Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robic

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam taki otóż problem ostatni okres był 6 kwietnia biorę tabletki więc już dawno powinien pojawić się drugi okres byłam u ginekologa ciąży niby nie widać ja od poniedzialku biorę następne opakowanie tabletek bo lekarz kazał brać no ale martwię się bo tak okres s się nie pojawił pierwszy test wyszedł pozytywny drugi negatywny co myśleć?

Gość gość
I zapomniałam dodać raz pominąłam no w sumie dwa razy tabletkę

Gość gość
6 "marca :P a nie Kwietnia :)

Gość gość
Raczej w ciąży być nie możesz bo gdzieś czytałam że owulacja po tabletkach pojawia się dopiero po paru miesiącach ale pewna nie jestem

Gość gość
Co robić? Zdychaj

Gość gość
Najlepiej długo i drogo. Pomogę obniżyć koszty

Gość gość
Sama zdychaj! Nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie to się bladzio nie wypowiadaj!

Gość gość
Nieprawda! Moja przyjaciółka zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu.

Gość gość
Poszłabym do innego gina, z lepszym sprzętem, tak dla pewności. Wczesnej ciąży często nie widać na słabej aparaturze a po co szkodzić ewnetualnemu dzieciątku

Gość gość
A wiesz, że jeśli test wyjdzie pozytywny, to nigdy się nie myli? Tylko negatywny może się mylić. Nawet w ulotkach o tym piszą. Nie zażywaj tabletek, bo jeśli jesteś w ciąży zaszkodzisz dziecku! Idź do jakiegoś mądrzejszego gina. Moja znajoma zaszła w ciąże w czasie jak brała tabletki :)

Gość gość
Jak to "lekarz kazał brać"? Zmusił Cię? Jeśli jesteś w ciąży, tabletki szkodzą Twojemu dziecku.

Gość gość
Po prostu stwierdził że to nie ciąża mimo testu pozytywnego i że mam brać je nadal

Gość gość
Słuchaj lekarza a nie pseudolekarek z kafe.

Gość gość
Taaaa.... bo niby wszyscy lekarze tacy nieomylni. Lepiej odstaw tabletki i zrób test z krwi, żeby mieć pewność. To Twoje dziecko jest narażone (jeśli jest ciąża), a nie lekarza.

Gość gość
To ciekawe czemu wszyscy trąbią, że nie ma możliwości, aby test się mylił, w przypadku pozytywnego wyniku? Lekarze to już niejednego wykończyli, ja tam nie ufam tak bezkrytycznie i jeśli jest coś ważnego, sama zgłębiam temat. Skonsultuj to z innym lekarzem, powtórz test, zrób test z krwi. Lekarz to nie Bóg Nieomylny.

Gość gość
Cokolwiek zrobisz, pamiętaj, że to TY być może jesteś w ciąży (nie lekarz, nie kafterianki) i to Twoje dziecko ponosi konsekwencje Twoich decyzji. Przede wszystkim upewnij się, czy lekarz się nie pomylił. Najprościej jest zrobić test z krwi (100% pewności).

Gość gość
Ok dziękuję wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam :)

Normalny lekarz nie robilby usg w 4 tyg c czy 5 tylko kazalby przyjsc za tydzien albo zrobic vete. Zmienilabym lekarza