Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy podoba sie wam czarnobiala lazienka?czy raczej nie?

Polecane posty

Gość gość

Jeśli łazienka nie jest dużą,a wręcz jest mała to czy mogę ja urządzić czarno biało?chodzi o płytki....czy raczej będzie za ciemno?nie jest to miejsce nasłonecznione i okno jest jedno i raczej w cieniu zawsze. Czy wg was to glupi pomysl?mama jak uslyszala to sie przerazila i mowi do mnie ,ze grobowiec chce zrobic z lazienki zamiast kolorki cieple dac i rozjasnic jasnymi plytkami

Gość gość
Pasuje. Co twoją matke, TWOJA łazienka obchodzi? :o

Gość gość
Dla mnie trochę za zimne tony. Zresztą sama zrobiłam w szarosciach i trochę żałuję. Łazienka ładna, ale taka zimna się wydaję. Teraz wybrałabym cieplejsze kolory.

Gość gość
Ja nie lubię tych czarno białych taki to fajny jest przedpokój np, łazienke lubię biała i jakieś ciepłe pastelowe kolory do tego ew.

Gość gość
Co rozumiesz pod pojęciem czarno-biała? jeśli chodzi ci np. o szachownicę na podłodze - to może być ok, ale tylko w takim układzie. http://www.wnetrzarium.pl/inspiracje-wnetrz/4717-bialo-czarna-lazienka/ Ciemne płytki bardzo zmniejszają optycznie powierzchnię, z małego pomieszczenia zrobisz klaustrofobiczne. Białe płytki będą ok (teraz modne są ze strukturą np http://novertis.pl/aktaulnosci/biala-plytka-strukturalna/) w małej łazience bardzo ważne jest też, zeby nie nawalić dekorów, ani różnych faktur, wzorów, popatrz na to jak można schrzanić łazienkę przez taki koszmarny miks: http://www.mieszkaniezpomyslem.pl/lazienka/wykonczenie-scian-i-podlog/1825-bialo-czarna-lazienka-idealne-beda-plytki-sindi-marki-opoczno fatalnie to wygląda, szczególnie jak ktoś nie ma pojęcia o tym jak łączyć wzory. Białą łazienkę można bardzo fajnie ocieplić kolorami dodatków - np. ręczniki w tym samym kolorze co mydelniczki czy pudełeczka.

Gość gość
Raczej nie. Białe płytki na podłodze to porażka, widać każdy włosek czy okruszek.

Gość gość
Jeśli już chcesz taka łazienkę to pamiętaj o dużym lustrze i mocnym oświetleniu bo inaczej faktycznie będzie wydawało się ponuro

Gość gość
Na czarnych kafelkach strasznie widać osad z wody. Można szorować codziennie i wciąż się wydają brudne. Odradzam. Jeśli już coś w tym stylu, to może jakiś grafitowy o nieregularnej powierzchni.

Gość gość
Ja mam czarno i białe płytki w łazience. Co prawda przeważa biel, a czarne płytki to dodatki plus szafki w czarnym połysku. Podłoga biała, w żadnym wypadku czarna, bo na białych może i widać włosy itp.ale nie krople wody, a na czarnych to masakra. Lazienka wyszła ładnie - klasycznie, dodatki jak ręczniki/dywaniki/dozownik do mydła są kolorowe:) Fakt, że jest dobrze oświetlona ledami

Gość gość
Serio? Obchodzi cie, czy nam się podoba? To chyba twoje życie, mieszkanie, wybory

Gość gość
taka kontrastowa łazienka to bardzo dobry pomysł! Piękne bialo-czarne aranżacje łazienek znajdziesz na http://ceramichouse.pl/

Gość gość
Ja mam czarno biała z przewaga białego, na podlodze dla przełamania beżowe kafelki na wysoki połysk bez fug, mi sie podoba, jest ,ocenę oświetlenie i nie wyglada surowo tak jak myślałam. Ale drugi raz zrobiłabym łazienkę cała w bieli

Gość gość
Ja tez mam beżową łazienkę i jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolona bo nie widać jak się nachlapie i tym podobnym. Moja znajoma ma łazienkę na wysoki połysk czarna i mówi ze klnie na każdym kroku kiedy idzie tam sprzątać....widać każdy zaciek każdą krople a u nas nie znać nic . Piękne beżowe płytki kupiłam w tym sklepie http://pieknolazienek.pl/kontakt/.

Gość gość
Ja mam. Makabra, non stop ją trzeba myć, czarne płytki po każdym prysznicu zacieki mega widoczne, podłoga biała to każdy okruszek widać.

Gość gość
Oświetlenie to nie problem. Plafon diodowy 40 wat średnica 60 centymetrów i masz jasno i bez cieni. Ale utrzymanie czystości to katorga. Albo zacieki na białych, albo ślady na czarnych. Przerabiałam, skułam, teraz jest normalnie.

Gość gość
nie podoba isę

Gość Kwiecieńcudownie
Może być. A lustro jak największe i mocne oświetlenie, jak już ktoś zaproponował.

Gość gość
nie, nie lubię zwłaszcza jeśli łazienka mała i niezbyt dobrze oświetłona...nie lepiej biało-szara? jeśli już... Nie rób białej podłogi, nie posluchałam dobrych rad znajomych i codziennie klnę. Widać każdy najdrobniejszy pyłek od mopa nawet, każdy włos. Zawsze wygląda na brudną, nawet chwilę po sprzątaniu...okropność, a miało być tak ładnie...

Gość gość
Łazienka działa na mnie nastrojowo ale każdy ma inny gust. Spróbuj dobrać taki kolor w którym będziesz się czuć dobrze a dodatkowo będzie działać na twoje zmysły.

Gość gość
Czarna jak dupa murzyna jest moim marzeniem.