Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NatanielK

powtórka egzaminu teoretycznego

Polecane posty

Gość NatanielK

Ile razy mogę przystąpić do egzaminu praktycznego, abym nie musiał powtarzać egzaminu teoretycznego? Pamiętam, że kiedyś była ograniczona ilość czasu

Gość PiotrKK
zapytaj w swoim osrodku szkolenia

Gość Lelleka
na pewno jest ograniczona, przecież nie możesz sobie zdawać praktycznego po 3 latach, bo wszystkiego byś zapomniał :D

Gość AndrzejS
Witam, nazywam się Andrzej Świsulski i jestem instruktorem z wieloletnim stażem. Jestem również współwłaścicielem szkoły jazdy OSK KURSANT we Wrocławiu. Egzamin z części teoretycznej jest ważny bezterminowo. Wcześniej jego ważność obowiązywała 6 miesięcy. Obecnie osoba, która ma zaliczoną część teoretyczną może zdawać egzamin praktyczny nieograniczoną ilość razy. Jednak w naszej szkole nie jesteśmy zwolennikami takich rozwiązań. Lepiej solidnie przygotować się do egzaminu, by nie powtarzać go wielokrotnie i tym samym narażać się na dodatkowe koszty. Ważnym elementem dobrego przygotowania do egzaminu państwowego jest egzamin wewnętrzny. Część szkół pomija ten obowiązkowy element kursu. Egzamin wewnętrzny to sprawdzian wiedzy i umiejętności, które kursant posiadł w trakcie realizacji kursu. Najlepiej jeżeli egzamin wewnętrzny obywa się z innym instruktorem, nie z tym, który uczył nas w trakcie kursu. W naszej szkole ten system się sprawdził, stąd między innymi od wielu lat jesteśmy na pierwszy miejscu w rankingu zdawalności testu praktycznego.