Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ex depeszkaa

Depeche Mode antychrześcijańscka grupa muz?

Polecane posty

Gość ex depeszkaa

boję się że tyle lat ich słuchałam nie znając angielskiego. Teraz wiem wszystko. Czy mam się wyspowiadać?

Gość gość
dlaczego uważasz, że jest antychrześcijańska? chyba nie jest.

Gość znafca religii
gorzej... lucyferiańska bo np ci od "Żelaznej Dziewicy" przynajmniej jawnie identyfikują się z Szatanem. w DM jest pełno ukrytej symboliki okultystycznej w tekstach i na teledyskach. Personal Jesus - każdy powie że to o Jezusie utwór.. a tym Jezusem są ...prostytutki. płyta Violator została stworzona po zażyciu Heroiny.

Gość gość
jedziesz tez na ich koncert, ja jade yuppi :)

Gość gość
idioto, nie odczytuj tego tak doslownie. zaczynali jak ugrzecznieni chlopcy, coz to bylo Master and Servant, Black Celebration, Stripped, Strange Love czy Everything Counts, Question of Lust, Question of Time, People are People - wg mnie bardzo lekki to byl styl /oczywiscie troche bardziej drapiezny bo na tle duran duran czy a-ha zapewne wydawali sie nietuzinkowi? ale i tak ich poczatki to wpisywanie sie w nurt New Wave? odchodzacy od stylu wykreowanego i zapoczatkowanego przez Jamesa Deana/. dopiero po dluzszym kontakcie z dragami pojawily sie ich najlepsze utwory jak Try Walking in my shoes, i feel you, condemnation. potem na Ultra - Barrel of a gun - majstersztyk zarowno pod wzgledem muzycznym jak i wizualnym-teledysk. No i odejscie 4 czlonka bandu tez zrobilo swoje. Dorosly czlowiek ma to do siebie ze moze sie fascynowac ich muzyka ale nie wezmie calej tej otoczki i kreacji ktora przesadza o ich wyjatkowosci na tle innych grup calkiem na serio. owszem to jest styl zycia, ale trzeba wiedziec na ile mozna z niego czerpac. tylko dzieciaki i mlodziez ida na olep za idolem..

Gość gość
ja tu widze 2 szostki. nie zaglebiam sie w symbolike. pasuje mi jak cholera ich muzyka i tyle. sama nie praktykuje wiec coz ci moge powiedziec. zainteresowalabys sie moze jego projektem z Soulsavers... zupelnie inne przeslanie... bardziej nostaligiczne, z nadzieja. Take me home, Bitter Man itd. Albo ost plyta Gahana, All of these and nothing itd.. Spokojne i z klasa. Nie rozumiesz ze to sa PROJEKTY.

Gość ultra szatan haha
raczej 6 szóstek :D

Gość gość
Skąd się tu wzięło tylu religijnych oszołomów? Kilka lat temu było tego mniej.

Gość gość
o dragach potem śpiewali już non stop x "let me show you the world in my eyes" x czyli pokażę Ci świat oczami ćpuna. x Personal Jesus czyli osobisty zbawca czyli narkotyk

Gość gość
nie interpretuje tego do slownie. nie spuszczam sie nad warstwa liryczna. wole warstwe muzyczna i glosy