Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakich języków obcych się uczycie? Jakie znacie? Wasze metody.

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Chciałam spytać jakich języków obcych się uczycie, jak długo, czy czujecie, że możecie się swobodnie komunikować? Jak sie uczycie? Ja znam dobrze angielski, porozumiewam sie w nim swobodnie na co dzień, ucze się jeszcze niemieckiego i rosyjskiego. Ale z rosyjskim mam duży problem, języki fleksyjne to utrapienie.

Gość gość
Angielskiego się uczyłam w szkole, powiedzmy, że jakoś sie dogadam, ale nie ma sie czym chwalić. Od roku uczę się intensywnie hiszpańskiego, zakochałam sie w tym języku.

Gość gość
Ucze się angielskiego od dawna i nie mogę nauczyć xd

Gość gość
U mnie Java, trochę C++ i Erlang, coś tam potrafię napisać po 2 latach nauki.

Gość gość
Żadnego się nie uczę. Znam płynnie angielski, w którym się komunikuję na co dzień i niemiecki. Po łacinie czytam, z mówieniem gorzej, po włosku się dogadam. Rosyjski rozumiem, ale nie mówię.

Gość gość
Mówię po angielsku i niemiecku, ale ciągle się dokształcam.

Gość gość
francuskiego. a metoda? cóż prosta.. zamykam oczy -otwieram usta i się uczę

myślę, że z angielskim jest jak z francuskim, po prostu trzeba to robić ;) Jak chcesz nauczyć się skakać na skakance to skacz, chcesz mówić po angielsku to mów! Ale nie wierzę, w Jedną Najlepszą Metodę Dla Wszystkich, jeszcze pewnie bezwysiłkowa, że samo wchodzi do głowy ;) Każdy musi znaleźć swoje podejście, swoją metodę. swoja motywację. BTW polecam ciekawy tekst o różnych metodach nauki języka angielskiego https://www.speakingo.pl/blog/najpopularniejsze-metody-nauki-angielskiego/

Gość Lemma

Nauka językow to poważna sprawa – uczyłam się niemieckiego i angielskiego i stwierdzam ze tak naprawdę to wiele zalezy od szkoły. W Pi school mogę powiedzieć ze uczą dobrze i w miłej atmosferze. Także efekty tego są nad wyraz fajne!