Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luna55

Nie mam już siły na lekarzy :(

Polecane posty

Gość Luna55

Dziewczyny mam taki problem.. od października ( co prawda z przerwami ) dokucza mi ból brzucha. Dokładniej ból w lewym dolnym boku. Czasami się pojawia, a czasami znika. Ogólnie w tym czasie było takie 2.5 miesiąca bez bólu. Byłam kilka razy u lekarza i zawsze mnie zlewa.. Za pierwszym razem dał skierowanie do ginekologa. Ginekolog powiedział ze on tu nie widzi przyczyn ginekologicznych. Potem dał skierowanie na USG, wyszły kamienie nerkowe w prawej nerce wiec jak mu powiedziałam, ze dalej boli to zlał mnie znów i powiedział ze jak w prawej nerce coś jest to w lewej też może i to dlatego.. no i potem na miesiąc przestało boleć. I ostatnio znów zaczęło.. kurcze dziewczyny ja już nie mam siły.. boli przy chodzeniu, leżeniu na tym boku i ogólnie boli często. Co mam zrobić smutny uśmiech Za 2 tygodnie matura a ja zamiast się uczyć leżę i martwię się co mi jest..

Gość gość
Wiesz, skoro USG nie wykazało konkretnej przyczyny, to trudno zrobić dokładniejszy skan za pośrednictwem forum internetowego... Ból może mieć wiele przyczyn. Może to coś z mięśniami, może coś z jelitem, może to nowotwór w jamie brzusznej... trudno powiedzieć.

Gość gość
Nie musisz się martwić, bo wiesz co Ci jest. Kamienie w nerkach. Aktualnie, z matura na karku, raczej nic nie możesz z tym zrobić. Pij dużo wody, najlepiej z sokiem z żurawiny i po cichu módl się, żeby nie zaczęły Ci schodzić w trakcie egzaminów. Bo wtedy, uwierz mi, to co teraz czujesz to nie ból

Gość gośćLuna55
No właśnie te kamienie nerkowe wyszły tak " przy okazji ". ale jestem pewna ze ta dolegliwość nie jest spowodowana kamieniami :( myśle, że to coś z jelitem no ale kto ma mi powiedzieć, skoro mój lekarz ma mnie gdzieś :(

Gość gość
Zrob sobie rezonans magn. Z kontrastem. To koszt ok.450zl prywatnie. Wtedy bedziesz miala juz pewnosc co ci dolega, ewentualnie bedziesz mogla wykluczyc niektore choroby. Zwykle czas odgrywa wielka role w diagnostyce, a jak juz sama sie przekonalas narazie cie badaja i diagnozuja na chybil trafil. Glowa do gory i zrob ten kontrast. Prywatnie to mozesz miec zrobiony w dwa dni ale pamietaj ze najpierw musisz sobie zrobic poziom kreatyniny we krwi, to koszt. Ok 10 zl prywatnie i dopiero z tym wynikiem na kontrast.

Gość gość
Ja zawsze chodziłam kiedyś z chłopakiem potem mężem zawsze każdy lekarz się bardzo liczy bo mam świadka do którego mam prawo nawet w szpitalu podczas badań i zabiegów! !! Nie chodzi się kolejno po lekarzach bo często dochodzi do zakażeń zwłaszcza pochwy! !! Tylko wyniki pozwalają rozpoznać chorobę! !!

Gość Luna55
naczytałam się i wyszło mi że mam zapalenie uchyłków, tylko czy to może trwać kilka miesięcy? i w tym wieku? :( Gdy już wyprosilam cos na ból od ginekologa ten dał mi antybiotyk i powiem wam, że wtedy 1.5 miesiąca spokoju miałam :(

Gość gość
Ale to co opisujesz, ten ból, miejsce i to jak znika i pojawia się to książkowy opis kamieni. Gdyby to były jelita, to po pierwsze nie ten rodzaj bólu, po drugie miałabyś sensacje z kupa czy zgaga

Gość Luna55
Ale to jest taki ostry ból, jakby ciągnący i mam wrażenie ze to coś z jelitami bo mam pewne dolegliwości tzn. często gazy podczas tych bólów, czasami przestaje trochę boleć po wypróżnieniu itd.. :(

Gość gość
Ostry promieniujący tak bardziej od środka, czy ostry z jednej strony promieniujący na kręgosłup i w dół w kierunku cewki/ krocza? Czy te gazy masz zawsze czy tylko "od czasu do czasu" jak coś zjesz?

Gość Luna55
Nie wiem wydaje mi się że ten bol nie promieniuje. Boli tylko w lewym dolnym boku tak od tej wystajacej kosci biodrowej az do tylu do konca kosci

Gość Luna55
Trochę gazow mam w sumie od zawsze od kiedy pamiętam, ale takie uciążliwe czasami nie wiem czym spowodowane.

Gość inkkkkkka
Może być wiele róznych chorób ale najbardziej prawdopodobne jelito drażliwe ,może być na podłożu stresogennym(matura) ,jelita bardzo nie lubią stresu i reagują czesto bólem.Kolejna sprawa to nietolerancje pokarmowe.Najczęstsze alergeny to jajka mleko pszenica gluten orzeszki ziemne i drożdze.Możesz zrobić testy pokarmowe ale tylko z krwi są najbardziej wiarygodne,ale też kosztują.Kolejna sprawa okresowo można próbować eliminować na 2-3 tygodnie konkretny produkt aby zobaczyć czy jest jakaś zmiana.Pamiętaj ze np jajka sa ukryte w wielu produktach.Powiem Ci uczciwie że ja cierpiałam z jelitami kilkanascie lat,mówiono że z nerwów ,często tak bywa ale u mnie wyszły silne alergie pokarmowe.W chwili obecnej jestem trwale na diecie eliminacyjnej.Dodam jeszcze ze badania robiłam na własną rękę i za własną kasę oczywiscie:/

A robiłaś może już testy na alergie czy nietolerancje pokarmowe? Być może to w tym leży problem. Nietolerancje zależą od podłoża genetycznego, jednak alergie są nabyte. Na początku wykonałabym test na alergie. Na www.immunodiagdieta.pl można wykonać sobie badania na 44-280 alergenów. Myślę że wynik może sporo ci powiedzieć.

Gość gość
W Polsce są tępi lekarze gdy kobietę boli brzuch to ginekolog u którego czasami dochodzi do zakażeń podczas rutynowych badań! Wystarczy do radiologia! !

Gość Annnkanna
Ja na szczęście ostatnio nie mam przykrych doświadczeń z lekarzami. Korzystam z aplikacji LekarzObok i zawsze jestem bardzo zadowolona z podejścia do problemu i całego przebiegu wizyty