patrona. a po tez ciężko bo pracy dla prawników nie ma, a zeby otworzyć własna kancelarię i ja rozruszać to jest też kilka lat cieżkiej pracy po cąłych dniach , oszczędzania . A matka kucharka nie wyskoczy z pomoca i nie da kilkunastu tysięcy na otwarcie kancelarii

Gość gość
a nie trokami od kaleson od kalesonów dziecko...oczy mi krwawią jak widzę takie błędy u osób które skończyły więcej niż 3 klasy

Gość gość
Prawdziwy facet to buntownik, silna osobowość, a nie pantofel co się da wrobić w woła roboczego na dzieciaka i wygodną babe.

Gość gość
właśnie faceci - ciepłe kluchy przytakujące na wolę bab to porażka

Gość gość
ja uwazam ze odpowiedzialny mąz i ojciec dba o rodzinę, wspiera kobiete , stara sie , itp , itd Ale matka która nie mając zadnego zabezpieczenia i stazu emerytalnego rzuca prace to jakas idiotka, z czego będzie zyła? kto jej da emeryturę? Prowokacja jak nic

Gość gość
kiedys było prosciej. Córki kucharek nie szły na prawo i aplikację tylko zostawały kocharkami itp i spokojnie mogły dzieci chowac. A córki adwokatów itp mogły sobie pozwolić na wygodne zycie i opiekunki

Gość gość
15:32 zdziwilabys sie czy moj maz to ciepla klucha. :) oj srodze. Ale jest prawdziwym mezczyzna wiec nie patrzy na kase u kobiety. Zejdz juz sfrustrowana starowinko z ludzi, samotna zgorzkniala socjalistyczna babo ...

Gość gość
głupia matka - babka daje sie sobą pomiatać,

Gość gość
głupia matka - babka daje sie sobą pomiatać, gorzej, sama soba pomiata i sie upieprza

Gość gość
Ach ja lubie takie cierpietnice :) matka dziecka jej o nic nie prosila ta sama poleciala z pomoca i jeszcze obgada do ludzi. Szkoda ze matka dziecka nie wie co jej mamuska wygaduje po miescie? Dzieciak zaraz pojdzie do przedszkola i co ta babcia zrobi. Ciezko jej bedzie znalesc prace i zacznie sie albo wypominanie corce ze zwolnila sie by jej pomoc albo placxe i lamenty jak jej ciezko zeby corcia miala wyzuty sumienia. Ja gdybym wziela swoja mame na opiekunke dziecka to bym jej placila. Nie chce do reki to na konto i zeby mi nie wypominala ze ona poswiecila sie dla mnie

Gość gość
gośćsd wczoraj Ja zamierzam byc z synem do 2,5 roku zycia kiedy to pojdzie do przedszkola. Nie bede wisiec na matce, tesciowej ani na nikim. xxx "wisieć na nikim" = wisieć na mężu. Ale jak wiadomo w percepcji wielu bab rola męża zredukowana jest do bankomatu i dawcy plemników. Zgłoś Xxx Mąż to mąż. Jak twój każe ci pracować i dzielić wszystkie wydatki na pół to nie znaczy, że każdy jest taki cienki Bolek.

Gość gość
gość dziś Prawdziwy facet to buntownik, silna osobowość, a nie pantofel co się da wrobić w woła roboczego na dzieciaka i wygodną babe. Xxx Rozumiem, że twój jeszcze ci przywali jak wróci z piwa. :D:D:D:D:D

Gość gość
bo co niektóre matki - baki są pieprznięte, gorzej jak te ich dzieci

Gość gość
gość dziś właśnie faceci - ciepłe kluchy przytakujące na wolę bab to porażka Xxxc Hahaha:D:D uwielbiam takie teksty. Jak pisze je kobieta to widać, że brak jej porządnego ku/ta/sa, bo ma w domu wibrator lub słabeusza, który nie potrafi utrzymać rodziny. :D:D:D

Gość gość
Smutne to, sama znam kilka sąsiadek bawiących swoje wnuki, w dwóch przypadkach jest tak, że babcie przyjeżdżają w niedzielę wieczorem, a w piątek odjeżdżają, bo są już niepotrzebnymi domownikami w czasie weekendu dzieci. Mieszkanie sprzątnięte, na weekend też jedzenie ugotowane w lodówce, tylko odgrzać, poprane, poprasowane, 5 zł na bilet dla matki i do widzenia! Sama jestem młodą matką, ale nie wyobrażam sobie tak traktować matkę bądż teściową.

Gość gość
Rodzinę utrzymuje się solidarnie, wkładem finansowym obojga rodziców. Tak jest w związkach partnerskich dojrzałych emocjonalnie osób. Zresztą żaden szanujący się facet nie pozwoli na taki wyzysk. Kobiteki przestańcie robić same z siebie ubezwłasnowolnione podmioty w życiu społecznym, czas porzucić roszczenia księżniczek :)

Gość gość
Nie na kafeterii, tutaj króluje mentalny XIX w. Księżniczki siedziałaby z dziećmi do matury, a mąż który nie zarabia 10k na rękę jest nieudacznikiem.

Gość gość
gość dziś Rodzinę utrzymuje się solidarnie, wkładem finansowym obojga rodziców. Tak jest w związkach partnerskich dojrzałych emocjonalnie osób. Zresztą żaden szanujący się facet nie pozwoli na taki wyzysk. Kobiteki przestańcie robić same z siebie ubezwłasnowolnione podmioty w życiu społecznym, czas porzucić roszczenia księżniczek Chyba coś Ci się pomyliło. Pracuję od początku naszego małżeństwa. Teraz jestem w ciąży i na L4. Po porodzie macierzyński i w domu z dzieckiem do 3-4 lat, bo tak chcemy. "Bo tak chcemy". Partnerstwo. Rozumiesz? :) Jeśli chodzi o ubezwłasnowolnienie to należy odróżnić przymus, wspólną decyzję i nachalny feminizm. ;)

Gość gość
07:42 Otóż to :) u nas ten sam układ. I nikomu to nie przeszkadza a zaproponował to mąż :) Ale ona ma za daleko do łba. Aha i mój mąż zdecydowanie nie uchodzi za pantofla a wręcz odwrotnie :)

Gość gość
Mój też nie jest żadnym pantoflarzem. Wystarczy na niego spojrzeć żeby wiedzieć. :D Stać nas na to żebym wychowała dziecko do wieku przedszkolnego. Piszę o czterech latach, ponieważ moje pierwsze w wieku trzech lat emocjonalnie nie dojrzało do bycia bez mamy od 8 do 16. W wieku czterech lat było już o wiele lepiej. :) No i mam zamiar wrócić do pracy. Jak nie do starej, to poszukać nowej. Ale to właśnie później. Nie rozumiem roszczeniowej postawy tych od pantoflarzy i ubezwłasnowolnienia. Dla mnie mogą wrócić do pracy trzy doby po porodzie. ;)

Gość gość
Wiesz co, możesz podać jej kontakt z tej strony https://adwokat.stokowska.pl/analiza-i-opiniowanie-umow/ - niech umówi się z tą panią na rozmowę, ona bardzo szybko wyjaśni jej wszystkie kwestie prawne. Moim zdaniem to patologia i powinno się to jak najszybciej wyjaśnić, nie ma miejsca na tego rodzaju zachowania w cywilizowanym świecie.