Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 26lat a czuję się ciągle jakbym miala 19,co mi jest?

Polecane posty

Gość gość

Ciagle czuje sie jak wtedy, beztroska, matura, mlodosc, nieodpowiedzialnosc, mam co prawda pracę, ale z duzo mlodszymi ode mnie ludzmi i czuję sie ich rówieśniczka, wiem, ze nie wyglądam na swoj wiek. Czy jest szansa w urzedzie zmienic moj akt urodzenia i pesel? Tak bym miala odjete 5lat zycia - to bardzo ulatwiloby mi uporządkować wiele spraw, zapanowac na problemami psychicznymi.

Gość gość
słabe prowo. 19latek to juz w pełni odpowiedzialny człowiek a nie beztroski gówniarz

Gość gość
19:55 co za bzdura

Gość gość
gość dziś 19:55 co za bzdura x Jaka bzdura? Ja w wieku 19lat juz w pełni świadomie podchodziłam do zycia, nie latałam po imprezach, matura była dla mnie wazna, myslalam o przyszłosci i o tym jak zapanować nad organizacją czasu. Byłam juz w pełni odpowiedzialnym człowiekiem. A to ze jakies wybryki natury chodzą po Ziemi to o nich swiadczy :o

Gość gość
gość dziś Zgadzam się z komentarzem.

Gość gość
No to zalezy jak na to spojrzeć, dzieci z biednych rodzin, ze wsi majac 19lat musza wyfrunac z gniazda najleliej do miasta i wspierac rodzicow albo siedziec na wsi i zalozyc rodzine, pracowac na roli albo dzieci rodzic. Na wsi 22lata to juz musi byc mezatka i miec minimum jedno dziecko, inaczej stara panna i obgadywanie. W miescie 22lata to jest dziecko. Niewazne czy bedzie mialo prace za kilka tysiecy, ale mentalnie będzie dzieckiem.

Gość gość
To prawda. Na wsi jak jestes dziewczyna i masz powyzej 20lat to juz naciskają na slub, dzieci... W miescie jak urodzisz przed 30stka to zawsze wszyscy mowia "pewnie wpadka".

Gość gość
gość dziś No to zalezy jak na to spojrzeć, dzieci z biednych rodzin, ze wsi majac 19lat musza wyfrunac z gniazda najleliej do miasta i wspierac rodzicow albo siedziec na wsi i zalozyc rodzine, pracowac na roli albo dzieci rodzic x Dziwna jestes. Jestem ze wsi, nie przelewa nam sie. Zyjemy normalnie, nie mamy pola, bydła etc xD Nie musiałam w wieku 19lat sie usamodzielniac, ale CHCIAŁAM dorosle i racjonalnie sie zachowywac i myslec powaznie o zyciu. Do bachorów mi daleko i az zażenowanie mnie łapie jak mieszczuchy słyszać "wies" mają przed oczyma pola, bydło i smród gnoju rodem z XVI wieku :D Moja wies sie niczym od miasta nie różni :D

Gość gość
jesteś młoda

Gość gość
To, że czujesz się młoda duchem to nic złego, w końcu jesteś młoda. Śmieszą mnie ci wszyscy ludzie, którzy ledwo skończą dwudziestke i już gorzknieją, zachowują się jak jakieś stare dziadki. Chodzisz do pracy, zarabiasz, umiesz o siebie zadbać. Nie jesteś nie dojrzała.

Gość gość
20:26 wies widac po tym jaki ktos ma stosunek do życia, swiata a przede wszystkim zwierzat, dla was to bydlo, a miastowi widzą w krowach, bykach, cielakach zwierzata zywe istoty, czy na wsiach sa wegetarianie? Raczej nie jedza miesa tylko z biedy. Czlowiek z miasta okreslenia "bydlo" uzywa w stosunku do ludzi, najczesciej slepo biegnacych gdzies kretynow, rzadko do zwierzat

Gość gość
gość dziś 20:26 wies widac po tym jaki ktos ma stosunek do życia, swiata a przede wszystkim zwierzat, dla was to bydlo, a miastowi widzą w krowach, bykach, cielakach zwierzata zywe istoty, czy na wsiach sa wegetarianie? Raczej nie jedza miesa tylko z biedy. Czlowiek z miasta okreslenia "bydlo" uzywa w stosunku do ludzi, najczesciej slepo biegnacych gdzies kretynow, rzadko do zwierzat x nie, nie jestem wegetarianką. jestem weganką..

Gość gość
Niedojrzałość psychiczna :)