Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka1969

pomoc dla zdolnego dziecka

Polecane posty

Gość mamuśka1969

Hej, Czy ktoś może zna fundacje wspierające zdolnych uczniów. Sama wychowuję córkę, która uczy się w II stopniu szkoły muzycznej a nie stać mnie na zakup instrumentu dla niej. Niestety w szkole nie ma dobrego instrumentu a na ojca nie mam co liczyć Dziękuje za każdą wskazówke

Gość gość
A w tej szkole nie mogą dać namiaru na jakąś fundacje/instytucje?

Gość gość
Teraz wpisałam w gogle "fundacje wspierające zdolnych uczniów" i wysypało dużo linków, z fundacjami prywatnymi, rządowymi, organizacje pozarządowe, instytucje wspierające ucznia itd. Sporo tego, poczytaj.

Gość mamuśka1969
Niestety w szkole pytałam ale nauczyciel nie znał, poza tym trzeba mieć duże osiągnięcia a na słabym instrumencie córka nic nie osiągnie i kółko się zamyka Właśnie dlatego pytam, że tych fundacji jest dużo i trudno się tak szuka po omacku. Może ktoś korzystał z pomocy takich fundacji ?

Gość gość
coś kręcisz mamuśka, jak po omacku szukać, przeciez ty nie chcesz sukni ślubnej tylko kast dla dzieciaka, tak? No to, masz adresy wypisane w gogle, piszesz do kilku jak sprawa wygląda i dają ci odzew czy wesprą czy nie.

Gość gość
Gość , Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj. Złośliwości zachowaj dla siebie.

Gość gość
Tak się składa, że to do mnie teraz piszesz i tak się skałda że tylko ja ci doradzałam co masz robić i gdzie szukać, a skoro dalej nic nie zdziałałaś, to może niech dziecko przejmie inicjatywę (bo ponoć zdolne, w przeciwieństwie do mamuśki) teraz możesz podziękowac za złośliwości, wtedy mamuśko były rady i przekopywałam sporo stronek. Nara stara [ cześć]

Gość gość
mamuśka1969 2017.04.06 ...Niestety w szkole pytałam ale nauczyciel nie znał, poza tym trzeba mieć duże osiągnięcia a na słabym instrumencie córka nic nie osiągnie i kółko się zamyka... x Nie wiem, czy mnie też zaraz nie opieprzysz :D, ale to jest dla mnie zupełnie naturalne, że wszelkie fundacje wspierają uczniów, którzy mają wybitne zdolności, a te zdolności widać właśnie po ich osiągnięciach. Muzyk, to nie zawody formuły 1, choć i w przypadku kierowców nawet na małym fiacie widać, kto te zdolności posiada, a kto nie :). Nie pomyślałaś nigdy, że to przeświadczenie o super zdolnościach twojej córki, to tylko twoje marzenia ? Mam kilku znajomych muzyków i jakoś nigdy nie słyszałem, by prawdziwy talent nie mógł wykazać się z powodu marnego instrumentu. Jeden z tych ludzi był dyrektorem dość znanej średniej szkoły muzycznej, więc raczej miał wgląd w sytuację.

Gość mamuśka1969
za takie rady to z góry dziękuje, nie zniże się do Twojego poziomu

Gość gość
W wakacje poszukajcie pracy dla was dwóch. Truskawki, czereśnie, wiśnie. Nauczysz dziecko, że warto poświęcić siły, czas wolny i włożyć wysiłek w spełnienie swoich marzeń. Instrument kupiony za zarobione pieniądze będzie dla twojej córki cenny i ceniony, a lekcja której jej w ten sposób udzielić będzie bezcenna. Powodzenia.

Gość gość
Jeżeli potrzebujesz pomocy fundacji, dla której pracują konkretnie, oddani i profesjonalni ludzie, mogę polecić ci Fundację Szlachetny Gest. Warto zadzwonić, zapytać i podjąć na spokojnie decyzję.

Gość gość
Dziękuję, na pewno sprawdzę