Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy strasznie Boli mnie ząb

Polecane posty

Gość gość

Witam, od kilku dni boli mnie ząb - górna lewa dwójka. Zab jest caly nie ma dziury zadnej Delikatnie się rusza przy czym sprawia mi to ogromny ból po za tym odczuwam go ciągle. Leki przeciwbólowe juz nie pomagają. Nie mogę już wytrzymać. Wiem powinienem iść do dentysty, niestety nie mam ubezpieczenia, a fundusze nie pozwalają mi zapłacić za wizytę prywatna.. Co mam zrobić proszę o pomoc bo odchodzę juz od zmysłów . Pozdrawiam

Gość gość
Myślę że nic nie da się zrobić. Ja jak miałam dziurawego to wkładalam sobie kawałek polopiryny i po 20 min płukalam i wypluwalam na jakiś czas pomagało później już niestety tylko dentysta

Gość gość
Jak to nie masz ubezpieczenia, jeśli mieszkasz w Polsce, to idź się zarejestruj do pośredniaka i będziesz mieć ubezpieczenie. Może coś się z zębem dzieje w środku, trzeba prześwietlenie zrobić. Jak mamy ci pomóc, uleczyć telepatycznie? Z przeciwbólowych na nie najlepiej działał ketonal, z tym, że jak kiedys wziełam dwie to myslałam, że umrę, ale ząb nie bolał kilka godz :P

Gość gość
Kup sobie solpadeine. To bez recepty tabletki p.bolowe do rozpuszczania. Pomoze na 100%. A pozniej na przeswietlenie zeba bo prawdopodobnie masz torbiel pod zebem. Nie martw sie, mozna to wyleczyc.

Gość gość
19.55 no co ty. Co ci było po nim? Mnie jak zab bolał to co 2 godz lykalam

Gość gość
..."a fundusze nie pozwalają mi zapłacić za wizytę prywatna.. " x ??? co takiego, jakie fundusze nie pozwalają ci iść prywatnie? Jak nie masz ubezpieczenia, idziesz prywatnie do jakiegokolwiek dentysty. Przeciez takie wizyty nie sa nigdzie odnotowywane. Płacisz i co najwyzej paragon dostaniesz.

Gość gość
Dentosept mnie ratował,gdy srałam z powodu bólu zęba.Jest w żelu lub do płukania.

Gość gość
Nie pozwalają znaczy nie stać mnie na dentystę :) ..

Gość prawi 114
spróbuj przykladać łód do tego zęba.. Wiem ze to głupi sposób ,ale coś moze pomóc

Gość gość
gość 20:20 - powiem tak, skoro ząb nie ma dziury, ani próchnicy a boli cię bardzo i do tego się rusza, to obawiam się, że jak nie pójdziesz do dentysty, to może ci wypaść. Bo wszystko co tu radzą, to tylko chwilowo! uśmierzy ból, ale nie wyleczy zęba i nie zlikwiduje przyczyny.

Gość prawi 114
na ból zębów , oto co jest dobre .. sposób numer 1 . olejek gozdzikowy mala ilosc olejku gozdzikowego kilka kropel wcierasz w zęba palcem 2 . sól morska wsypac lyzke soli do szklanki cieplej wody i płukać - metoda srednio skuteczna , ale lepsze to niż nic

Gość prawi 114
olejek gozdzikowy kupisz w aptece