Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje teściowa wciąż porównuje swojego wnuczka z wnuczką sąsiadów.

Polecane posty

Gość gość

Ciągle słyszę jaka ona mądra i ile umie. Jak nasz synek uczył się chodzić, słyszałam "a Marysia już tańczy", on jeszcze za bardzo nie mówi , "a Marysia już pięknie mówi i śpiewa". I tak jest na każdym kroku, cały czas porównuje go z inną dziewczynką, zawsze stawijając ją wyżej. Cokolwiek by on nie zrobił, słyszę, że Marysia to już hoho. Ona jest starsza o pół roku. Nie rozumiem dlaczego teściowa tak robi, trochę to przykre.

Gość gość
Bo jest po prostu glupia. Moja mama mowi na moje dziecko, swojego wnuka ze jest jakis opóźniony i mam go przebadac bo ma 7,5 mies i nie raczuje i siada. A ja i moje rodzenstwo to juz chodziliśmy jak mielismy 9 mies. Tez jest mi przykro ale juz nawet tego nie komentuje.

Gość gość
U nas było to samo. Mam poyebana teściowa która najpierw porównywalna do siebie dwoje dzieci w tym samym wieki od brata mojego męża i od siostry. Bardzo bolało to żonę brata męża. Teraz stara łupa porównuje mojego syna do wnuka starszego od innego syna. "A Tomuś juz w jego wieku mówił. A on już w jego wieku to, tamto, samo. ..zaczynam jej odpowiadać źr sobie tego nie życzę. Baba poniżej poziomu a dzieci się za nią wstydzą po uszy

Gość gość
Najgorzej jest wtedy, gdy dzieci podrosną, wszystko już rozumieją, a taka babcia porównuje je w ich obecności :(

Gość gość
Nie rozumiem czegoś takiego "a Tomuś w jego wieku to już siadał". Co z tego wynika???? Trzeba pokłony bić Tomusiowi, czy płakać nad swoim dzieckiem? O co takim ludziom chodzi, jakiej reakcji oczekują? Serio, nie wiem. Najgorzej jak takie rzeczy mówi osoba z bliskiej rodziny: BABCIA, która w życiu dziecka pełni ważną rolę. Kiedyś jakaś "obca babcia" przyczepiła się do mojej córeczki na placu zabaw i zaczęła do mojego 3 letniego dziecka mówić o swojej wnuczce "a moja Olusia to już w zeszłym roku sama odbijała się na huśtawce".

Gość gość
Zawsze znajdzie się w rodzinie osoba, która porównuje dzieci. To było jest i będzie. Po co się tym przejmować. Nie zwracajcie uwagi, wiem ze to może czasem boleć. Każde dziecko przez dany etap przechodzi indywidualnie:-)

Gość gość
Tylko co odpowiadać? Jak ucinać dyskusje?

Gość gość
Mojej szwagierki corka juz niby gada w dwoch jezykach a moj syn ledwie klepie po polsku. Za to moj syn juz smiga na rowerku wiec stwierdzila ze za wczesnie go nauczylam,bo niby do czego mu to potrzebne. ? Masakra takie gadanie,bo przykro sie slucha.

Gość gość
Do osoby ktora mowi, by sie nie przejmowac: latwo Ci powiedziec. A jak dzieci, jak ktos slusznie zauwazyl, zaczna rozumiec wszystko i sie porownywac? Moja tesciowa to ta od tego Tomusia calego. I tak samo jak wnuki porownuje, tak kiedys synow porownywala. Cala rodzina widzi wyraznie ze po dzis dzien jej pupilem jest moj maz, a tamten brat jest jego cieniem. Mnie to nie podnieca i nie cieszy, bo to zwyczajna niesprawiedliwosc. Jego brat jest zahukany i nie wierzy w siebie przez to ze matka zawsze chwalila tylko jednego! I potrafila powiedziec do szwagra: "Zobacz, twoj brat ma chyba lepsza prace od ciebie. I wiecej mu placa!" no masakrta, jak matka moze cos takiego mowic>? Wprowadza miedyz nich nieprzyjazn i rywalizacje, a ze moj maz ten zdolniejszy to ona go ciagle stawia jako wzor a tamten tylko uszy po sobie. I ona mysli ze w ten sposob kogos zmotywuje? Idiotka. Teraz, tak jak mowie, przywoluje nieustannie przyklad wnusia Tomusia, nie wiem wlasnie czy mamy bic poklony ze tamten mniej plakal, szybciej i wiecej mowil? Widze ze tesciowa ma swoich wyraznych faworytow. Czyli mojego meza na tle jego brata i starszego wnuka na tle naszego synka. Glupie, chore, prymitywne i nieludzkie. Spowoduje kiedys ze wnuki nie beda sie tolerowac wzajemnie!