Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pod koszulkę z krótkim rękawem zakładacie dziecku body?

Polecane posty

Gość gość

Bo z jednej strony jak zalozy się tylko koszulkę to takiemu niemowlaczkowi się będzie ściągać i będzie miał plecy i brzuch na wierzchu a z drugiej strony skoro już wychodzimy z założenia że jest ciepło i zakładamy dziecku koszulkę z krótkim rękawem to jaki sens ma zakładanie dwóch warstw? Dostałam dużo takich koszulek i nie wiem jak je zakładać :)

Gość gość
Albo body z krótkim rękawem albo koszulka. Mojemu dziecku się takie koszulki podwijaly i nie umarło od tego :-)

Gość gość
No tak ale na pewno niezbyt to wygodne jak tak ciągle się podwija ;)

Gość gość
Dla leżącego dziecka lepsze są body. Koszulki dla chodzącego.

Gość gość
Puki dziecko było w pieluszce to praktycznie zawsze miało body koszulki zaczęłam zakładać jak liczył się czas zdjęcia majleczek by zdążyć się nieposikac. Koszulki wogome się nie sprawdziły z pieluchami. I ja i on jakoś nielubilismy ich.

Gość gość
Ja zakładałam dziecku samo body z krótki rękawem jak było ciepło plus spodenki. Jak było chłodniej to na te body z krótkim rękawem zakładałam bluzę.

Gość gość
Ja też właściwie nie używałam przy dziecku w pieluchach, chyba że dostałam jakąś wyjątkowo fajną koszulkę albo brakło innych zestawów to zakładałam ją na body z długim rękawem, jako wierzchnią warstwę.